Kök Hücre Bağışı İçin 935 Kilometre Pedal Çevirecek - Son Dakika
Güncel

Kök Hücre Bağışı İçin 935 Kilometre Pedal Çevirecek

Ali Utku Yücel'in anısını yaşatmak ve diğer hasta çocuklara umut olmak amacıyla kurulan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği, kök hücre bağışına dikkat çekmek amacıyla Türk Kızılayı Adana Şubesi işbirliğiyle bir etkinliğe imza attı.

18.09.2017 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uygun doku bulanamaması nedeniyle hayatını kaybeden ya da umutla bekleyen çocuklar için bisikletle 935 kilometrelik umut yolculuğuna çıkan Yücel'in başlangıç noktası Adana İstasyon Meydanı oldu. Yücel, umut dolu yolculuğunun her durağında lösemili çocukları hastanede ziyaret edecek ve kök hücre bağışına dikkat çekerek bu sayede daha çok bağışçıya ulaşacak. Bisiklet yolculuğu İstanbul'da kök hücre bağış etkinliği ile son bulacak.
Derneğin kurucusu Kemal Yücel'e, bu etkinliğinde, Kızılay Adana Şubesi ve Köprü Yardımlaşma Derneği destek oldu. Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, Yücel'i İstasyon Meydanı'ndan uğurladı.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Çocuğu hasta olan ya da evladını kaybetmiş ailelerin üzüntüsünü paylaşan Yücel, "Kök hücre bağışına dikkat çekmek ve insanların ilik bağışı konusunda bilgilenmesi ve kök hücre örneği vermesi için Adana'dan İstanbul'a bisiklet ile gidiyorum. Biz yerimizde durup bir şeyler yapmadıkça lösemi hastası çocuklar toprağa düşecek. Daha fazla çocuğun ölmesini istemiyorum. Anne ve babaların benim gibi evlat acısı yaşamasını istemiyorum. Çünkü ben hala evlat acısını bütün hücrelerimde hissediyorum" dedi.

DAHA ÇOK BAĞIŞÇIYA İHTİYAÇ VAR

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da Kızılay olarak kök hücre konusunda bilinçlendirme, farkındalık oluşturma konusunda pek çok çalışma yaptıklarını, bu çalışmalara ilginin yoğun olduğunu belirtti. Saygılı, şöyle devam etti:

"Hasta kişiyle bağış yapacak kişinin dokularının uyma ihtimalini artırmak için daha çok bağışçıya ihtiyacımız var. Bu anlamda da Kemal kardeşimizin başlattığı bu samimi ve anlamlı etkinlikle insanların çocuğunu kaybeden bir babanın acısına, çabasına seyirci kalmayacağına inanıyorum. Yolları umut dolu olsun ki çocuklarımıza bir an önce uygun kök hücre bulunsun, çocuklarımız bir an önce sağlığına kavuşsun. "

Saygılı, kök hücre bağışı ile ilgili detaylı bilgi almak için Türk Kızılayı'nın www.kanver.org internet sitesi, bağış yapmak için de Türk Kızılayı'na ait kan bağış birimlerinin ziyaret edilebileceğini kaydetti.

Yapılan açıklamaların ardından Kemal Yücel, üzerinde oğlu Ali Utku Yücel'in fotoğrafı ve lösemili çocuklar ile ilgili sloganların bulunduğu sporcu kıyafetiyle yola çıktı.

Bu arada, etkinliğin düzenlendiği alanda mobil kan bağışı aracında kan ve kök hücre bağışları kabul edilirken, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı tarafından çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kök Hücre Bağışı İçin 935 Kilometre Pedal Çevirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement