Kocaeli Kitap Fuarı'nda Özgürlük Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Kitap Fuarı'nda Özgürlük Rüzgarı

Kocaeli Kitap Fuarı\'nda Özgürlük Rüzgarı

Fuarda her siyasi görüşten vatandaş ve yazarı bulmak mümkün.

16.05.2013 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Kitap Fuarı, Türkiye'nin birbirinden değerli kalemlerini bir araya getiriyor. Her kesim ve siyasi görüşten yazarın yer aldığı fuar, söz konusu duruşuyla özgürlük ve demokrasi rüzgarları estiriyor. Aynı şekilde fuara her kesimden vatandaşın gelmesi de aynı vurguyu güçlendiriyor.

HER GÖRÜŞ TEMSİL EDİLİYOR

Kitap Fuarı'nda Kocaelili kitapseverler bir yandan istedikleri yayına ulaşırken diğer yandan da sevdikleri yazarlarla bir araya gelme imkanı yakalıyor. Fuarda her siyasi görüşten yazarı bulmak mümkün. Tarık Tufan'dan Murat Menteş'e, Uğur Dündar'dan Hüseyin Gülerce'ye, Doğan Hızlan'dan Kadir Mısıroğlu'na, Banu Avar'dan Can Dündar'a ve Enver Aysever'e kadar farklı görüşlere sahip yazar, Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya geliyor. Yazarlar imza günleri öncesinde ise okurları için söyleşiler düzenleyerek fikirlerini açıklama imkanı buluyor. Bu söyleşilere katılan okular da ifade özgürlüğünün gereği olarak fikirlerini ve sorularını rahatçı ortaya koyuyor.

BURASI ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU

Fuarda ayrıca yine her kesimden vatandaşı görmek de mümkün. Türkiye'nin yıllarca yaşadığı ötekileştirme sendromu ise Kocaeli Kitap Fuarı'nda yerini yine özgürlüklere bırakmış durumda. Karelere yansıyan fotoğraflarda her görüşten vatandaşı görmek mümkün oluyor.

19 MAYIS PAZAR GÜNÜNE KADAR AÇIK

5. Kocaeli Kitap Fuarı 19 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak. Her gün binlerce kitapseverin ziyaret ettiği fuar bu yıl da özgürlükler ve demokrasi konseptiyle Türkiye'ye örnek olmaya aday.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli Kitap Fuarı'nda Özgürlük Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement