Kocaeli Tuki, Dünya Şampiyonunu Bildi Hd - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Tuki, Dünya Şampiyonunu Bildi Hd

Tuki, Dünya Şampiyonunu bildiMesut IŞIK-Büşra KAYA/DARICA(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde, futbol karşılaşmalarındaki doğru tahminleriyle adını duyuran 'Tuki' isimli kaplumbağa, Fransa'nın Dünya Şampiyonu olacağını da doğru tahmin etti.

16.07.2018 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuki, Dünya Şampiyonunu bildi

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/DARICA(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde, futbol karşılaşmalarındaki doğru tahminleriyle adını duyuran 'Tuki' isimli kaplumbağa, Fransa'nın Dünya Şampiyonu olacağını da doğru tahmin etti. Fransa'nın şampiyon olacağını doğru tahmin eden Tuki'yi yıkanıp, yiyecekle ödüllendirdi.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nin üyelerinden 98 yaşındaki 'Tuki' isimli kaplumbağa derbi karşılaşmalarındaki doğru taminleriyle ilgi çekiyor. Dünya Şampiyonası için Tuki'nin önüne üzerinde Fransa ve Hırvatistan'ın bayraklarının olduğu kutular konuldu. Tuki, Fransa bayrağının bulunduğu kutunun önünde dururken, Fransa'nın Dünya Şampiyonu olacağı tahmin edildi. Tuki şampiyonu doğru tahmin ederken, bugün ödüllendirildi. Bakıcısı, Tuki'yı hortumla su tutup yıkarken, veteriner hekim Hilal Akbaş ise yiyecekler verdi.

98 yaşındaki kaplumbağa Tuki'nin bakıcısı Neşet Aydın, "Tuki'yi ödüllendireceğiz. Yemek vereceğiz, banyo yaptıracağız. Her zaman ki gibi yine sonucu bildi. Her zaman tahmini iyiydi. Sadece bir defa beraberliği yakaladı ama Tuki bizim maskotumuz. Dünya Şampiyonu'nu da bildi. Bazen de ziyaretçilerimiz geliyor ve Tuki'ye 'Bugünkü maç ne olur?' diye soruyorlar. Herkes Hırvatistan şampiyon olur diye düşündü ama Tuki Fransa'yı seçti ve Fransa Dünya Şampiyonu oldu." dedi.

Kocaeli Tuki, Dünya Şampiyonunu Bildi Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Tuki, Dünya Şampiyonunu Bildi Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement