Kocaelili Kadın Gazeteci, Tam Gün Yasası Yüzünden Beyninde "Saatli Bomba" ile Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Kocaelili Kadın Gazeteci, Tam Gün Yasası Yüzünden Beyninde "Saatli Bomba" ile Yaşıyor

Kocaelili Kadın Gazeteci, Tam Gün Yasası Yüzünden Beyninde "Saatli Bomba" ile Yaşıyor

Serpil Çolak, beyninde oluşan anevrizma nedeniyle "Beynimde pimi çekilmiş bomba ile dolaşıyorum" derken, 6 ay bekledikten sonra ameliyat gününe 2 gün kala yürürlüğe giren Tam Gün Yasası'nın kurbanı olduğunu öne sürdü.

08.10.2011 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de yerel bir gazetenin yayın yönetmenliğini yapan ve beyninde oluşan iki baloncuk (anevrizma) nedeniyle daha önce bir ameliyat olan Serpil Çolak, "Beynimde pimi çekilmiş bomba ile dolaşıyorum" derken, 6 ay bekledikten sonra ameliyat gününe 2 gün kala yürürlüğe giren Tam Gün Yasası'nın kurbanı olduğunu öne sürdü.

Yasa ile birlikte kamuda çalışan doktorlar muayenehane açamazken, özel sektörde çalışamaz oldu. Üniversite Hastanelerindeki doktorlar da mesai saatinden sonra muayenehanede çalışamıyor. Üniversitede sadece eğitim ve araştırma yapabiliyor. Doktorlar hasta bakamadığı gibi baktıkları hasta ya da girdikleri ameliyatlar için döner sermayeden pay ya da ek gelir alamıyorlar.

Daha önce muayene veya ameliyat oldukları doktorlara yasak nedeniyle gidemeyen ve ortada kalan hastalar bu uygulamayı eleştirdi. Kocaeli'de yayınlanan "Bizim Kocaeli" Gazetesi'nin Yayın Yönetmeni olan Serpil Çolak, ameliyatına 2 gün kala Tam Gün Yasası'nın uygulamaya girmesi ile zor durumda kaldığını söyledi. Serpil Çolak, beyninde tıp dilinde "Anevrizma" olarak adlandırılan 2 baloncukl bulunduğunu söylei. Katıldığı basın toplantısında bayılan ve hemen ameliyata alınan sanatçı Ebru Gündeş'te de olan bu rahatsızlık nedeniyle Serpil Çolak, daha önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroradyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Civan Işlak'a ameliyat oldu. İlerleyen aylarda baloncuklardan birinde düzelme olmadığı belirlenince 6 ay sonrası için ikinci ameliyat günü verildi. Ameliyata 2 gün kala Tam Gün Yasası yürürlüğe girince ameliyat olamadı.

5 KİŞİDEN 3'Ü ÖLÜYOR

Serpil Çolak, "Tam gün yasasının ilk kurbanlarından biri benim" iddiasında bulunurken, 6 yıl önce çok ciddi bir beyin ameliyatı geçirdiğini, beyninde 2 baloncuk tespit edildiğini, 'Anevrizma' ve patlama riski olduğunu anlattı. Çolak, bunun patlaması halinde beyin kanaması riski olduğunu, beyin kanaması halinde de bunu geçiren 5 kişiden 3'ün anında öldüğünü, 1'inin ise sakat kaldığını belirten Serpil Çolak şöyle devam etti:

"BEYNİMDE PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA VAR"

"Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Prof Dr. Civan Işlak'a ameliyat oldum. Daha sonra kontroller başladı. Birinin iyileşmediği tesit edildi. İkinci ameliyat gündeme geldi. İkinci ameliyat için yaklaşık 6 ay bekledikten sonra gün verildi. Tam ameliyata hazırlanırken benim ameliyatımdan iki gün önce Tam Gün Yasası uygulamaya girince ameliyatım da doğal olarak iptal oldu. Şimdi ne olacağını bilmiyorum. Beynimde pimi çekilmiş saatli bomba ile yaşıyorum. Beni ilk ameliyatımı yapan ve 5 yıldır kontrollerimi yapan doktorum beni şu anda ameliyat edemiyor. Ne ameliyat edebiliyor, ne de hasta bakabiliyor. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Benim gibi yüzlerce, binlerce hasta var."

Serpil Çolak, şu anda kanserli olup 1 dakika bile zaman kaybetmemesi gereken insanların, acilen ameliyata alınması gereken hastalar bulunduğunu, onların da kendisi gibi ortada kaldıklarını anlatırken, "Kaderimize mahkum edildik. Doktorumla konuştuğumda Tam Gün Yasası nedeniyle ne hasta bakabildiğini ne de ameliyat yapabildiğini söyledi. Böyle bekleyip bekleyemeyeceğimi sordum. Çünkü böyle her an beyin kanaması geçirme riski var. Heran ölümle burun buruna yaşıyorum. Dediğim gibi saatli bir bomba ile yaşıyorum beynimde. Doktorum da ben de ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

ÖZEL HASTANEDE 80 BİN TL

Serpil Çolak aynı ameliyatın bedelinin özel bir hastanede 80 bin TL olduğunu belirtirken "Ben devlete karşı bütün yükümlülüklerimi yerine getiriyorum. Vergimi ödüyorum ve her şeyi yerine getiriyorum. Neden özel bir hastaneye gideyim? Beni 5-6 yıldır takip eden, ameliyatımı yapan ve şimdi ne durumda olduğumu bilen ve ne yapacağını bilen bir doktora ameliyat olmak istiyorum. Neden gidip başka bir doktora ameliyat olayım? Bu parayı belki ben verebilirim ama veremeyecek durumda olan bir çok insan var. Onlar ne olacak?" diye sordu.

- Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaelili Kadın Gazeteci, Tam Gün Yasası Yüzünden Beyninde 'Saatli Bomba' ile Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın diğer fabrikalara da sıçrarken ihbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


Advertisement