Kocasına Böbreğini Verdi - Son Dakika
Güncel

Kocasına Böbreğini Verdi

Kocasına Böbreğini Verdi

Konya'da 23 yaşındaki iki çocuk annesi, 5 yıl önce evlendiği kocasına Sevgililer Günü'nde böbreğini vererek hayata bağladı.

20.02.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 23 yaşındaki iki çocuk annesi, 5 yıl önce evlendiği kocasına Sevgililer Günü'nde böbreğini vererek hayata bağladı. Bir hafta önce gerçekleşen operasyondan sonra çift sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürmeye başlayacak.

Konya'nın Kadınhanı ilçesi Atlantı beldesinde çiftçilik yapan 2 çocuk babası 32 yaşındaki Mehmet Elbiç, 1,5 yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye başladı. Kocasının sürekli diyalize girmesine dayanamayan 23 yaşındaki ev hanımı Elif Elbiç, böbreğini kocasına vermeye karar verdi. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleşen operasyonla alınan Elif'in böbreği, kocası Mehmet Elbiç'e başarılı bir operasyonla nakledildi. Birkaç gün

içinde taburcu olacak olan Mehmet Elbiç'in sağlıklı bir yaşam sürmeye başladığı öğrenildi.

Karısına böbreğini vermesi nedeniyle teşekkür eden Mehmet Elbiç, "Doktora gittik, böbrek yetmezliği dediler. Diyalize girmeye başladım. 1,5 yıl diyalize girdim. Sonra eşimin böbreği uyumlu olunca başarılı bir operasyonla nakledildi. Böbrek yetmezliği çok kötü. Eşimin böbreğini vermesi benim için Sevgililer Günü'nde çok özel bir hediye oldu" dedi.

İki çocuğunun olduğunu belirten anne Elif Elbiç ise, "Kocamın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamasını istediğim için böbreğimi verdim. Çocuklarımızı birlikte büyütmek istiyorum" diye konuştu.

Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şakir Tavlı, başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "23 yaşındaki eşinden aldığımız böbreği 32 yaşındaki kocasına naklettik. Sağlık durumları gayet iyi" şeklinde konuştu.

"ORGAN BAĞIŞINDA 70 YAŞI SINIR KABUL EDİYORUZ"

Prof. Dr. Şakir Tavlı, hafta sonu Konya'da beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki bir vatandaştan alınan organlarıyla ilgili yaptığı açıklamada da, "Organ çıkarma işlemini biz yaptığımız için böbreğin birinin burada bir hastaya takılması gerekiyordu. Ancak biz donörün yaşı ileri olduğu için böbreği almayı reddettik. Marjinal donör dediğimiz ileri yaştaki kadavraların organlarının kullanılması bence ülkemizde sorun olmaya başladı. Organ bağışında 65-70 yaşı sınır kabul ediyoruz. 84 yaşındaki bir insanın

böbrekleri ve karaciğerinin takılmak için istenmesinin, organ nakli ile ilgilenen özel hastane sayısının artmasıyla uç noktalara gidildiği kanısındayım. Bizim kabul etmediğimiz, yaşı dolayısıyla reddettiğimiz böbreği başka bir özel hastane nakletti. Bu konuda biraz daha dikkatli davranılması gerektiği kanısındayım" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocasına Böbreğini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement