Koçarlı Okudu - Son Dakika
Yerel

Koçarlı Okudu

Koçarlı Okudu

Koçarlı Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) çalışmaları kapsamında “Koçarlı Okuyor” projesi uygulandı.

07.03.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koçarlı Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) çalışmaları kapsamında "Koçarlı Okuyor" projesi uygulandı.

Koçarlı Kaymakamı Mehmet Sülün'ün destekleriyle gerçekleşen organizasyon büyük ilgi gördü. Her yaştan yüzlerce kişi öğrencilerle bir araya gelerek Koçarlı Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okudu. Etkinlikte Koçarlı Kaymakamı Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş Levent Altınbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri, Koçarlılılar, öğretmenler ve öğrenciler bulundu.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise okuma yarışması vardı. Dört kategoride yapılan yarışmada veliler ve öğrenciler önceden temin edilen kitaplardan hazırlanan soruları cevaplandırdı. Birçok velinin uzak köylerden şartlarını zorlayarak yarışmaya katıldıkları görüldü. Yarışmada veliler kategorisinde Koçarlı ilçesinden Hatice Kiremitçi birinci, Satılar Mahallesi'nden Mustafa Selçik ikinci oldu. Üçüncülük ise Koçarlı'dan Elvan Sarı, Ayşe Oruç ve Emine Aykut arasında paylaşıldı. Kur'a sonucu Elvan Sarı belirlenen ödülü aldı. lkokullar kategorisinde ise 19 öğrenci sorulan tüm soruları doğru cevapladı. Kur'a ile Çakırbeyli İlkokulu'ndan Ömer Abalı, Adnan Menderes İlkokulu'ndan Müzeyyen Taşbaş, Dedeköy İlkokulu'ndan Batuhan Durukan ilk üç dereceyi paylaştı. Ortaokularda ise 10 öğrencinin tüm soruları bildiği görüldü. Yine çekilen kur'a sonucu Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Kaan Cengiz, Bıyıklı Ortaokulu'ndan Huriye Serin ve Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Mert Yaman ilk üçte yer aldı. Lise kategorisinde ise Koçarlı Anadolu Lisesi'nden Perihan Gözde Gonca birinci, Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Lisesi'nden Abdülkadir Karademir ikinci ve Büşra Aydın ise üçüncü oldu.

Koçarlı Kaymakamlığı'na bağlı olarak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu Başkanlığında kurulan DEKE'nin üyelerinden Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Hulusi Ertuğrul ve Satılar Şehit Er Mustafa Aydın Ortaokulu Müdürü Mehmet Orhan'ın koordinasyonuyla gerçekleşen etkinlikte birincilere çeyrek altın, ikincilere gram altın, üçüncü gelenlere de kol saati verildi. Yarışmalara 110'u veli olmak üzere toplam 725 yarışmacı katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koçarlı Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement