Koçlar Podyuma Çıkacak - Son Dakika
Yerel

Koçlar Podyuma Çıkacak

Koçlar Podyuma Çıkacak

Hayvancılık Fuarlarında düzenlenen yarışma kriterlerinin dikkate alınması gerektiğini dile getiren Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Kılınç, kazanan hayvanların özelliklerinin yetiştiriciyi ’ideal hayvan’ konusunda bilinçlendirdiğine değindi.

05.05.2017 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvancılık Fuarlarında düzenlenen yarışma kriterlerinin dikkate alınması gerektiğini dile getiren Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Kılınç, kazanan hayvanların özelliklerinin yetiştiriciyi 'ideal hayvan' konusunda bilinçlendirdiğine değindi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenecek olan Anadolu Çoban Fuarı'nda en güzel Akkaraman ve Merinos Koçu ile en güzel Ankara Tekesi yarışmaları yapılacak. Fuar kapsamında düzenlenen yarışmalara hayvanlarına güvenen yetiştiriciler katılacak ve kazanan hayvanlar ödüllendirilecek.

"Yarışma kriterleri önemli"

Hayvancılık yarışmalarının bir klasiği haline gelen güzellik yarışmalarının yetiştiriciyi bilinçlendirmek ve teşvik etmek adına oldukça faydalı olduğuna değinen Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Kılınç, "Fuarlarda aynı ırklar arasında yapılan yarışmalar, yetiştiricilerin daha iyi hayvanlar yetiştirmelerine örnek olmaktadır. Yarışmalarda puanlama hayvanların vücut uzunluğu ve uyumu, bacak boyu, ırkının özelliklerini ne kadar taşıdığı ve boynuz boyu gibi özelliklere bakılarak yapılmaktadır. Hayvanın soykütüğü ve verim özellikleri de yarışma kapsamında önem taşır" dedi.

"Yetiştiriciler iyi izlemeli"

Uzman jürilerin puanlama verdiği yarışmaların hayvan yetiştiricileri tarafından iyi izlenmesi gerektiğinin altını çizen Kılınç, "Yetiştiriciler bu yarışmaları iyi izlemeli ve hayvanı 'ideal hayvan' yapan özellikleri iyice kavramalıdır. Yarışmalar, yetiştiricimizin bilinçlenmesi açısından oldukça önemli organizasyonlardır. Yetiştirici arasındaki rekabetin yanı sıra örnek hayvan modelini kavramak açısından hayvancılık fuarlarında yapılan yarışmaları çok anlamlı buluyoruz" diye konuştu.

Yarışmalara birlik desteği

Tüm yetiştiricileri yarışmalara katılmaya davet eden Kılınç, "Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak asli amacımız; hayvanlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli üretimi olduğundan, teknik kriter belirlenerek düzenlenen bu yarışmaların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda tüm yetiştiricilerimizi yarışmaya katılmaya davet ettik" ifadelerine yer verdi.

Başkent, fuar için oldukça uygun

Türkiye'deki ilk Çoban Fuarı'nda kurulacak 'Canlı Hayvan Sergi Alanı'nın hayvancılık sektörü açısından çok önemi olduğuna değinen Kılınç, şöyle konuştu: "Bu fuarla ülkemizin farklı bölgelerinden gelen hayvan ırkları tanıtılacak, üretici ile vatandaşın bir araya gelmesi sağlanacak. Hayvancılığın ne kadar erdemli olduğu, ne şartlar altında üretim yapıldığını herkes daha iyi anlayacak. Başkent Ankara da, bu fuar için oldukça uygun. Özellikle küçükbaş hayvan ve arıcılık alanında çok zengin olan Ankara, tarım ve hayvancılık alanında da merkez olmayı hak eden bir şehir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koçlar Podyuma Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement