Kolejli İş İnsanları Derneği'nden Türkiye Ekonomisine 10 Milyon Dolarlık Katkı - Son Dakika
Güncel

Kolejli İş İnsanları Derneği'nden Türkiye Ekonomisine 10 Milyon Dolarlık Katkı

Kolejli İş İnsanları Derneği\'nden Türkiye Ekonomisine 10 Milyon Dolarlık Katkı

Kolejli İş İnsanları Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri MAG Medya ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi.

27.04.2018 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) basın mensuplarını Sur Balık'ta düzenlenen kahvaltıda ağırladı.

KİD'in faaliyet alanlarından bahsedilen toplantıda; gazetecilerin ekonomik ve gündeme ilişkin soruları da KİD Başkanı M. Hakan Çınar tarafından yanıtlandı. Kurulduğu 2009 yılından bu yana TED Ankara Koleji'nden mezun insanların birlikteliğinden kaynaklanan bir dernek olduğunu belirten M. Hakan Çınar "Yaklaşık 26 üye ile başlayan KİD bugün bünyesinde; 200 Ankara ve Türkiye ekonomisine yön veren güçlü şirket ve kişiyi barındırıyor. Amacımız ticari ortamda Kolejli ve mezun olan kişileri bir araya getirerek iş ve ticaret hacmini genişletmek, fuar ve iş yapma algısını pekiştirmekti. 2009 senesinden beri yapmış olduğumuz Kolejli İş Dünyası Zirvesi ile de ekonomik anlamda çok güzel geri dönüşler aldık. Rakamsal olarak 10 milyon dolar civarında iş potansiyeli yarattık. Derneğimizin 2009'dan beri ürettiği ciro ise bu rakamın çok çok üstünde. Orta ölçekli firmalar özellikle bu birliktelikten çok fayda sağlıyor" dedi. 2018 Şubat ayında gerçekleştirdikleri genel kurulda Kolejli İşadamları olan Dernek isimlerini Kolejli İş İnsanları olarak değiştirdiklerini de açıklayan M. Hakan Çınar "Kolejli iş kadınlarımız bu talepte bulundu. 37 kadın üyemiz ve yeni üye olmak isteyen Kolejli kadınlarımız için böyle bir yola çıktık" dedi.

"İş insanları olarak erken seçimi destekliyoruz"

Erken seçim sürecine dair görüşlerini de paylaşan KİD Başkanı M. Hakan Çınar ve yönetimi şunları söyledi: "Ortada karamsar bir tablo görülse de her seçim bir umuttur. Bu erken seçim kararının alınması gerçekten farklı önlemler paketinin getirileceğini gösteriyor. Bir an önce olması çok iyi oldu. İnsanlar seçim süreçlerinde ayaklarını gazdan çekiyor. Bir an önce olması belirsiz olan zamanı kısa tutmak adına çok faydalı. Ülkenin ekonomisi istihdamı ve bundan yararlanan paydaşlar seçim süreçlerinden çok etkileniyor. Bunları düşündüğümüzde istikrar gündeme geliyor. Ülkemizin istikrara ihtiyacı var. Alternatifler ülkenin dinamiklerini değiştirmeden çıkabilirse iş dünyası bu durumu da kabul edecektir."

"NewYork'a direkt uçuş istiyoruz"

Ankara'nın çok ciddi bir sanayi ve iş gücü olduğunu anlatan M. Hakan Çınar "Savunma sanayi sektörü son zamanlarda çok fazla gündeme geldi. Ankara'dan İstanbul'a kayışı önlemek istiyoruz. Ülkemizin dövize ihtiyacı var. Bu dövizde ancak ve ancak İhracat, turizm, kültür-sanat ve bilim-teknoloji ile gelir. Evet denizimiz yok ama çok güzel bir kültürel birikimimiz var. Eğitim hacmimiz de keza Türkiye'nin lokomotifi. Ankara'nın bilim sanat merkezi tarzında büyük projelere imza atacak yerlere ihtiyacı var. Bu noktada da ulaşım büyük rol oynuyor. Ankara direkt uluslararası uçuşlar hususunda yeterli değil. Büyükelçiliklerin diplomatik misyonunun da bu noktada sıkıntı çektiğini biliyorum. Paris, Londra, Ukrayna seferleri az da olsa başladı. Newyork bu noktada çok önemli." TAV ile birlikte yaptıkları fizibilite çalışmasına dair detayları da paylaşan Çınar " Paris, Londra ve Roma'nın haftada 3 gün fizibilitesi yapıldı. Bu fizibilite sonucu haftanın 3 günü uçaklar full oldu. Müşteri mevcut. Bu tamamen Türk Hava Yolları'nın vereceği karar ile ilgili. Nedense Türk Hava Yolları çok istekli değil."

"Milli araç üreticilerinin önü açılmalı"

Milli araç üretmek amacıyla 5 yatırımcı oluşturulmasının yetersiz olduğunu anlatan Çınar şunları söyledi: "1 milyar dolarlık ilk yatırım 5 şirket tarafından Sayın Cumhurbaşkanı tarafından başlatıldı. Bir yatırımcı grubu ile global dünya markası yaratmak, yumurtayı tek sepete koymak doğru değil. Alternatif yatırımcılara da devletin kucak açması lazım. Bu noktada hem kalbini hem de emeğini yıllarca bu işe vermiş olan İskender Aruoba adında üyemiz ve abimiz var. Türkiye'nin ilk ralli pilotu ve Opel'in eski CEO'su. Şu an piyasada bulunan Dacia Duster aracının ana kısmını üreten kardeşimiz. Bu abimiz 20 -30 yılını bu işe adamış. Şimdi yerli otomobil için çok küçük bir bütçeye ihtiyacı var. Bu tür insanlara devletimiz tarafından destek verilmeli."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kolejli İş İnsanları Derneği'nden Türkiye Ekonomisine 10 Milyon Dolarlık Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde ruhsatsız tabanca ele geçirildi
    17:51 İskenderun'da evde ruhsatsız tabanca ele geçirildi

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.

  • Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız
    17:49 Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız

    Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Polonya'da bir araya geldi. Tusk, Ukrayna'ya mali, diplomatik yardım, askeri teçhizat sağlanması, bu ülkenin AB'ye katılım süreci, NATO'ya üye olması konularının tartışılmaz olduğunu belirtti. Tusk ayrıca, Rusya ve Belarus tarım ürünlerine AB tarafından yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına bir adım mesafede olduklarını ifade etti.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı
    17:43 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ve kaldırımda yürüyen anne ile çocuğu yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

  • Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
    17:41 Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu üs bölgesinin yolunu ulaşıma açmak için ekipler çalışma yürütüyor. İlçe Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, Kayalar Üs Bölgesine ulaşımı sağlamak için kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kaymakam Ali Ekber Ateş, çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Advertisement