Kocaeli-Gazilik İçin Ankara'ya Yürüyorlar-Hd - Son Dakika
Güncel

Kocaeli-Gazilik İçin Ankara'ya Yürüyorlar-Hd

Gazilik için Ankara'ya yürüyorlarTerörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği üyeleri 'gazilik unvanı' taleplerini Cumhurbaşkanı'na duyurmak için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor.

13.05.2018 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazilik için Ankara'ya yürüyorlar

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği üyeleri 'gazilik unvanı' taleplerini Cumhurbaşkanı'na duyurmak için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor.

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği üyeleri İzmit Anıt Park'ta basın açıklaması yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu oldukları dönemde katıldıkları operasyonlarda yaralanan, fakat devlet tarafından gazi sayılmayan dernek üyeleri, 'gazilik unvanı' talepleri için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. İstanbul Maltepe'de bulunan dernek binası önünden dün yola çıkan dernek üyeleri, bugün İzmit'te bulunan Anıt Park'a geldi. Burada toplanan grup, ellerinde 'Cumhurbaşkanından randevu istiyoruz', 'Bizlere sahip çık paşam' ve 'Yüreklerde gazi, resmiyette değiliz' yazılı pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı. TSK Sağlık Yönetmeliği'nin uygulamış olduğu 1053 sayılı nizamname hükümleri doğrultusunda mağdur olduklarını söyleyen Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Atilla Polat, Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri emrindeyken, askerlik görevimizi yaparken silahlı çatışmada yaralandık. Bir gözünü kaybeden gazi sayılmıyor, kalbinde kurşunla yaşayan gazi sayılmıyor, 3 parmağını kaybeden gazi sayılmıyor, 7 kurşun yiyen gazi sayılmıyor. Bizler TSK Sağlık Yönetmeliği'nin uygulamış olduğu, 1053 sayılı nizamname hükümleri mağdurlarıyız. Yönetmelik diyor ki, bizim sizi gazi sayabilmemiz için fonksiyon kaybı olması gerekiyor. Bunun yanında yüzde 40'ın üzerinde yaralanma şartı koşuluyor. Yüzde 40'ın altında yaralanan bu vatan evlatları, polisler ve askerlerimiz hiçbir şekilde gazi sayılmıyor. Şu an Güneydoğu'da terörle mücadelede görev yapan askerlerimiz olsun, polislerimiz olsun veya Suriye'de görev yapan askerlerimiz olsun, bizim durumumuzda olanların hiçbiri gazi sayılmayacak. Bizler bu güne kadar yaptığımız girişimlerden hiçbir şekilde sonuç alamadık. Bizler için kanun teklifleri, soru önergeleri, araştırma önergeleri verildi. Her siyasetçi bize tamam sizler gazisiniz, gönlümüzün gazisisiniz dedi ama sonuç olarak hiçbir ilerleme yok. 20 yıl sonra bizler literatürü değiştirecek bir buluşa imza attık, insan vücudunda olmaması gerek ağır metaller var, yani bizler şu anda ağır metal zehirlenmesi yaşıyoruz. Kronik ağır metal zehirlenmesi, insan vücudunda olmaması gereken ağır metallerden dolayı oluşuyor. Yani cephane yapımında kullanılan kurşun, arsenik, antimon ve nikelaj zehirlenmesi İnönü Üniversitesi'ndeki araştırma merkezinin yapmış olduğu araştırmayla bu kanıtlandı. Şu anda üyelerimiz, gruplar halinde Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde yatıyorlar ve bu insanların hepsi gün be gün zehirlenerek ölüyorlar. Biz vatan için vurulduk. Biz çocuklarımıza gazi olduğumuzu ispat etmek istiyoruz. Biz ay yıldızlı bayrakla defnedilmek istiyoruz. Kimse bunu bize çok görmesin dedi.

'MAĞDURİYETİMİZİ CUMHURBAŞKANINA DUYURMAK İSTİYORUZ'

Atilla Polat mağduriyetlerini cumhurbaşkanına duyurmak istediklerini ifade ederek, şöyle konuştuBizler üyelerimizle mağduriyetimizi cumhurbaşkanımıza duyurmak için toplandık. 7 defa randevu talebinde bulunduk, hiçbirinde geri dönüş alamadık. Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak için 3 günlük bir yürüyüş kararı almış bulunuyoruz. Yürüyüşümüze İstanbul Maltepe'de bulunan derneğimizden başladık, Pendik Tersanesi'nde bitirdik. Bu gün İzmit'te yürüyüşümüz devam edecek. Pazartesi günü de Ankara'da yürüyüşümüzü sonlandıracağız. İnşallah Cumhurbaşkanımız bizi duyar ve inşallah bizlere bu vatan evlatlarına sahip çıkar

'BU AYIP DERHAL TEMİZLENMELİDİR'

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yaralanan tüm vatandaşlara, nasıl yaralandığına bakılmaksızın gazilik unvanı verildiğini söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Demek ki istenirse, bu ayıp temizlenebilir. Demek ki istenirse yapılabilir. Bu insanların suçu günahı ne Bu insanları oraya devlet göndermedi mi Devlet için mücadele etmediler mi Millet için mücadele etmediler mi Bu insanlar eğer bu uzuv kayıplarını, bu vücutlarında taşıdıkları mermileri, şarapnel parçalarını askere gitmeden önce taşıyor olsalardı devlet askere gönderecek miydi Askerliğe elverişlidir diyecek miydi Demeyecekti. O yüzden ayıp üzerine ayıp işlenmiştir. Bu ayıp derhal temizlenmelidir. Bu insanların gazilik onuru, gazilik hakları, gazilik madalyaları bir an önce hiç geciktirmeden verilmelidir diye konuştu.

Kocaeli-Gazilik İçin Ankara\'ya Yürüyorlar-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli-Gazilik İçin Ankara'ya Yürüyorlar-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement