Kocaelililer Ağaçlardan Kitap Topladı - Son Dakika
Güncel

Kocaelililer Ağaçlardan Kitap Topladı

Kocaelililer Ağaçlardan Kitap Topladı

Kocaeli'nde 4'üncüsü düzenlenen ve yarın başlayacak olan Kitap Fuarı öncesi, bu sabah kent merkezindeki Yürüyüş Yolu'nda bulunan ağaçlara 3 bin kitap asıldı.

11.05.2012 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nde 4'üncüsü düzenlenen ve yarın başlayacak olan Kitap Fuarı öncesi, bu sabah kent merkezindeki Yürüyüş Yolu'nda bulunan ağaçlara 3 bin kitap asıldı. Sabah erken kalkanlar büyük bir şaşkınlık yaşarken, burada düzenlenen etkinliklerde 5 bin çocuk aynı anda kitap okudu, isteyenler ağaçlardaki kitaplardan toplayıp evlerine götürdü.

Sabah erken saatlerde işe ve okula gidenler, Yürüyüş Yolu'ndaki asırlık çınarlar ile diğer ağaçların dallarından binlerce kitap sarktığını görünce şaşırdı. Ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlardan bazıları çekinerek de olsa beğendikleri kitapları iplerinden koparıp aldı. Daha sonra ise Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Lev Tolstoy, Edgar Allan Poe ve Friedrich Nietzsche gibi yazarların kostümlerini giymiş tiyatro sanatçıları, çocuklara kitap dağıttı.

Türkiye'nin önde gelen kitap fuarları arasında yer alan Kocaeli Kitap Fuarı yarın İnterteks Uluslararası Fuar Alanı'nda açılacak ve 20 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Geçen yıl 260 bin ziyaretçisiyle Türkiye'nin üçüncü büyük Kitap Fuarı unvanını alan fuarın bu yılki hedefi ise 300 bin ziyaretçi ağırlamak.

5 BİN ÖĞRENCİ AYNI ANDA KİTAP OKUDU

Ağaçlara asılan kitap etkinliğinin ardından Yürüyüş Yolu'nda, ilk kez Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 5 bin Bilgievi öğrencisi aynı anda kitap okudu.

Ahmet Ümit, Bejan Matur, Mümtazer Türköne, İlber Ortaylı, Mustafa Armağan, Üstün Dökmen, Ayşe Kulin, Yavuz Bahadıroğlu, Enver Aysever, Ece Temelkuran, Mehmet Altan, Hilmi Yavuz, Şamil Tayyar ve Banu Avar gibi birçok şair, yazar ve gazeteci, imza günleri vg söyleşilerle Kitap Fuarı'nın konukları arasında yer alacak. Konferanslar da daha önceki yıllarda olduğu gibi yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar alanında gerçekleştirilecek, çeşitli sergiler açılacak.

350 yayınevi ve 29 sivil toplum kuruluşunun katılacağı Kitap Fuarı'nda 450 etkinlik düzenlenecek. Kitap Fuarı'nın bu yılki onur konuğu ise tarihçi yazar Orhan Koloğlu olacak.

EA,OU(MB/BT) - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaelililer Ağaçlardan Kitap Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement