Kocaeli Planlamada Dünyaya Örnek Olacak - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Planlamada Dünyaya Örnek Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, BM Türkiye Koordinatörü ve UNPD Türkiye Daimi Temsilcisi Shahid Najam'ı Misafir Etti.

24.02.2011 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Karaosmanoğlu'na kendisine karşı olan sıcak misafirperverliği nedeniyle teşekkür eden Najam, sürdürülebilir kalkınma alanında Kocaeli'nde devam eden planlamanın dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

BM TÜRKİYE KOORDİNATÖRÜ'NDEN ZİYARET

BM Türkiye Koordinatörü ve UNPD Türkiye Daimi Temsilcisi Shahid Najam'ın Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaretinde Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış, Kent Konseyi Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreteri Sedat Yücel ile eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk hazır bulundu. Kocaeli'ne ikinci kez geldiğini söyleyen Najam, Başkan Karaosmanoğlu'na kendisine gösterdiği sıcak misafirperverlik nedeniyle teşekkür etti.

KOCAELİ'NDEN ÇOK ETKİLENDİ

Büyükşehir'i ziyaretinde ilk olarak Şeref Defteri'ni imzalayan Najam'a Başkan Karaosmanoğlu tarafından işlemeli vazo hediye edildi. Najam, bu vazoya koyduğu çiçekler koktukça Kocaeli'ni hatırlayacağını söyledi. BM Türkiye Koordinatörü Najam'ı Kocaeli'nde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti aktaran Başkan Karaosmanoğlu, kendisine kente yönelik kısa bir bilgilendirme yaptı. Kocaeli'nde gerçekleştirdiği temaslardan çok etkilendiğini söyleyen Najam, ''Kocaeli'nin endüstri ve ticaret alanlarının yanı sıra bilgi teknolojilerin de kayda değer bir ilerleme kaydettiğini görmek beni çok etkiledi'' ifadesini kullandı.

KOCAELİ'Nİ DÜNYAYA TANITACAK

Kocaeli'nde sürdürülebilir kalkınma alnında gelişmelerin sevindirici olduğuna değinen BM Türkiye Koordinatörü Najam, ''Kocaeli'nin Türkiye'de ve dünyada sürdürülebilir kalkınma analizleri yapan ilk ve tek şehir olduğunu gördüm. Kalkınma hedeflerine yönelik çalışmalara destek vermek ve bu çalışmaları örnek göstermek istiyoruz. Kocaeli'ni dünyaya tanıtmak ve bu hedeflerin yerelde de yapılabildiğini dünyaya göstermek istiyoruz. Kalkınma alanında yapılacak çalışmalara BM olarak destek vermeye hazırız'' açıklamasını yaptı. Kent konseylerinin çalışmalarının önemine değinen Najam'a Başkan Karaosmanoğlu tarafından Türk kahvesi ve İzmit'in sembolü pişmaniye ikram edildi.

TÜRKİYE İLE PAKİSTAN KARDEŞ ÜLKELER

BM Türkiye Koordinatörü ve UNPD Türkiye Daimi Temsilcisi Shahid Najam, kendisinin Pakistan vatandaşı olduğunu hatırlatarak Büyükşehir tarafından Pakistan'da kurulan üniversite ve yaşanan son felakette gönderilen içme suyu arıtma tesisleri nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Najam, ''Yapılan yardımlar nedeniyle minnettarız. Kardeşimiz Türkiye hep yanımızdaydı. Bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemizde de dile getirdik. İki ülke arasında çok güçlü bağlar var'' yorumunu yaptı. Başkan Karaosmanoğlu da, ''Kardeş Pakistan halkıyla tarihten gelen bir dostluğumuz var'' dedi. Najam da, Türkiye'de yaşanan olumlu gelişmelerin Pakistan'da mutlulukla karşılandığını aktardı. Ziyaretin ardından BM Türkiye Koordinatörü Najam'a Büyükşehir'in Kocaeli'nde sürdürdüğü Annelere Süt, Evde Bakım, Hasta Nakil, Alo Özürlüyüm, KOMEK, Başarılı Öğrencilere Bisiklet ve Otomobil, İlköğretim 6. Sınıf Öğrencilerine Laptop Dağıtımı gibi sosyal projelerle ilgili sunum yapıldı. Büyükşehir'in Pakistan'daki çalışmalarıyla ilgili olarak ise Gültekin Görüm bir bilgilendirme yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli Planlamada Dünyaya Örnek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement