Kocaoğlu Torbalı'da Rekreasyon Alanı Açtı - Son Dakika
Yerel

Kocaoğlu Torbalı'da Rekreasyon Alanı Açtı

Kocaoğlu Torbalı\'da Rekreasyon Alanı Açtı

Torbalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kurtuluş Savaşı burada başlamış, burada bitmiş.

12.02.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı'nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kurtuluş Savaşı burada başlamış, burada bitmiş. Böyle bir kente 'sen bana muhtaçsın' diyemezsin. Anadolu'da bir laf var: Boğaz dokuz boğum, yutkuna yutkuna konuşacaksın. Hele İzmir hakkında 9 değil 18 defa yutkunacaksın" dedi.

Kocaoğlu "Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dünyadaki kredisi, Hazine'den 6 basamak yukarıda. Bu iş konuşmakla, rant peşine koşmakla, arsa satmakla, yap-işlet-devret modeliyle, hısım akrabayı korumakla olmuyor. Çalışmakla, inanmakla, üretmekle, hemşehrilerimizle beraber omuz omuza vererek oluyor. Harama sokmadan, çalmadan, çırpmadan, kaynaklarınızı doğru kullanarak oluyor" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı'nın açılış törenine katıldı. Alkışlar arasında geldiği kürsüde Torbalılar'a hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanı adaylarının belirlenmesi sonrasında yaşanan gelişmelere değindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, önceki gün Bergama'da gerçekleşen katlı otopark açılışına aday gösterilmeyen başkanların da katıldığını hatırlatarak, "Açılışa Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve vekili Yusuf Altıparmak geldi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yeni adayı ve ilçe başkanını da almış, destek vermeye gelmiş, 'Başkan Aliağa'da seçimi alacağız, hiç merak etme' diyor. Bu dört arkadaşımızın aday gösterilmemesinin üzerinden çok az bir süre geçti. Bu inanç işidir, bu siyaseti bilme işidir, bu Cumhuriyet Halk Partisi geleneği ve siyasi kültürüdür" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni bağlanacak ilçelerin tümünün arıtma problemini çözerek, çevre sorunlarını ortadan kaldıracaklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Arıtma için, kanalizasyon için, daha temiz bir çevre için, daha temiz topraklar için, daha temiz hava ve su için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni bağlanan yerler hariç, bize bağlı olan tüm bölgelerin arıtmasını, kanalizasyonunu bitirdik. Tire'nin şu anda projesini tamamladık, ihaleye çıkıyoruz. Kiraz ve Beydağ ile birlikte bazı beldelerimizin olduğu bölgelerin arıtmasını tamamladığımızda ve sanayi tesisleri de kontrol altına alndığında, Küçük Menderes'i eskisi gibi çocuklarımızın yüzebileceği bir hale getireceğiz."

Başkan Aziz Kocaoğlu, 17 Aralık sonrası ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddialarını halkın değerlendireceğini belirterek şunları kaydetti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, 13 Aralık'ta adayını belirledi. Ondan 45 dakika sonra gittim. İl Başkanımız Ali Engin Bey'e aday adaylığı müracaatımı yaptım. Biz de 'hodri meydan' dedik. 13 Aralık koşullarında nasıl özgür irademle gelip 'seninle mücadele edeceğim, seni İzmirlilerin gücüyle 30 Mart'ta geldiğin yere göndereceğim' dediysem, yine aynı koşullarda mücadeleyi devam ettireceğim. 17 Aralık'tan sonrası beni ilgilendirmiyor."

Başkan Aziz Kocaoğlu, bazı kesimlerin İzmir'e yönelik söylemlerini ise şu sözlerle eleştirdi:

"Pazar günü Sayın Başbakan 'İzmir AKP'ye muhtaç, İzmir Binali Yıldırım'a muhtaç' dedi. Aynı Başbakan 'kötü anılıyor bu İzmir' dedi, 'gavur İzmir' iması yaparak. Aynı partinin Genel Başkan Yardımcısı 'eli yüzü pis, sümüklü İzmir' dedi. Ondan sonra yandaş bir köşe yazarı 'faşist İzmir' dedi; bir din adamı geldi 'irfanı eksik İzmir' dedi. Ondan sonra aday geldi 'ben bu kentin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum' dedi. İzmir, ne Sayın Başbakan'a muhtaç ne Binali Yıldırım'a muhtaç, ne Aziz Kocaoğlu'na muhtaç. İzmir 8500 yıllık tarihiyle, insanlık tarihinin en eski kentlerinden biri. Milletler gelmiş, 33 tane medeniyet geçmiş, bu kent dimdik ayakta kalmış. Kurtuluş Savaşı burada başlamış, burada bitmiş. Böyle bir kente 'sen bana muhtaçsın' diyemezsin. Kimse diyemez. Anadolu'da bir laf var: Boğaz dokuz boğum, yutkuna yutkuna konuşacaksın. Hele İzmir hakkında 9 değil 18 defa yutkunacaksın."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe belediye başkanı adaylarının açıklanmasının ardından yaşanan sürece ilişkin şunları kaydetti:

"Şimdi 300'ün üzerinde arkadaşımız belediye başkanı aday adayı oldu. Herkesin en doğal hakkı. 300 aday var, 30 kişi seçilecek. Yani onda bir. Tabi ki herkesin gönlünde bir aslan yatıyor. Tabi ki bütün aday adayı arkadaşlarımızın hepsi birbirinden mükemmel. Hepsine saygı duyuyoruz. Hepsinin de başımızın üstünde yeri var. Ama bu bir yarış. Torbalı'da arkadaşlar bir kişiye karar veriyor, İzmir'de yönetim 30 kişiyi değerlendiriyor, genel merkez 918 ilçe 81 tane vilayeti değerlendiriyor. Devir senin belediye başkanı olman, benim belediye başkanı olmam devri değildir. Devir, ülkenin üstündeki kara bulutlardan kurtulma, aydınlığa kavuşma devridir. Biz onun için çalışıp, onun için çabalamalıyız."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yıldır ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde çalıştığına işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin her alanda ve top yekün yerelde kalkınması hedefi doğrultusunda projeler yaptıklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Bunun sonucu nedir? Daha çok çocuğumuz eğitim görecek. Hepinizin mutfağında AŞ kaynayacak. Vatandaşlarımız yatağına aç yatmayacak. Gençlerimiz iş bulacak, istihdam yaratılacak. 10 senedir bunu yaratıyoruz. Borçlarımızı ödedik, istediğimiz yatırımı yapabiliyoruz. Hedefimizi planlı, programlı, azimle yürüyoruz. Siz eğer izin verirseniz, siz eğer desteklerseniz 5 sene daha yürüyeceğiz. Biz zengin bir ülkeyiz. En büyük zenginliğimiz dayanışma içersinde olan sabır küpü olan insanımız. İklimimiz, havamız, suyumuzla biz zengin bir ülkeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni 10 sene evvel 3. borçlu belediye olarak aldık. Şu anda en güçlü belediyeyi, yetmedi en güçlü devlet kurumunu yarattım. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dünyada kredisi Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nden 6 basamak daha yukarıda. Bu iş konuşmakla, rant peşine koşmakla, arsa satmakla, yap-işlet-devret modeliyle, hısım akrabayı korumakla, eşe dosta enerji lisansı vermekle olmuyor. Çalışmakla, inanmakla, üretmekle, hemşehrilerimizle beraber omuz omuza vererek oluyor. Harama sokmadan, çalmadan, çırpmadan, kaynaklarınızı doğru kullanarak oluyor. Siyaset; gönül işi, namus işi, onur işi, şeref işi, haysiyet işi. Siyaset halk için yapılır. ve biz siyaseti halk için yapıyoruz. Onun için kime oy verirseniz verin, namuslu bildiğiniz kişiye oy verin. Kime oy verirseniz verin sadece bir ölçüsü var. En namuslu kimi biliyorsunuz, ona oy verin, siyaset düzelsin. Siyaset namusluların eline geçsin. Siyaset halk için olsun, ülke kalkınsın" dedi.

Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "30 Mart'ta sadece belediye başkanınızı seçmeyeceksiniz. 30 Mart'ta ülkenin kaderini belirleyeceksiniz. Çünkü bu sene 2014'te belediye seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve çok büyük ihtimalle genel seçimler olacak. ya bu düzenden daha doğrusu düzensizlikten kurtulacağız; ya da freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı toplum inecek, ülke inecek. Biz, durdurmak için buradayız. Biz insanlar için, gelecek için, çocuklarımız için, gelecek kuşaklar için buradayız. Hepinizi güç birliğine, gönül birliğine, dayanışma içersinde ülkenin geleceğini sahip çıkmaya çağırıyorum"

10 yıllık görev süresi boyunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği her zaman yanında hissettiğini belirten Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise "Çalışmalarımızı yaparken Büyükşehir Belediye Başkanımız'ı örnek aldık ve her zaman onun izinden yürüdük. Her zaman bizim yanımızda oldu ve sahip çıktı. 10 yıldır birlikte çalıştık, dişimizi tırnağımıza taktık, gecemizi gündüzüme kattık ve ortaya iki sonuç çıktı. Sevgili Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın yönetimindeki İzmir, uluslararası bir değerlendirme içinde en sağlıklı gelişen 4.metropol seçilmiştir. Torbalı ise, Devlet İstatistik Kurumu'nun yaptığı değerlendirmeye göre Türkiye'deki 918 ilçe arasında en hızlı gelişen ve büyüyen 4. ilçe seçildi" diye konuştu.

33 bin metrekare alanda kurulan ve mevcut bitki örtüsü korunarak yapılan Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı, doğal bir mesire alanı olarak hizmet verecek. Piknik masaları, oturma gruplarıyla yaklaşık 2 bin kişinin faydalanacağı alanda 350 araçlık otopark bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaoğlu Torbalı'da Rekreasyon Alanı Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement