Kocaoğlu, Tire ve Ödemiş'te Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kocaoğlu, Tire ve Ödemiş'te Muhtarlarla Buluştu

Kocaoğlu, Tire ve Ödemiş\'te Muhtarlarla Buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yasayla Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçelerde muhtarlar ve belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıları, dün Tire ve Ödemiş'te de sürdürdü.

18.01.2013 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yasayla Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçelerde muhtarlar ve belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıları, dün Tire ve Ödemiş'te de sürdürdü. Kocaoğlu, büyükşehir sınırlarının genişlemesinin tüm ilçeler için bir fırsat olabileceğini dile getirdi.

Sabah saatlerinde Tire'de Belediye Hizmet Binası Kültür Sanat Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan Aziz Kocaoğlu'na, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem eşlik etti. Kocaoğlu, Tireli mahalle ve köy muhtarlarının isteklerini alarak yapılabilecekler hakkında açıklamalarda bulundu.

Aziz Kocaoğlu'nun sonraki durağı Ödemiş oldu. Belediye hizmetlerine de ev sahipliği yapan yeni Kültür Merkezi'nde belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla yapılan toplantı öncesi Kocaoğlu, Başkanlık makamında Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in konuğu oldu. Kocaoğlu, burada kendisine ikram edilen Ödemiş kebabından da tattı.

"UÇUK KAÇIK DEĞİL, AYAĞI YERE BASAN PROJELER"

Yemeğin ardından toplantıya geçen Kocaoğlu, Kiraz ve Beydağ'da olduğu gibi yine yerel kalkınma vurgusu yaptı. Şimdiye dek hayata geçirdikleri tüm projelerin akıl ve bilim çerçevesinde hazırlandığını ve ayağı yere basan projeler olduğunu aktaran Kocaoğlu, "Bizde akşam yemeğinde konuştuk, sabah kahvaltısında projeye başlayalım diye bir şey yok. Tüm projeler mantık ve ihtiyaç çerçevesinde hazırlanır, önem sırasına göre hayata geçirilir. Zaman içinde geçerliliğini yitiren projeler uygulanmaz. Uçuk-kaçık projelerle vakit kaybedemem. Uçuk projelerin peşinde koşmak yerine küçük sorunları aşarsak toplam kaliteyi zaten yükseltiriz" diye konuştu.

"YEREL YÖNETİMLER HALKTAN UZAKLAŞACAK"

Büyükşehir yasasıyla ilgili değerlendirmelerine Ödemiş'te de devam eden Kocaoğlu, "Bu yasa yerel yönetimlerin ulaşılabilirliğini azaltacak. Daha önce belde belediye başkanım, halkın düğününe de, cenazesine de koşuyordu. Her türlü sorunu çözmek için adeta 24 saat çalışıyordu. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İzmir'in dört bir yanındaki 4 milyon insanın sevincine, acısına nasıl koşayım? Bunun imkanı yok. Bu nedenle bu yasa yerel yönetimlerle halkın arasını açıyor. Halkla bağı koparıyor. Belde belediyelerini kapatırken, işin yürümediğini, hizmetin olmadığını söylüyorlar. Sen parayı verdin de belde belediyesi iş yapmadı mı? Sen önce yeterli maddi kaynağı sağlarsın, o zaman belde belediyesi üzerine düşeni yapmazsa zaten halk ona cezayı keser, başkanı değiştirir. Belde ve ilçe belediyeleri halkın en yakınıdır. Ben Vali'ye, Kaymakam'a diyemediğimi gider belediye başkanına derim. Çünkü belediye başkanı halkın içinden gelir. Bu yasa ile maalesef yerel yönetimlerle iletişim açısından büyük zafiyet yaşanacağı kanaatindeyim" dedi.

"YEREL KALKINMA PROJELERİNE TAM DESTEK"

Yükselen trendin çevre olduğunu ifade eden Kocaoğlu, "Büyükşehir'e bağlanan ilçe, belde ve köylerde önceliğimiz elbette çevre olacak. Bunun yanında yerel kalkınmanın da en büyük destekçisi olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi zaten yerel kalkınmada başarılı. Bunu yeni yerlerde de uygulayacağız. Yerinde kalkınma halkın refahını artırır, mutluluk getirir. İzmir Büyükşehir Belediyesi güçlü bir yapıya sahip. Şu anda yeni bağlanan 9 ilçenin aynı günde altyapı ihalesine çıkabilecek kadar güçlüyüz. Bu nedenle akılla ilerlerse her ilçede, her köyde işin içinden çıkarız. Fakat yine de bu yasanın önemli sıkıntıları olacaktır" şeklinde konuştu.

Daha sonra Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek sırayla konuşarak beldeleriyle ilgili sorunları aktarıp, yeni yasayla ilgili görüşlerini paylaştılar.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş'e sağlayacağı destekten yana hiçbir şüphelerinin olmadığını belirterek, "Şu anda Ödemiş Belediyesi bünyesindeki 16 müdürlükten 5'i Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanacak. 16 olan mahalle sayımız tahminen 80 civarına yükselecek. Ödemiş temel belediyecilik bakımından olsun, altyapı hizmetleri bakımından olsun arıtma tesislerine varana kadar birçok konuda hazır bir ilçe. Bizim Büyükşehir Belediyesi'nden beklentimiz altyapıdan ziyade ilçemizin daha önemli diğer eksiklerini tamamlaması ve bu konuda destek olmasıdır. Ödemiş'i tüm mahalleleri ve köyleriyle yönetecek, hizmeti götürecek tecrübeye sahibiz" diye konuştu.

"İKİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ OLUŞTURULACAK"

Tekrar söz alan Aziz Kocaoğlu, 14 aylık geçiş döneminde sıkıntı yaşanmayacağını düşündüğünü belirterek, "Küçük Menderes ve Bakırçay'a iki büyük bölge şantiyesi kurulacak. Zaten Belkahve'deki şantiyeden çıkardığınız asfaltı Beydağ'a getirseniz de işe yaramaz. Önce şantiyeleri kurup, sonra da bölge müdürlükleriyle her yere hizmet götürmeye çalışacağız. Yasa kırsala yüzde 10 yatırım zorunluluğu getiriyor. Ama bu iş %10'la çözülemez, biz daha fazlasını ayıracağız. Örneğin Menemen'e 9 yılda 127 milyon lira yatırım yapmışız. Bunun gibi Tire'ye de, Ödemiş'e de yatırım yapacağız. Bugüne kadar 164 köyde birçok iş yaptık, bundan sonra da yaparız. Bu konuda kendimize güveniyoruz" dedi.

"OLANAKLAR DOĞRU KULLANILIRSA BİR FIRSATA DÖNÜŞÜR"

Büyükşehir yasasının kırsal bölgeler için avantaja dönüşebileceğini de sözlerine ekleyen Kocaoğlu, şunları söyledi: "Bütünşehir halk için dezavantaj değil avantajdır ama olanaklar doğru kullanılırsa. Hayali projeler peşinde koşma yerine olanaklar doğru zamanda, doğru yerlerde değerlendirilirse halk yaşadığı yerde mutlu olur. Bu şekilde bütünşehir de vatandaş için bir avantaja dönüşür. Biz bütünşehirin hizmet açısından yararlı olması adına bu toplantılarla ve diğer alan çalışmalarıyla eksikleri, yapılması gerekenleri tespit ediyoruz. Bugüne kadar 1,6 milyar lira Hazine'ye borç ödedim. Şu an Büyükşehir Belediyesi'nin hazineye 1 kuruş borcu yok. Bunu yaparken de 1 liralık bile yer satmadım. Bütün olay olanakları doğru kullanmakta. Bu kadar proje gerçekleşirken, borçsuz kalıyorsak bunu doğru adımlar atmaya borçluyuz."

"YENİ FUAR ALANININ TEMELİ ATILACAK"

800 milyon lira kamulaştırma yaptık. Daha da devam ediyoruz. Şu anda bırakın Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada kendi imkanlarıyla 400 milyon liralık bir projeyi kendi kaynaklarıyla yapan bir belediye yoktur. Biz yeni fuar alanı için bu harcamayı yapacağız. İzmir'e yepyeni bir fuar alanı kazandıracağız, İzmir'i fuarlar ve kongreler şehir yapmak için gereken adımı atacağız. Yeni fuar alanının temelini 15 gün içinde atacağız. Ben göstermelik, görkemli projelerle omuzlarda taşınarak seçilebilirim ama ben bunu istemiyorum. Bu fuar projesi bana değil İzmir'e çok şey kazandıracak ve EXPO hedefine yaklaştıracak"

Daha sonra Ödemişli köy ve mahalle muhtarları taleplerini ve sorunlarını tek tek söz alarak, Başkan Aziz Kocaoğlu'na ilettiler. Renkli diyaloglara sahne olan toplantıda Kocaoğlu, Küçük Menderes havzasındaki sorunların tespiti ve çözümleri için Büyükşehir yetkililerin önümüzdeki günlerde bölgeye gelerek saha çalışması yapacağını belirtti. Kocaoğlu, toplantının ardından CHP Ödemiş İlçe Örgütü'nü de ziyaret etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaoğlu, Tire ve Ödemiş'te Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement