Yargıtay, Kocasından Sürekli Para İsteyen Kadını Haksız Buldu - Son Dakika
Güncel

Yargıtay, Kocasından Sürekli Para İsteyen Kadını Haksız Buldu

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kendisi ve ailesi için sürekli avukat eşinden para isteyen kadını haksız buldu.

26.03.2019 09:16  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay, gerek kendisi gerekse de ailesi için avukat kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunan kadını ağır kusurlu saydı. Aile mahkemesinin tazminat ödenmesine hükmettiği kadına kötü haber Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nden geldi.

Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Tarafları dinleyen mahkeme, avukat olan kocayı kusurlu bulup kadın lehine tazminat ödenmesine hükmetti.

KARARI TEMYİZ ETTİ

Avukat koca kararı temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Tarafların boşanmasında kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunduğu öne sürülen kadını ağır kusurlu bulan Yüksek Mahkeme, kadın lehine hükmedilen tazminatın da yasalara aykırı olduğuna dikkat çekti.

"KOCASINDAN YERSİZ EKONOMİK TALEPLERDE BULUNDUĞU..."

Yargıtay kararında şöyle denildi:

"Davalı-karşı davacı erkeğin kabul edilen ve gerçekleşen kusurlu davranışlarının yanında kadına hakaret ettiği ortadadır. Davacı-karşı davalı kadının ise gerek kendisi gerekse de ailesi için avukat olan kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunduğu anlaşılmaktadır. Kadının birlik görevlerini ihmal ettiği, güven sarsıcı davranışlar sergilediği anlaşılmaktadır. Mahkemece kabul edilen ve gerçekleşen tarafların bu kusurlu davranışları karşısında boşanmaya sebebiyet veren olaylarda taraflar eşit kusurlu sayılmalıdır. Bu husus gözetilmeden karar verilmesi yasaya aykırıdır."

YARGITAY, KARARI BOZDU

"Her iki eş de eşit kusurlu olduğundan birinin kusuru diğerinin kusurundan üstün tutmak mümkün bulunmamaktadır. O halde eşit kusurlu eş yararına tazminata hükmedilemez. Kadın lehine maddi manevi tazminata hükmedilmesi bozmayı gerektirmiştir. Ayrıca 4 yaşındaki çocuk için hükmedilen nafaka miktarı da çoktur. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Yargıtay, Kocasından Sürekli Para İsteyen Kadını Haksız Buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yargıtay, Kocasından Sürekli Para İsteyen Kadını Haksız Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ayşe: evlilik erkek ve kadının özgür iradeleriyle verdiği bir karardır kimse kimseyi zorla alıyo diye bi şey yok,evlenirken kadına bir miktar mehir verilir bu kadının hakkıdır,kadında kalır boşanma olursa onu bir sure kendine bir geçim yolu buluncaya kadar idare eder,hem boşanıp hem boşandığı adamdan omür boyu nafaka almak nedir.bu durum çok sakıncalı toplum açısından ,boşanan erkek yeniden evlence geçim sorunu olacak kadında nafaka kesilmesin diye ya evlemeyecek ya da resmi nikahsız evlenecek. 20 0 Yanıtla Ferit: Evlenirlen 10 bilezik set alıyoruz ya.. Onu mehir niyetine sayılsa olmaz mı. Sonuçta bahsetdiğin mehir verilip kaç bilezik takcanız neler alıca ız diye sorulmuyordu heralde.. 1 0
  • ADALET İSTİYORUZ: 100 günlük eylem planında çözeceğiz dediler ikinci 100 günlük eylem planının 15.sırasında süresiz nafaka işi nezaman çözülecek acaba bilmiyorum nezaman dur denilecek bu eziyete YETER YETER 20 0 Yanıtla angaralı: birdakı secıme kadar sesleri çıkmaz. 4 1
  • İzleyici: Erkek evlenirken kadına belli bir miktarda para vermeli. Boşanma olursa kadının kendini idare edecek kadar bir miktar olmalı. Erkek evlenince bu paraya el sürmemeli. Ömür boyu nafaka nedir. 8 2 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement