Kocaeli hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları başladı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları başladı

Hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları başladıKocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda, hayvanların soğuk havalardan etkilenmemeleri için kış hazırlıkları başladı.

07.10.2019 11:25  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları başladı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda, hayvanların soğuk havalardan etkilenmemeleri için kış hazırlıkları başladı.

Darıca Piri Reis Mahallesi'nde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda kış hazırlıkları başladı. Yaklaşık 250 türden 3 bine yakın hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde, özellikle sıcak iklimlerde yaşamaya alışık olan kaplan, zürafa, şempanze, lemur gibi türlerin kışın yaşayacakları alanlar titizlikle hazırlanıyor. Hayvanların soğuktan etkilenmemesi için kapalı alanlara yalıtım uygulayan ekipler, aynı zamanda binaların çatılarını da akıntılara karşı kontrol ediyor. Hayvanların doğal yaşam ortamlarına en yakın ortamı hazırlayan ekipler, hayvanat bahçesinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Yapılan kış hazırlıkları hakkında bilgi veren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Hayvan Yönetimi Müdürü Nil Can Açıkyüz, 'Faruk Yalçın Hayvanat Bahçemizde 250'ye yakın türümüz bulunmakta, bu da 3 bine yakın canlıya tekabül ediyor. Kış için çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Hazırlıklara Temmuz ayından başladık. Şu anda çalışmanın yüzde 80'inden fazlasını tamamladık. Çok az bir kısmı kaldı. Çalışmalarımız kapsamında bütün iç mekanların yer zeminleri onarıldı. Çatılarda herhangi bir akıtma olup, olmadığına bakıyoruz. Bütün ısıtıcılar kontrol ediliyor. Bunların ardından tüm canlıların yaşam alanlarını da kontrol ediyoruz. Bunların içerisinde tünekleri veya sallandıkları dallar oluyor. Onları kontrol ediyoruz. Burada herhangi bir afet durumuna karşın neredeyse tüm canlılarımızın iç mekanı bulunuyor.ö dedi.

Kocaeli hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement