Kocaköy Saldırısı Faili 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
3. Sayfa

Kocaköy Saldırısı Faili 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Kocaköy saldırısı faili 5 terörist etkisiz hale getirildi Diyarbakır Valiliği operasyonun detaylarını açıkladıDİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği önceki gün Kocaköy ilçesi kırsalındaki saldırının failleri olduğu değerlendirilen 5 örgüt mensubunun düzenlenen hava operasyonu ile etkisiz...

30.09.2017 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaköy saldırısı faili 5 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır Valiliği operasyonun detaylarını açıkladı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği önceki gün Kocaköy ilçesi kırsalındaki saldırının failleri olduğu değerlendirilen 5 örgüt mensubunun düzenlenen hava operasyonu ile etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır ili Kocaköy ilçesi Gözebaşı köyü mülki sınırları içerisinde teröristlerle sağlanan silahlı çatışma neticesinde, 26 Eylül 2017 Salı günü Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın şehit edilmesi ve 2 personelin hafif şekilde yaralanması olayı ile ilgili olarak gerçekleştirilen istihbari çalışmalar neticesinde; Diyarbakır ili Lice ilçesi Baharlar köyü Gönen mezrasının 620 metre güneydoğusunda bir grup teröristin bulunduğu yönünde tespitte bulunulmuştur. Anılan terörist grubun etkisiz hale getirilebilmesi maksadıyla, 29 Eylül 2017 Cuma günü saat 19: 10'dan itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçaklarıyla destekli olarak icrasına başlanılan operasyon neticesinde; 5 terörist, 1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 3 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet el bombası, 3 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet büyük boy araç telsizi, 1 adet el telsizi, 5 adet sırt çantası, 5 adet uyku tulumu, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

(İHA-AKK-Y)

Kocaköy Saldırısı Faili 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Kocaköy Saldırısı Faili 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement