Köksal: Yeni Sermaye Piyasası Kanunu Yatırımcıyı Koruma Odaklı - Son Dakika
Güncel

Köksal: Yeni Sermaye Piyasası Kanunu Yatırımcıyı Koruma Odaklı

Köksal: Yeni Sermaye Piyasası Kanunu Yatırımcıyı Koruma Odaklı

Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Attila Köksal, Sermaye Piyasasında Gündem'in Aralık sayısındaki yazısında finansal piyasalarda son dönemde tüm dünyada düzenleme değişiklikleri yaşandığına değindi.

17.12.2012 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz ay Birliğin ev sahipliğini yaptığı toplantılarda dünyanın önde gelen sermaye piyasası düzenleyicileri ile borsalarının bir araya geldiğini belirten Köksal, ülkemizde yürütülen benzer çalışmaların da kritik bir aşama kaydettiğini belirtti.

Finansal piyasaları temelden etkileyecek yeni Sermaye Piyasası Kanunuyla beraber, Sermaye Piyasası Kurulu üyelerinin görev sürelerinin sona ermesinin tüm sektör için sürpriz olduğuna dikkat çeken Köksal, piyasaya emeği geçen başta Vedat Akgiray olmak üzere tüm Kurul üyelerine hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Yeni kanunun yatırımcının korunmasına yönelik bir bakış açısıyla hazırlanmış olduğuna değinen Attila Köksal, Birlik Yönetim Kurulunun birinci önceliğinin yatırımcı eğitimi olduğunu vurguladı. Köksal, bu kapsamda Birlik bünyesinde oluşturulan çalışma grubunun çabalarıyla, vatandaşlara tasarruf ve yatırım bilinci aşılamak üzere Aralık ayı başında www.paramveben.org internet adresinde bir blog ve Facebook'ta Param ve Ben isimli sayfanın açıldığını bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köksal: Yeni Sermaye Piyasası Kanunu Yatırımcıyı Koruma Odaklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement