Kocaelispor'un Kaderi Federasyon'dan Yarın Çıkacak Karara Bağlı - Son Dakika
Güncel

Kocaelispor'un Kaderi Federasyon'dan Yarın Çıkacak Karara Bağlı

Kocaelispor\'un Kaderi Federasyon\'dan Yarın Çıkacak Karara Bağlı

Yılların birikimi olan ve faizleriyle birlikte yaklaşık 50 milyon lirayı aşan borçları nedeniyle transfer yasağı konulan Kocaelispor için umut ışığı belirdi.

12.01.2012 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılların birikimi olan ve faizleriyle birlikte yaklaşık 50 milyon lirayı aşan borçları nedeniyle transfer yasağı konulan Kocaelispor için umut ışığı belirdi.

Transfer yapamadığından lige lise ve üniversite öğrencisi U-17 takımı ile devam etmek zorunda kalan, ilk yarıda oynadığı 14 maçta bir galibiyet ve 13 yenilgi alıp 70 gol yiyen Kocaelispor'da ikinci yarı arefesinde tüm gözler Federasyonu'nun vereceği karara çevrildi.

İKİ KEZ TÜRKİYE KUPASI KAZANDI

Bir zamanlar Türkiye Birinci Ligi'nde fırtına gibi esen, üç büyük takımın da korkulu rüyası olduğu gibi iki kez Türkiye Kupası'nı da müzesine götüren, Türk futboluna onlarca adı efsaneleşmiş yıldız kazandıran Kocaelispor geçtiğimiz sezon öncesi kapanmak üzereydi.

Bu sezon Orhan Görsen başkanlığında eski futbolcuların yönetimi devralmasıyla kapısına kilit vurulmaktan kurtarılan Kocaelispor, borçlar nedeniyle transfer yapamadı. Kulüp kapatılacak diye tüm futbolcuları da, bir önceki yönetim tarafından yine ikinci lig ekibi olan Körfez İlçesi'nin "Körfez Belediyespor" adı altında faaliyet gösteren ve daha sonra adı değiştirilen Körfez Futbol Kulübü'ne gönderildi.

Kocaelispor 2011-2012 sezonuna, tecrübeli bir tek oyuncusu olmadığından lige lise ve ünevirsite öğrencisi 17-18 yaşındaki U-17 takımı ile devam etmek zorunda kaldı.

14 MAÇTA 70 GOL

Bugüne kadar çıktığı 14 maçta rekor sayılabilecek kadar 70 gol yiyen, 9 gol atan, sadece Tokatspor karşısında bir galibiyeti bulunan Kocaelispor, şimdi tüm umutlarını 5 eski futbolcularına linaslarının verilmesine bağladı.

5 OYUNCUYA LİSANS TALEBİ

Kocaelispor Kulübü eski futbolcularından olan Genel Sekreter Avukat Abdullah Zorlu, eski oyuncuları olan Damir Yüksel, Orhan Alemdar, Muhammet Rıza Altıntaş, Berkay Aslan ve Koray Göksu'nun Federasyon'da da Kocaelispor'un oyuncusu göründüklerini, geçtiğimiz sezon göreve geç geldikleri için bunların lisansların 5 Eylül'e kadar vize ettiremediklerini belirterek, "Biz onların lisanlarını daha önce vize ettirecektik. Ancak bize acele etmememizi, zaten bizim oyuncularımız olduğu söylendi. Birkaç gün sonra gittiğimizde ise, 5 Eylül'den sonra hiç bir işlem yapılamayacağını söylediklerinde şok yaşadık" dedi.

HİMMET BEKLEMİYORUZ

Genel Sekreter Abdullah Zorlu, bu oyuncuların hiç olmazsa ikinci yarıda lisanslarının vize edilmesi için yeniden başvurduklarını, Futbol Federasyonu'nun da kararını yarın açıklamasını beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Başvurumuz ve taleplerimiz tamemen mevcut yönetmeliklere uygun olup lisanslarımızın vize edilmesini bekliyoruz. Biz kimseden himmet beklemiyoruz. Hukuki haklarımızı istiyoruz. Bunlar zaten bizim oyuncularımız. Eğer bu 5 oyuncumuza lisans verilirse Kocaelispor küme düşmez. Bu büyük moral olur, kamuoyu da eski desteğini verir. Böylesine köklü bir kulübün göz göre göre tarih sayfalarına gömülmesine kimsenin gönlü razı gelmez." - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaelispor'un Kaderi Federasyon'dan Yarın Çıkacak Karara Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement