Kocası Tarafından Öldürülen Damla Ay'ın Annesi : Kızımı Koruyamadım - Son Dakika
Güncel

Kocası Tarafından Öldürülen Damla Ay'ın Annesi : Kızımı Koruyamadım

Kocası Tarafından Öldürülen Damla Ay\'ın Annesi : Kızımı Koruyamadım

– SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde şiddet gördüğü eşi tarafından öldürülen 1 çocuk annesi 21 yaşındaki Damla Ay'ın ailesi yasta.

04.02.2013 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde şiddet gördüğü eşi tarafından öldürülen 1 çocuk annesi 21 yaşındaki Damla Ay'ın ailesi yasta. Genç kadının annesi 40 yaşındaki Nuran Güler, kızının eşinin tehditleri nedeniyle 1 hafta önce evin pencerelerini demir korkulukla kapattıklarını belirterek, "Sürekle tehdit ediyordu. Yavrumu ben de koruyamadım. Devlet de koruyamadı. Evladım genç yaşında kara toprağa girdi" diyerek gözyaşı döktü.

İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturan 1 çocuk annesi Damla Ay, 20 gün önce kendisini döven eşi Barış Ay'ı polise şikayet etti. Gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Barış Ay'a 2 ay eve yaklaşmama cezası verdi. Bunun üzerine genç kadın, evde yalnız kalmaktan korktuğu için 2 yaşındaki çocuğunu alıp Çarşamba İlçesi Dikbıyık Beldesi'nde oturan annesi Nuran Güler'in yanına yerleşti. Önceki akşam Barış Ay, kayınvalidesinin evine giderek eşini çağırdı. Bir süre eşini geri dönmesi için ikna etmeye çalışan Barış Ay, iddiaya göre olumsuz yanıt alınca, ruhsatsız tabancasını çıkartıp Damla Ay'a binanın girişinde 8 el ateş etti. Vücuduna 4 kurşun isabet eden ve ağır yaralanan genç kadın kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hayatını kaybetti. Kocası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlanan Damla Ay'ın ailesi ise yasta. Damla Ay'ın ailesi yaşadıkları acıyı anlatıp Barış Ay'a tepki gösterdi. Kızının mezarını ziyaret eden 3 çocuk annesi Nuran Güler, yaşadıklarını anlattı.

BİR HAFTA ÖNCE PENCERELERİ DEMİR KORKULUKLA KAPATTIK

Kızının uzun süredir eşinden şiddet gördüğünü söyleyen Nuran Güler, "Kızım en son dayanamayıp eşini şikayet etmişti. Eşi sürekli tehdit ediyordu. Telefonla arayıp 'Damla ya benim olacak, ya kara toprağın. Camdan girerim yine de damlayı alırım' dedi. Kızım korkusundan dışarı çıkamıyordu. Durumu her yere bildirdik. Koruyamadım. Devlet de koruyamadı. Su gibi yavrumu kara topraklara verdim. Cezasını çeksin. Ben yandım o da yansın, çeksin cezasını. Kafeslere de soktuysam da koruyamadım. Daha bir hafta önce evin camlarına korkuluk yaptırdım. Eşi 'Camdan girerim eve bir kurşunluk işi var' diyordu. İkna etmeye çalıştık dinlemedi" diye konuştu.

Yanına yerleşen kızını korumak için kapının kilidini de değiştirdiğini belirten anne Nuran Güler, "Kızımı ben de koruyamadım, devlet de. Evladım genç yaşta kara toprağa girdi" dedi.

2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BİZE VERSİNLER

Yeğeninin 18 yaşında sevip kaçarak evlendiğini söyleyen dayısı Ertuğran Güler, "Eşi tehditlerde bulununca biz de bir hafta önce camları demir korkuluklarla kapattık. Evin anahtarı onda da olduğu için kilidi değiştirdik. Kendi çapımızda koruyorduk. Ne kadar koruyabiliriz, devletin koruması buysa biz de bu kadar koruduk. Sonuç belli. Evinin kapısında öldürdü. Bizim aldığımız tedbir bu, devletin aldığı tedbir nerede? Bu ilk değil son da olmayacak. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizim içimiz yanıyor. Daha 20 yaşındaydı. Ardından bir de çocuğunu bıraktık. Çocuk babasının ailesinin yanında. Biz onu geri istiyoruz. Kardeşim evladını kaybetti, bari torunu yanında olsun. Onunla acısını dindirmeye çalışsın. Devletten bundan sonraki damlalar kurumasın onu istiyoruz" dedi.

ANNESİ MEZARDA BABASI CEZAEVİNDE

Annesi ölen babası cezaevine gönderilen 2 yaşındaki Elanur'un bir haftadır annesinin yanında olduğunu ancak olaydan bir gün önce babasının ailesinin gelerek çocuğu aldığı belirtildi. - Samsun/ Çarşamba

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocası Tarafından Öldürülen Damla Ay'ın Annesi : Kızımı Koruyamadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement