Kocaeli-İzmit Körfezi'ne 6 Bin Balık Yavrusu Daha Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli-İzmit Körfezi'ne 6 Bin Balık Yavrusu Daha Bırakıldı

İzmit Körfezi'ne 6 bin balık yavrusu daha bırakıldıKocaelİ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmit Körfezi'ni Balıklandırma Projesi kapsamında 6 bin levrek, çupra ve kalkan balığı denize bırakıldı.

10.04.2018 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Körfezi'ne 6 bin balık yavrusu daha bırakıldı

Kocaelİ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmit Körfezi'ni Balıklandırma Projesi kapsamında 6 bin levrek, çupra ve kalkan balığı denize bırakıldı.

İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi'nin ikinci etabı kapsamında 6 bin levrek, çupra ve kalkan balığı denize bırakıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ortaklığında başlatılan projenin ilk etabı kapsamında Kasım ayında Gölcük Değirmendere sahilinden denize 3 bin levrek ve 3 bin kalkan olmak üzere 6 bin balık yavrusu bırakılmıştı. Bugün, Karamürsel sahilinde düzenlenen törenle 6 balık yavrusu daha denize bırakıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmadı, Bizim cennet gibi bir ülkemiz, cennet misali bir şehrimiz var. Ne kadar şükretsek az. Şehrimiz her geçen gün eğitim yönüyle de insanların çevreye daha fazla önem verdiği bir yer oluyor. Çevreyi kirletenlerin sayısı her geçen gün azalıyor. Sabırla, kavga etmeden ve en güzel metotla Kocaeli'de çevre bilinci her geçen gün daha da güçleniyor. Ben çevreyi çok seviyorum. Denizi, yeşili, ormanı, ağacı, çiçeği seviyorum. Çünkü insanı seviyorum. Çiçek de, böcek de, balık da, yılan da, ağaç da, orman da, her şey insan için. Bunun için çevremizi daha çok seveceğiz. En önemlisi de kirletmeyeceğiz dedi. Çevre kirliliğinin önlenmesinin önemine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, Toprak, su ve hava kirletilirse yandık. Hayatımızı kirletmiş oluruz. Bu yüzden geri dönüşümü mümkün olan bütün malzemeleri geri dönüşümde kullanmalıyız. Hepimiz buna dikkat etmeliyiz ve atıklarımızı kaynağında ayrıştırmalıyız. Bu konuda model olalım. Atıkları kaynağında ayrıştıralım. Biz de bunları gidip zamanında alalım. Evde doğrudan çöpe attığımız geri dönüşümü mümkün olan bütün malzemeleri kaynağında ayrıştırdığımız zaman inanın ekonomiye de çok büyük bir destek vermiş olacağız, hem de çevreyi de kirletmemiş olacağız. Ayrıştırmadığımız çöpün maliyeti bize çok daha fazla oluyor. Yemek atıklarını dahi kaynağında ayrıştırırsak onları da gübre yapabiliyoruz şeklinde konuştu.

'KÖRFEZ'DE 70'İN ÜZERİNDE TÜR OLUŞTU'

Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi'nin yapılan projeler ile büyük oranda temizlendiğini belirterek, şöyle konuştu

Körfez'de şu anda 70'in üzerinde tür oluştu. Yunus balıkları bile gelip Körfez'de turlamaya başladı. Bu temizliğin en güzel göstergesidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak birçok kurumla birlikte çok güzel projelerimiz var. Biz bu işi severek yapacağız ve cennet vatanımızı çok daha güzel, pırıl pırıl, tertemiz, sağlıklı bir şehir haline getireceğiz. Bu projeyi bu yüzden biz bütün gönlümüzle destekliyoruz ve sahip çıkıyoruz. Biz her zaman bilimden yanayız

Kocaeli-İzmit Körfezi\'ne 6 Bin Balık Yavrusu Daha Bırakıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli-İzmit Körfezi'ne 6 Bin Balık Yavrusu Daha Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement