''Kocaeli Kitap Fuarında çok kaliteli bir kalabalık var'' - Son Dakika
Güncel

''Kocaeli Kitap Fuarında çok kaliteli bir kalabalık var''

\'\'Kocaeli Kitap Fuarında çok kaliteli bir kalabalık var\'\'

Oyuncu Zafer Algöz ve Senarist Can Yılmaz "Öykülerle Yaşamak" söyleşisiyle, Kocaeli Kitap Fuarı'nda sevenleriyle buluştu.

20.05.2017 16:14  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Kocaeli Kitap Fuarı'nda oyuncu Zafer Algöz ve senarist Can Yılmaz, "Öykülerle Yaşamak" söyleşisiyle okurlarıyla buluştu. Kılavuz Gençlik Sahnesinde gerçekleşen söyleşide tanınmış şovmen Cem Yılmaz'ın kardeşi Can Yılmaz, "Yazarlar gerçekten para kazanmıyorlar. Yayınevleri yazarlardan daha iyi para kazanıyorlar" dedi.

KOMEDYEN OLMAK İÇİN KİTAP OKUNMALI

"Kocaeli kitap fuarında kitap yazma jübilesi yapıyoruz" diyen Can Yılmaz, ''Bu yıl için kitap işine ara verip yeni bir filme odaklanacağız. Kocaeli Kitap Fuarında çok kaliteli bir kalabalık var. Bazı fuarlarda insanlar kitap almıyorlar ama Kocaeli'de insanların kitap aldığını gördüm" dedi. Televizyonun başından kalkmanın vaktinin artık geldiğini söyleyen Yılmaz, "Komedyen olmak için kitap okunmalı. Her şeyden biraz bilgi sahibi olmalı. Kasap yazıyorsan kasabın hayatını bilmeli, doktor yazıyorsan doktor nasıl çalışır bilmen gerekiyor. Bir odanın içinde oturup yazar olunmuyor. Gözlem yapmak bir şeyler yazabilmek için bir şeylerle dolman gerekiyor" şeklinde konuştu.

ALGÖZ: ANILARIMI KİTAPLAŞTIRDIM

Kitap imzası için Kocaeli'ye geldiklerini aktaran Zafer Algöz, "Anılarımı kitaplaştırdım. Kitabın isim babası da Öztürk Serengil'dir. Öztürk Serengil başından geçen bir olay üzerine bu lafı söylemişti. Bende bu sözü alıp kitap ismi yaptım. Kitabın bu kadar ilgi göreceğini de tahmin etmiyorum. Şimdi ikinci kitap için çalışıyorum. Kitabın ismi "cash on the table" olacak. Türkiye'de kitap okuma alışkınlığının yerleşmesi için eğitim sisteminin test çözme baskısından kurtulması gerekiyor. Eğitim sistemimizin test çözme ve ezberci yaklaşımı terk etmesiyle kitap okuma oranı artacaktır" diye konuştu. Söyleşinin ardından Algöz ve Yılmaz kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Kocaeli Kitap Fuarında çok kaliteli bir kalabalık var'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement