Kocaeli İzmit'te Üniversite Öğrencileri, Kültürlerini Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli İzmit'te Üniversite Öğrencileri, Kültürlerini Tanıttı

İzmit'te üniversite öğrencileri, kültürlerini tanıttıİZMİT'te, üniversitelerde öğrenim gören yabancı öğrencilerin kültürlerini tanıtması amacıyla 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi.

06.04.2019 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te üniversite öğrencileri, kültürlerini tanıttı

İZMİT'te, üniversitelerde öğrenim gören yabancı öğrencilerin kültürlerini tanıtması amacıyla 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi. Öğrenciler ülkeleriyle ilgili tanıtımlarda bulunurken, danslarıyla da ilgiyle izlenildi.

Kendi ülkelerinden gelerek Türkiye'de öğrenim gören öğrencilerin kültürlerini tanıtmaları amacıyla her yıl Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları başladı. Programda Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrenciler ülkelerini tanıtma fırsatı buldu. Bu yıl, 'Doğudan Batıya, Adil Bir Dünyaya' sloganı ile Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte 57 ülkeden gelerek üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler, stantlarda kültürlerini tanıttı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ortaklığında yapılan organizasyona vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, stantlarda ülkeleriyle ilgili tanıtımlarda bulundu. Bazı stantlarda ise öğrenciler geleneksel oyunlarını sergilerken ilgiyle izlenildi.

Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Kırımlı Muşeref Umerova, "Biz burada kendi kültürümüzü anlatıyoruz. Kıyafetlerimizi, yemeklerimizi ve yöresel ürünlerimizi buradaki stantlarda gösteriyoruz. Çok güzel ve çok eğlenceli bir etkinlik oluyor. Bence bu tür etkinlikler hep düzenlenmeli. Ülkeler arası tanışıklık olmalı. İnsanların bize ilgisi çok güzel. Mesela burada yaşayan Kırım göçmeni çok fazla var. Kırım'dan gelip buraya yerleşmişler. Onlardan bize çok soru geliyor. Bizim için de keyifli bir gün oluyor." dedi.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi 23 yaşındaki Gulaiym Abdukarimova, "Burada uluslararası bir öğrenci derneğimiz var. Dünyanın her yerinden gelip Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin faaliyetlerini yaptığı bir dernek. Bugün bu dernek adına buradayız. Eğitimin dışında bu dernekle birlikte etkinliklere katılıyoruz. Vaktimizi güzel geçirmeye çalışıyoruz. Oradaki ablalarımız ve abilerimiz ile bir aile olarak bütünleştik. Türkiye'ye hiç yabancılık çekmiyoruz. Ülkemizin standında fotoğraflarımız, haritalarımız var. Ulusal giysilerimiz de bulunuyor. Onun yanında Kırgızistan'dan getirdiğimiz tereyağı, bal ve ulusal hediyelik eşyalarımız var." diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi 24 yaşındaki Gineli Alain Fangamou, "Bugün çok büyük bir gün bizim için. Bugün kendimizi tanıtıyoruz ve Türklerle tanışıyoruz. Bize çok faydası var. Çok büyük fırsat bizim için. Türk insanlarının nasıl yaşadığını öğrenip ve bizim nasıl yaşadığımızı gösteriyoruz. Ülkemizin nasıl olduğunu anlatıyoruz. Burada olmaktan çok memnunum" dedi.

Kocaeli İzmit\'te Üniversite Öğrencileri, Kültürlerini Tanıttı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli İzmit'te Üniversite Öğrencileri, Kültürlerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement