Kocaeli Eşinden Mesleği Öğrendi İş Yerini Açtı Hd - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Eşinden Mesleği Öğrendi İş Yerini Açtı Hd

Eşinden mesleği öğrendi iş yerini açtıİZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT'te, 3 çocuk annesi Neşe Aytekin (46) eşinin araç yağ ve filtre değişim iş yerini kapatması üzerine işi kendisi yapmaya karar vererek yeni bir iş yeri açtı.

21.06.2018 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşinden mesleği öğrendi iş yerini açtı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT'te, 3 çocuk annesi Neşe Aytekin (46) eşinin araç yağ ve filtre değişim iş yerini kapatması üzerine işi kendisi yapmaya karar vererek yeni bir iş yeri açtı. Eşinden işi öğrenen Neşe Aytekin, araçların yağlarını ve filtrelerini değiştirerek, ailesinin geçimini sağlıyor.

Bekirpaşa Mahallesi'nde 2006 yılında araç yağ ve filtre değişim iş yeri açan Aytekin çifti 2014 yılında işleri kötü gitmesi nedeniyle dükkanı kapatmak zorunda kaldı. Eşine zaman zaman yardımda bulunan ve işleri öğrenen Neşe Aytekin, 2015 yılında dükkanını kendisi açmaya karar verdi. Aynı mahallede iş yerini açıp, tulumu giyip yağ ve filtre değiştiren Neşe Aytekin çevrede kısa sürede tanınan biri haline geldi. Kadın olması nedeniyle de destek olmak amacıyla bir çok sürücü araç yağ ve filtre değişimini bu iş yerinde yaptırınca Neşe Aytekin'in işleri arttı.

Eşinin bıraktığı işi kendinin devam ettirdiğini söyleyen Neşe Aytekin, Biz 2006 yılında madeni yağlarla başladık bu işe. Eşim yapıyordu daha önce, ben de ona hep yardım edip destekliyordum. Daha sonra eşim ekonomik bir kriz yaşadı. Ekonomik kriz sonrasında eşimin şevki, hevesi, her şeyi kırıldı. Dükkanı kapattı. 3 çocuğumuz var. Üçü de okuyor. Geçim kaynağımız da bu dükkan. O yüzden mecburen bir yerden tekrar başlamamız gerekiyordu. Ben eşime destek olmak istedim. Bu işi benim yapacağımı söyledim. O şekilde başladım. dedi.

Müşterilerin karşılarında üzerinde tulum giyen bir kadını görünce şaşırdıklarını belirten Neşe Aytekin, Kendi imkanlarımızla, sağdan, soldan, akrabalardan borç aldık. Elimizde olan ufak tefek altınlarımızı, bileziklerimizi bozdurarak bu işi başlattık. Burada motor yağı değişimi, filtre değişimi yapıyoruz. Arıza tespit cihazı ile arızaları tespit ediyoruz. Kışın antifrizleri değiştiriyoruz. Her türlü bakımı yapıyoruz. Müşteriler ilk önce şaşırıyorlar. Bir bayanın böyle bir işte çalışmasına çok şaşırıyorlar. Daha sonra müşterilerimize karşı olan güler yüzümüz, onları hoş bir şekilde karşılamamızdan ötürü memnun kalıyorlar. Yaptığımız işten memnuniyetlerini bildiriyorlar. Hoş oluyor yani. Ev işleri yeri geldiği zaman aksıyor. Bunları genelde akşamları yapmaya çalışıyorum. Ev işleri aksadığında da eşim ve çocuklarım devreye giriyor. Her türlü yardım ve destekte bulunuyor. diye konuştu.

Kocaeli Eşinden Mesleği Öğrendi İş Yerini Açtı Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Eşinden Mesleği Öğrendi İş Yerini Açtı Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement