Kocaeli'nin 12 İlçesinde Ağaçlar Kitap Açtı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nin 12 İlçesinde Ağaçlar Kitap Açtı

Kocaeli\'nin 12 İlçesinde Ağaçlar Kitap Açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve yarın 7'nci kez kapılarını açacak olan Kitap Fuarı öncesi, bugün merkez İzmit'te ünlü Yürüyüş Yolu'ndaki ağaçlar ile diğer 11 ilçede ağaçlar, kitaplarla donatıldı.

15.05.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve yarın 7'nci kez kapılarını açacak olan Kitap Fuarı öncesi, bugün merkez İzmit'te ünlü Yürüyüş Yolu'ndaki ağaçlar ile diğer 11 ilçede ağaçlar, kitaplarla donatıldı. İlçe merkezlerinde halkın en yoğun olduğu noktalarda ağaç dallarına dünya klasikleri, roman ve çocuk kitaplarından oluşan yaklaşık 10 bin 500 kitap  asıldı. Sabah erken saatte işine giden vatandaşlar ile okullarına giden öğrenciler, ağaçlara asılı olan kitapları kısa sürede topladı. İzmit Yürüyüş yolundaki asırlık çınar ağaçlarına asılan 3 bin 500 kitap da birkaç dakikada kapışıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gelenekselleştirdiği ve Türkiye'nin en büyüklerinden olan 'Kocaeli 7'nci Kitap Fuarı' yarın Uluslararası Fuar Merkez'inde kitapseverlere buluşuyor. Önceki yıllarda da fuar öncesi İzmit Yürüyüş Yolu'ndaki asırlık çınar ağaçlarına kitapların asılmasıyla başlatılan tanıtım, bu saban İzmit'in yanı sıra tüm ilçeler de de uygulanarak, aynı anda merkezi yerlerdeki ağaçlar kitaplarla donatıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince gece yarısı başlatılan çalışma ile Kocaeli'nin 12 İlçesi'nde ağaçlara yaklaşık 10 bin 500 kitap asıldı. Sabah işlerine gitmekte olan vatandaşlar ile okula giden öğrenciler ağaçlardan kitap topladı. İzmit'te Yürüyüş Yolundaki asırlık çınar ağaçlarına asılan 3 bin 500 kitap birkaç dakika içersinde toplandı.

7. KEZ KAPILARINI AÇIYOR

Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 16-24 Mayıs tarihleri arasında 7'nci kez kapılarını kitapseverlere açacak. Geçen yıl 482 bin ziyaretçi sayısıyla zirveye yerleşen Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 350 yayınevi, 42 sahaf, 67 STK ve 450 etkinlikle 30 bin metrekarelik alanda kitap severleri ağırlayacak. Bu yıl Kitap Fuarı'nın onur konuğu "Otel Gören Defterler, Yazmak Bir Mucize, Bir Yazarın Notları ve Edebiyat Kulesi" kitaplarının yazarı fikir adamı Nuri Pakdil olacak.

SEÇKİN YAZARLAR FUARDA

Fuarda Nuri Pakdil, Sadık Yalsızuçanlar, Ayşe Kulin, Rasim Özdenören, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Şimşirgil, Mustafa Armağan, Uğur Koşar, Hilmi Yavuz, Nihat Ergün, Hanefi Avcı, Hayati İnanç, Canan Karatay, BejanMatur, Engin Noyan, Sevda Türküsev, Sunay Akın, Talha Uğurluel, Senai Demirci, Yusuf Kaplan, Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Ali Bulut, Balçiçek İlter, Bülent Akyürek, Ceyhun Yılmaz, Erdal Demirkıran, İbrahim Tenekeci, Kahraman Tazeoğlu, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Abdurrahman Dilipak, Doğan Cüceloğlu, İsmail KıIıçarslan, Kadir Mısıroğlu, Sibel Eraslan gibi yüzlerce seçkin yazar okurlarıyla buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleşen 7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında her gün 10.30 ile 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

FOTOGRAFLI - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'nin 12 İlçesinde Ağaçlar Kitap Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement