Kocaelili Kadın Gazeteci: Beynimde Saatli Bombayla Yaşıyorum" (2) - Son Dakika
Güncel

Kocaelili Kadın Gazeteci: Beynimde Saatli Bombayla Yaşıyorum" (2)

Kocaelili Kadın Gazeteci: Beynimde Saatli Bombayla Yaşıyorum" (2)

Kocaeli'de yerel bir gazetenin yayın yönetmenliğini yapan Serpil Çolak, beyninde oluşan iki baloncuk (anevrizma) nedeniyle yapılması gereken ikinci ameliyatının geciktiğini söyledi.

08.10.2011 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de yerel bir gazetenin yayın yönetmenliğini yapan Serpil Çolak, beyninde oluşan iki baloncuk (anevrizma) nedeniyle yapılması gereken ikinci ameliyatının geciktiğini söyledi. Serpil Çolak, "Beynimde pimi çekilmiş bomba ile dolaşıyorum" derken, ameliyat gününe 2 gün kala yürürlüğe giren Tam Gün Yasası nedeniyle doktorunun ameliyat yapamadığını ileri sürdü.

Kocaeli'de yayınlanan 'Bizim Kocaeli' Gazetesi'nin Yayın Yönetmeni Serpil Çolak, ameliyatının gecikmesinin yaşamsal risk oluşturduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bundan 6 yıl önce çok ciddi bir beyin ameliyatı geçirdim. Beyninde 2 baloncuk tespit edilmişti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Prof Dr. Civan Işlak'a ameliyat oldum. Daha sonra kontroller başladı. Birinin iyileşmediği tesit edildi. İkinci ameliyat gündeme geldi. İkinci ameliyat için yaklaşık 6 ay bekledikten sonra gün verildi. Tam ameliyata hazırlanırken benim ameliyatımdan iki gün önce Tam Gün Yasası uygulamaya girince ameliyatım da doğal olarak iptal oldu. Şimdi ne olacağını bilmiyorum. Beynimde pimi çekilmiş saatli bomba ile yaşıyorum. Beni ilk ameliyatımı yapan ve 5 yıldır kontrollerimi yapan doktorum beni şu anda ameliyat edemiyor. Ne ameliyat edebiliyor, ne de hasta bakabiliyor. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Benim gibi yüzlerce, binlerce hasta var."

Serpil Çolak, acilen ameliyata alınması gereken hastaların da kendisi gibi ortada kaldığı görüşünü savunarak, "Kaderimize mahkum edildik. Doktorumla konuştuğumda Tam Gün Yasası nedeniyle ne hasta bakabildiğini ne de ameliyat yapabildiğini söyledi. Böyle bekleyip bekleyemeyeceğimi sordum. Çünkü böyle her an beyin kanaması geçirme riski var. Her an ölümle burun buruna yaşıyorum. Dediğim gibi saatli bir bomba ile yaşıyorum beynimde. Doktorum da ben de ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

ÖZEL HASTANEDE 80 BİN TL

Serpil Çolak aynı ameliyatın bedelinin özel bir hastanede 80 bin liraya yapıldığını ileri sürerek, "Ben devlete karşı bütün yükümlülüklerimi yerine getiriyorum. Vergimi ödüyorum ve her şeyi yerine getiriyorum. Neden özel bir hastaneye gideyim? Beni 5-6 yıldır takip eden, ameliyatımı yapan ve şimdi ne durumda olduğumu bilen ve ne yapacağını bilen bir doktora ameliyat olmak istiyorum. Neden gidip başka bir doktora ameliyat olayım?" diye konuştu. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaelili Kadın Gazeteci: Beynimde Saatli Bombayla Yaşıyorum' (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement