Kocaeli, Eğitimde Başarı Çıtasını Yükseltti - Son Dakika
Güncel

Kocaeli, Eğitimde Başarı Çıtasını Yükseltti

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'deki başarı oranında Kocaeli'nin, 62'nci sıradan 1,5 yıllık bir sürede 27'nci sıraya yükseldiğini, bununla bir büyük değişimi ve başarıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

11.04.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'deki başarı oranında Kocaeli'nin, 62'nci sıradan 1,5 yıllık bir sürede 27'nci sıraya yükseldiğini, bununla bir büyük değişimi ve başarıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Valilik Karamürsel Alp toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Valisi Güzeloğlu, eğitime önem verdiklerini, eğitim alanında da en öncelikli alanın okul öncesi eğitim olduğunu söyledi.

Kişiliğin gelişmesinin, geleceğin güçlü, güvenli, bilgili ve başarılı bireylerinin yetişmesinin temelinin okul öncesinde atıdığını vurgulayan Güzeloğlu, "36 ve 72 ay arası, kişiliğin gelişmesinin, kişiliği oluşturan temel bilgi, beceri ve edinmenin kazanılmasının, buna bağlı temel gelişim sürecinin çok önemli bir dönemidir." dedi.

Güzeloğlu, Kocaeli'de eğitimin her alanında, özellikle okul öncesinde çok özel bir çaba, çalışma ve planlama gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Bir çok alanda olduğu gibi eğitimin okul öncesinde de Kocaeli'miz sahip olduğu derinliklere, zenginliklere, dinamiklere ve birikimlere uygun olmayan bir düzeyde ve okullaşma seviyesindeydi" diyen Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"2014 yılı itibariyle göreve başladığımızda aldığımız ilk brifing Milli Eğitimdendi. O gün ifade edildiği gibi 81 il arasında 62'nci sıradaydık. Gerideki 1,5 yıla yakın bir dönemde çok büyük bir başarıyı Kocaeli olarak elde ettik. Okullaşma oranı açısından da, Türkiye'deki okul öncesi eğitimdeki çağ nüfusuna orantılı iller sıralaması açısından da bu kadar kısa bir zamanda böylesi bir dönüşümü ve değişimi yapmak herhalde sadece Kocaeli' ye özel bir başarı olabilirdi. Bugün 62'nci sıradaki Kocaeli'miz, 1,5 yıllık bir süreç sonucunda 27 nci sıraya gelmiştir. Bir büyük değişimi ve başarıyı gerçekleştirdik. Okul öncesinde okullaşma oranımız bugün yüzde 75'lerde. Ancak bu yıl sonu hedefimiz, yüzde 43'lerden aldığımız ilimizi bu yılın sonunda yüzde 80'in üzerinde bir düzeye taşımaktır. İnşallah bunu elde edeceğiz. Kocaeli'miz için birinci sıranın dışındaki hiçbir yer ne kabul edilebilir, nede başarı olarak benimsenebilir bir yer değildir."

Vali Güzeloğlu, bu yıl içerisinde yatırım programında kentte toplam 11 yeni anaokulu yapılacağını, bunun bir devrim olduğunu kaydetti.

Güzeloğlu, açıklamasının ardından eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte, Ege yöresi folklor gösterisi gerçekleştiren Yeni Turan Anaokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.

Programa, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile Yeni Turan Anaokulu öğrencileri, öğretmenler ve öğrenci aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli, Eğitimde Başarı Çıtasını Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement