Kocaeli - Prof. Orhan Çeker'i De Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Prof. Orhan Çeker'i De Protesto Ettiler

Kocaeli - Prof. Orhan Çeker\'i De Protesto Ettiler

CHP'li Kadınlardan Başbakan Hakkında Suç Duyurusu

18.02.2011 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'Lİ KADINLARDAN BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Milletvekili Canan Arıtman'ın bir söyleminden yola çıkarak "Bunlar tornadan çıkmış hanımlar, CHP zihniyeti bu" sözü nedeniyle, Kocaeli'de milletvekili aday adaylığını açıklayarak ilçe yönetiminden itsifa eden Aysun Erenkaya suç duyurusunda bulundu.

CHP eski İzmit Merkez İlçe yöneticisi Aysun Erenkaya'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmasına İl Kadın Kolları Başkanı Şenöz Dinçtürk, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Meriç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gülümser Ayhan ve partililer destek verdi. Kocaeli Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Aysun Erenkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin hakaret içerikli olduğunu öne sürerek şunları söyledi: "15 Şubat 2011 tarihinde sayın Başbakan, partimizin milletvekili Sayın Canan Arıtman'ın söyleminden yola çıkarak ve sadece Arıtman'a yönelik olmyan, tüm CHP'li kadınları kapsayan hakaret içerikli sözler söyledi. Özellikle 'Tornadan çıkmış hanımlar' sözüyle bizleri bir nesneye, bir metaya indirgemiş, kadınlık ve annelik duygularımızı rencide etmiştir. Hakaret içeren bu söylemler karşısında hukuksal bir başvuru yaparak, hakkında dava açılması talebimi avukatım aracılığıyla savcılığa ilettim."

PROF. ORHAN ÇEKER'İ PROTESTO ETTİLER

İzmit'te Cumhuriyet Parkında biraraya gelen CHP İl Kadın Kolları üyeleri de, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'in 'Dekolte giyim ve tecavüzle ilgili' sözlerini protesto etti.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şenöz Dinçtürk, topluma örnek teşkil edecek davranışlarda bulunması gereken bir profesörün, bu tür düşünceleri ve açıklamalarını yanlış bulduklarını söyledi. İnsanların öncelikle kendi zihinlerindeki tacizi önleyebilmeleri gerektiğini belirten Şenöz Dinçtürk, "Bugün kadına suçlu gözüyle bakan bu zihniyet, yarın recm cezasının gerekliliğini de konuşmaya başlayacaktır" dedi.

Bugün İzmit Cumhuriyet Parkı'nda ayrıca CHP'nin Mobil aracında partiye üye olmak isteyen vatandaşların üye kayıtları yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Prof. Orhan Çeker'i De Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement