Kocasını Öldüren Çilem: Azrail'i Bekleyen Ölü Gibiydim - Son Dakika
Güncel

Kocasını Öldüren Çilem: Azrail'i Bekleyen Ölü Gibiydim

Kocasını Öldüren Çilem: Azrail\'i Bekleyen Ölü Gibiydim

Adana'da kendisini fuhuşa sürüklemek isteyen kocasını öldüren Çilem Karabulut, ilk kez mahkemeye çıktı. Çilem olay günü yaşadıkları anlatıp, polisle işbirliği içinde olduğunu söyledi.

26.02.2016 17:04  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kendisini fuhuşa sürüklemek istediğini öne sürdüğü eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldüren 24 yaşındaki Çilem Karabulut, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Adliyeye giderken giydiği tişörtünde İngilizce, 'Verdiğin bütün dersler için teşekkür ederim sevgili geçmiş' yazan Karabulut, "Azrail'i bekleyen ölü gibiydim" dedi.

ÇİLEM'İN BAŞINDAN GEÇENLER

Çilem Karabulut, 2013 yılında evlendiği Hasan Karabulut'tan sürekli şiddet görmeye başladı. 1 çocuk annesi Çilem Karabulut, boşanmak için mahkemeye başvurdu ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin 'Aileni öldürürüm' tehditleri nedeniyle davasından vazgeçti. Geçen yıl 8 Temmuz'da merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine giden Hasan Karabulut, iddiaya göre belindeki silahını yastığın altına koyarak eşine, " Antalya'ya gidiyoruz. Diğer 3 kadınla birlikte fuhuş yapıp bana para getireceksiniz. Adana ile ilişkilerini bitir" dedi. Çilem Karabulut'un tepkisi üzerine de, "Ne diyorsam onu yapacaksın lafımı ikiletme" diyerek eşini saçlarından tutup sürüklemeye başladı. Bu sırada çift yatağın üzerine düşerken Çilem Karabulut, yastık altındaki tabancayı alarak eşine ateş etti. Hasan Karabulut olay yerinde ölürken teslim olan Çilem Karabulut, tutuklandı.

SAVCI MEŞRU MÜDAFANIN TARTIŞILMASINI TALEP ETTİ

Olayla ilgili soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcısı, Hasan Karabulut'un adam yaralama ve uyuşturucu gibi suçlamalarla 19 kaydı bulunduğunu belirtti. Eşinin şiddetine maruz kalan sanığın adli makamlara başvurmasıyla 9 kez koruma kararı alındığını kaydeden Savcı şöyle dedi:

"KOCASI POLİSE KARŞI BİLE SUÇ İŞLEDİ"

"Çilem Karabulut'un uzun süredir uğradığı şiddet, Hasan Karabulut'un çevreye saldığı korku ve suç işleme konusundaki cüretkarlığı, polis memurlarına karşı bile suç işlemekte tereddüt göstermemesi ve bunun da Çilem Karabulut'ta doğurduğu endişe ve olay günü de yine şiddete maruz kalması göz önüne alındığında, kendisine haksız bir saldırıdan kurtarma amaçlı eylemini gerçekleştirmiştir. Bu nedenle TCK'nın 27'nci maddesinde yer alan meşru savunma maddesi tartışılmalıdır."


20'DEN FAZLA AVUKAT SAVUNDU

Yakın akrabayı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan Çilem Karabulut'u 20'den fazla kadın ve erkek avukat savundu. Evliliği boyunca sürekli eşinin şiddet ve tehditlerine maruz kaldığını anlatan Çilem Karabulut, savunmasında şunları söyledi:

"POLİSLE İŞ BİRLİĞİ YAPMIŞTIM"

"Hasan'dan çok korkuyordum. Çete liderliğinden arandığını duyunca polisle işbirliği yapıp, ondan kurtulmak istedim. Polise gidip her şeyi anlattım. Polis de benden Hasan'ın evden çıkış saatlerini ne yaptığı konusunda bilgiler istedi. Can güvenliğimin olmadığını söyledim. Polisler beni koruyacaklarını söylediler. Azrail'i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp, canımı ne zaman alacağını bekliyordum. Nabzını yoklamak için olay günü aradım nerede olduğunu sordum. 'Bekle geliyorum az kaldı' deyip telefonu yüzüme kapattı. Eve geldiğinde 'seninle konuşacaklarım var' dedi. İçimden bittim ben dedim. Yatak odasına girip soyundu silahını da yastığın altına koydu. Ben sürekli vakit geçirmeye çalışıyordum. Yatak odasına girdiğimde kapıyı kilitledi ve önüme bir valiz attı. Hazırlanmamı, 3 kadın ile birlikte Antalya'ya gideceğimizi söyledi. Karşı gelince de saçımdan tutup, üzerime çıktı. Boğuşurken yana düşünce, silahını aldım ve ateş ettim. Hayatımda hiç silah kullanmamıştım."

'KARAR VERİRKEN BENİ KIZINIZ YERİNE KOYUN'

Mahkeme başkanının "Eşinin vücudunda 7 adet kurşun yarası var 4'ü öldürücü nitelikte" demesi üzerine kurşun sayısına şaşıran Çilem Karabulut, "O kadar mı? Yaşam mücadelesi verirken kaç el ateş ettim, bilmiyorum. Öldürmek için ateş etmedim. Öldüğünü bile sonradan öğrendim. Yaşamak için mücadele ettim. Karar verirken, beni bir yakınınız, kızınız yerine koyun lütfen" dedi.

KOCASININ AİLESİNİN İDDİASI

Ölenin babası Mehmet Emin Karabulut ve annesi Hatun Karabulut ise oğlunun gelinin ailesinin planıyla öldürüldüğünü ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Çilem Karabulut'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


KADINLARDAN EYLEM

Çilem Karabulut'un duruşması öncesinde Adana Adliyesi önünde toplanan kadınlar, kadın cinayetlerini ve şiddeti protesto etti. Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar, 'Meşru müdafaa haktır, Çilem'e beraat' yazılı pankart açtı. 'Kadınlar susmadı, susmayacak' ve 'Çilem Doğan'a özgürlük' sloganı atan kadınlar adına konuşan Av. Cemre Topal, "Ördüğümüz kadın dayanışması ile hem Çilem ve onun durumunda olan yüzlerce kadının sesini duyurmaya çalışıyoruz. Çilem Doğan beraat etmeli" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocasını Öldüren Çilem: Azrail'i Bekleyen Ölü Gibiydim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • hakan: kadının suratı yuz şekli bıle temız olduğunu göstermıyor bence eşi ondan daha temız durşlu bana göre 6 18 Yanıtla
  • MEHMET: YALAN YALAN YALAN ADAM PİSLİKSE KADINDA PİSLİK 4 18 Yanıtla
  • .: ERKEKLERE GELİNCE TAHRİK İNDİRİMİ VIRT İNDİRİMİ ZIRT İNDİRİMİ KADINA NEDEN ÖMÜR BOYU AĞIRLAŞTIRILMIŞ??? BUMU ADALET KENDİNİ VE CANINI KORUDUĞU İÇİN Mİ O CEZA?? LANET OLSUN GERÇEKTEN DİYECEK BİŞEY BULAMIYORUM 20 1 Yanıtla
  • Seda_42: Cokta pişkin duruyor ilahi adalet verir karari 3 5 Yanıtla
  • AHMET YILMAZ: ADANA ADANAAA 6 1 Yanıtla
  • Vatantas: Sucu varki iikurtulmak istemik bazi bayanlar babayanlardaki. Saygiyi yikiyor erkekleri tuzaga dussurerek altadiyorlar. Adaletden kacamaz sakladigi seyi oldurerekmi yapmazi mi. Lazim. Ceksin 3 4 Yanıtla
  • Sz: Katile helal olsun yazan yorumlar var. Kadın doğru mu söylüyor acaba! 5 2 Yanıtla
  • Boran87: Acaba tersi olsaydı erkek kadını öldürseydi yine ağırlaştırılmış müebbet mi istenirdi delikanlı kadınmış gerekeni yapmış... 4 2 Yanıtla
  • Amed serhildan: Eğer doğruysa beraat etsin kadin yok değolse en ağir cezayi alsin 2 2 Yanıtla
  • Kartalhan: Ben bu kadına inanamadım nedense 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı
    16:41 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

    Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonda sentetik ecza, metamfetamin ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. İfadesi alınan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Sapanca Gölü'nde Yakıt Sızıntısı Sonrası Temizlik Çalışmaları Sürüyor
    16:40 Sapanca Gölü'nde Yakıt Sızıntısı Sonrası Temizlik Çalışmaları Sürüyor

    Kocaeli'de petrol boru hattına müdahale sonucu yaşanan yakıt sızıntısı nedeniyle kirliliğin oluştuğu Sapanca Gölü'nde temizlik çalışmaları sürüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, göldeki kirliliği temizlemek için çalışmalara başladı. Yakıtın gölden ve dere yatağından tamamen bertaraf edilmesi için hızlı bir şekilde müdahale edildiği belirtilirken, içme suyu kanallarının güvenliği sağlandı ve vatandaşların içme suyu konusunda endişelenmemesi gerektiği vurgulandı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması
    16:40 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi ortaya çıktı. Keskin, bağış kampanyası ve paranın harcanmasıyla ilgili sorumluluğun CHP İstanbul İl Başkanlığına ait olduğunu belirtti.

  • Kars'ta 8 düzensiz göçmen yakalandı
    16:39 Kars'ta 8 düzensiz göçmen yakalandı

    Kars İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kente yasa dışı yollardan giren şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kent merkezinde oturma izni veya belgesi bulunmayan 8 Afganistan uyruklu düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine gönderildi.

  • Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü
    16:39 Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü

    Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, küresel ısınma ve su kaynakları konuları ele alındı. Vali Makas, küresel ısınmanın bir problem olduğunu belirterek, dua ederek küresel ısınmanın tersine dönmesini temenni etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık ise iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini anlattı ve önümüzdeki yıllarda su kaynaklarında yüzde 25 bir azalma öngörüldüğünü ifade etti. Toplantıda alınan kararlar bir üst merciye iletilmek üzere kaydedildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı
    16:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki bir grubun "Muhsin başkan" şeklinde sloganlar atması üzerine "Nereden çıktı bu?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.


Advertisement