Köfteye İhanet! - Son Dakika
3.Sayfa

Köfteye İhanet!

Genç Parti'nin İlk Sıra Adayı; CHP Kökenli Ali Atay (Köfteci Ali), "Bütün Partilerin Rakibi Biziz" Diyor.

29.06.2007 02:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENÇ Parti’nin ilk sıra adayı; CHP kökenli Ali Atay (Köfteci Ali), "Bütün partilerin rakibi biziz" diyor.

Ama dükkánında köfte yiyenlerden, "GP’lilere bakmayın, ne kadar boş ve aylak adam varsa orada. Cem Uzan’dan hálá döner-pilav ve konser bekliyorlar. GP halkı kandırıyor" eleştirileri de eksik değil. GP adayı Ali Atay’ın ızgaracısı Ali Alay (56), patronunun adaylığını eleştiriyor, "Ben olsam daha çok oy alırım" diyor. Bize köftenin hilelerini de anlatırken, "Soya kıymasından köfte yapanlar, Tekirdağ köftesine ihanet ediyorlar" diyor.

BJK-FB-GS 1980’ler ve öncesinde tüm partilerde seçim yasası gereği "önseçim" yapılır; demokratik bir yarış olurdu. Ne yazık ki, böyle bir "gelenek" yok artık; lider için en kolayı ve rahatı "atama". Örgütte "yarış" olmayınca, "keyifsiz" partilerin kapıları da seçimden seçime açılır olmuş. Dolayısıyla özellikle gençler "enerjileri"ni taraftar derneklerine yöneltmiş. GS, FB ve BJK taraftar dernekleri arasında büyük bir rekabet ortaya çıkmış. Onlara göre gündem seçim değil, transferler... Büyük bir göçe maruz kalan -ve de susuz kalan- Çorlu’da; FB’liler ilköğretim okulu yaptırırken, GS’liler ise Türkiye’nin en "lüks lokali"ni açmış. Açılışa gelen GS Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Çorlu girişinde büyük bir konvoyla karşılanmış; gözler hemşerileri Turgay Şeren’i aramış. Partiler uyuyadursun taraftar dernekleri, Trakya ve Marmara bölgesinde "federasyonlaşmaya" gidiyor.

LİDER SEÇİMİ Esasa dönersek... AKP, CHP ve DYP’de önseçim bekleyenler haklı olarak tepki göstermişler. CHP Milletvekili Enis Tütüncü de bundan rahatsız, "Ben Genel Merkez’den önseçim istedim, ama ’karışma’ yanıtını aldım" diyor. Liderlerin "dikensiz gül" bahçesi istedikleri açık. Tekirdağ İskele Meydanı’nda eskiden tanıdığımız bir avukat dostumuz, "CHP’nin işi iyidir" diye takıldı bize. İlginç bir gözlemi var: "CHP iktidar olursa, ekonomiden anlayan güçlü bir kadrosu olacak. Özal’ın ekibinden de daha önemli isimleri var; DPT kökenli Enis Tütüncü ve 2. sıradaki eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak bizden... İlhan Kesici, Akif Hamzaçebi, Kemal Kılıçdaroğlu, Algan Hacaloğlu, Mustafa Özyürek’i de düşünün. 1990’ların ekonomi bürokratlarından Ali Tigrel de aday olmalıydı. CHP bu kadro ile IMF politikalarını daha dik başlı yürütmez mi?" 3. sırada eski Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın olması, CHP için ayrı bir avantaj.

TILSIMLI MİTİNG AKP’nin vali kökenli milletvekili Ziyaeddin Akbulut yine liste başı olurken; "köy politikacısı" olarak tanınan Ahmet Kambur ise liste dışı kalmış. Kambur’un yerine Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olduğu söylenen MÜ İlahiyat Fakültesi’nden "din felsefesi" profesörü Necip Taylan getirilmiş. Her iki adayın "tarikatçı" olarak nitelendirilmesi Tekirdağlıları pek memnun etmemiş. Ayrıca Belediye Başkanı Ahmet Aygün’ün "deli danalar" gibi koşuşturması AKP’ye oy getirmeyecek. Ama gerçek şu ki, iktidarın Muratlı’dan Tekirdağ’a demiryolu hattı, çevre yolu projelerinin devreye sokulması, geçen dönem başlayan Kınalıköprü- Çanakkale duble yolunun tamamlanması, TOKİ konutları ve en önemlisi de Barbaros’ta özel sektöre ait büyük bir konteyner liman inşaatının başlatılmasının arkasında Akbulut’un çabaları bulunuyor. 2002’de 19.7 milyon YTL olan kamu yatırımları 2007’de 102.7 milyon YTL’ye yükselmiş... Buna rağmen CHP’nin "havası"na karşın AKP’nin "arazi"de henüz bir etkinliği yok; umutlar Erdoğan’ın "tılsımlı" mitingine kalmış.

TORBALI İNANMIŞ! MHP’nin liste başındaki Malatya kökenli, İller Bankası ile iş yapan müteahhit Kemalettin Nalcı’ya "yerli" olmadığı için bir soğukluk var. Kısaca ’Ampul’un ışığı kimseye umut vermiyor. Demokrasiye inancını kaybeden, fabrikası kapandığı için işini kaybeden, ektiği-biçtiği ile geçinemeyen kitlelerle, AKP’nin ’torbası’nı bekleyen ’inanmışların!’ savaşı olacak bu seçim.

BENCE

CHP’nin 5 milletvekilliğinden ikisi garanti olmak üzere üç milletvekilliğini koruyabileceği konusunda bir görüş birliği var. Bazı çevrelerin CHP lehine "4-1 olur" iddiaları büyük bir sürpriz sayılabilir. CHP’nin 3 üyeliği kazanacağı hesabıyla AKP’den Akbulut’un parlamentoya yine girmesi belki kolay olabilir ama 2002’deki gibi ikinciyi çıkartabilir mi? İşte bu GP, MHP ve DP’nin ülke performansına bağlı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü
    07:21 Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir hastanede görevli sağlık memuru ile kadın doktor arkadaşı iddiaya göre birlikte oldukları sırada bulundukları binanın 3'üncü kat balkonundan düştü. 30 yaşındaki memur hayatını kaybederken, kadın doktorun vücudunda kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Malatya'da 30 yaşındaki bir şahıs babasının gözleri önünde intihar etti
    02:57 Malatya'da 30 yaşındaki bir şahıs babasının gözleri önünde intihar etti

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 30 yaşındaki Onur A., babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurarak intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, genç şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, adli tıp kurumuna gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Şırnak'ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı
    02:47 Şırnak'ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil dereye düştü. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için morga gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı
    02:40 Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak dereye düşen araçta bulunan 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Uludere Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için hastane morguna gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Burdur'da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı
    01:59 Burdur'da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde bir motosiklet sürücüsü, virajı alamayarak dereye düştü ve yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı
    01:36 Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada, virajı alamayan bir motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı
    00:47 Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı

    Çanakkale Valiliği, beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınları açısından risk oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, orman yangınlarının çoğunun beşeri hatalardan kaynaklandığını ve ateşin kesinlikle uzak durulması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, herhangi bir orman yangını fark ederlerse 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları gerektiği konusunda uyarıldı.


Advertisement