Kocaeli Gebze'de Yıkıma Tepki - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Gebze'de Yıkıma Tepki

Gebze'de yıkıma tepkiKOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, Kentsel Dönüşüm kapsamında Kirazpınar Mahallesi'nde 26 evin yıkımı devam ederken, mahalle sakinleri tapularını göstererek yıkıma tepki gösterdi.

21.07.2017 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze'de yıkıma tepki

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, Kentsel Dönüşüm kapsamında Kirazpınar Mahallesi'nde 26 evin yıkımı devam ederken, mahalle sakinleri tapularını göstererek yıkıma tepki gösterdi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan insanların mağdur edilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Salı günü Gebze Kirazpınar Mahallesi'nde, Kentsel Dönüşüm kapsamında 26 evin yıkımına başlandı. Yıkıma tepki gösteren mahalle sakinlerine müdahalede bulunulurken, 16 kişi gözaltına alındı. Bugün, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan mahalle sakinlerini ziyaret etti. Mahalle sakinleri tapularını göstererek, evlerinin hukuksuz şekilde yıkıldığını belirterek, yıkıma tepki gösterdi. Fatma Hürriyet Kaplan yaptığı konuşmada, "O gün burada yaşadığınız sıkıntıyı ne yazık ki basından takip ettim. Meclis'te başkanlık divanında nöbetçi olduğum için yanınızda yer alamadım. Ama gönlüm sizinleydi, yüreğim sizinleydi. Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Bunu hak etmediğinizi düşünüyorum. Çünkü burada meşru olan sizsiniz. Haklı olan sizsiniz. Tapulu arazilerinizi korumaya çalıştığınız için, o müdahaleye maruz bırakılmanız hak değildir, hukuk değildir. Hukuksuzluktur ne yazık ki. Bunu şiddetle kınıyorum. O gün sizin adınıza Meclis'te bakanların, hükümetin, bu ülkeyi yönetenlerin ve kentleri yönetenlerin duyması adına sesinize ses olmamın nedeni buydu. Bir hukukçuyum ben, siyasetin canı cehenneme. Hukukçu olarak üzülüyorum. Hukuk noktasında kazanılmış haklara saygı gösterilmeden, insanların hakkını tanımadan mağdur edilmesi hiç doğru bir şey değil" dedi.

15 yaşındaki Dilan Oğul gözyaşları içerisinde Fatma Hürriyet Kaplan'a sarılarak, "Salı günü biz teröristmişiz gibi bizim evlerimizi ellerimizden aldılar. Bize yaptıklarını teröristlere yapmıyorlar. Sırf zenginleri mutlu edebilmek için biz fakirleri evimizden ettiler. Beni bile gözaltına aldılar. 15 yaşında kız öğrenciyim ben. Babamı, amcamı ve buradaki herkesi copladılar. Kadın, erkek ayırt etmediler. Hepimizi dövdüler. Ne için iki üç kuruşluk para için. Değer mi iki üç kuruşluk para için bizi evimizden etmeye. Ne gereği var. Hakkımızı verseler biz çekip gideriz zaten. Benim babam 13 yaşından beri inşaatlarda çalışıyor bu daireyi yapabilmek için" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Kibar Baş ise, "Bizim tapularımızı hiçe sayarak yerlerimizi işgal ediliyor. Biz yıkıma karşı çıkmıyoruz ama neden yerlerimiz elimizden ucuz alınsın. Neden yerlerimiz zorla alınsın. Şeker hastası 60 yaşındaki eşim çalışıyor. Ben ayağımda kara lastikle geziyorum. Hiç düşündüler mi bunu. O zaman gelsinler bizim derdimize çare bulunlar" diye konuştu.

Kocaeli Gebze\'de Yıkıma Tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Gebze'de Yıkıma Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement