Kolejli İş İnsanları Derneği'nden Türkiye Ekonomisine 10 Milyon Dolarlık Katkı - Son Dakika
Güncel

Kolejli İş İnsanları Derneği'nden Türkiye Ekonomisine 10 Milyon Dolarlık Katkı

Kolejli İş İnsanları Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleşen basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi.

28.04.2018 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) basın mensuplarını Sur Balık'ta düzenlenen kahvaltıda ağırladı. KİD'in faaliyet alanlarından bahsedilen toplantıda; gazetecilerin ekonomik ve gündeme ilişkin soruları da KİD Başkanı M. Hakan Çınar tarafından yanıtlandı. Kurulduğu 2009 yılından bu yana TED Ankara Koleji'nden mezun insanların

birlikteliğinden kaynaklanan bir dernek olduğunu belirten M. Hakan Çınar "Yaklaşık 26 üye ile başlayan KİD bugün bünyesinde; 200 Ankara ve Türkiye ekonomisine yön veren güçlü şirket ve kişiyi barındırıyor. Amacımız ticari ortamda Kolejli ve mezun olan kişileri bir araya getirerek iş ve ticaret hacmini genişletmek, fuar ve iş yapma algısını pekiştirmekti. 2009 senesinden beri yapmış olduğumuz Kolejli İş Dünyası Zirvesi ile de ekonomik anlamda çok güzel geri dönüşler aldık. Rakamsal olarak 10 milyon dolar civarında iş potansiyeli yarattık. Derneğimizin 2009'dan beri ürettiği ciro ise bu rakamın çok çok üstünde. Orta ölçekli firmalar özellikle bu birliktelikten çok fayda sağlıyor" dedi. 2018 Şubat ayında gerçekleştirdikleri genel kurulda Kolejli İşadamları olan Dernek isimlerini Kolejli İş İnsanları olarak değiştirdiklerini de açıklayan M. Hakan Çınar "Kolejli iş kadınlarımız bu talepte bulundu. 37 kadın üyemiz ve yeni üye olmak isteyen Kolejli kadınlarımız için böyle bir yola çıktık" dedi.

"İş insanları olarak erken seçimi destekliyoruz"

Erken seçim sürecine dair görüşlerini de paylaşan KİD Başkanı M. Hakan Çınar ve yönetimi şunları söyledi: "Ortada karamsar bir tablo görülse de her seçim bir umuttur. Bu erken seçim kararının alınması gerçekten farklı önlemler paketinin getirileceğini gösteriyor. Bir an önce olması çok iyi oldu. İnsanlar seçim süreçlerinde ayaklarını gazdan çekiyor. Bir an önce olması belirsiz olan zamanı kısa tutmak adına çok faydalı. Ülkenin ekonomisi istihdamı ve bundan yararlanan paydaşlar seçim süreçlerinden çok etkileniyor. Bunları düşündüğümüzde istikrar gündeme geliyor. Ülkemizin istikrara ihtiyacı var. Alternatifler ülkenin dinamiklerini değiştirmeden çıkabilirse iş dünyası bu durumu da kabul edecektir."

"NewYork'a direkt uçuş istiyoruz"

Ankara'nın çok ciddi bir sanayi ve iş gücü olduğunu anlatan M. Hakan Çınar "Savunma sanayi sektörü son zamanlarda çok fazla gündeme geldi. Ankara'dan İstanbul'a kayışı önlemek istiyoruz. Ülkemizin dövize ihtiyacı var. Bu dövizde ancak ve ancak İhracat, turizm, kültür-sanat ve bilim-teknoloji ile gelir. Evet denizimiz yok ama çok güzel bir kültürel birikimimiz var. Eğitim hacmimiz de keza Türkiye'nin lokomotifi. Ankara'nın bilim sanat merkezi tarzında büyük projelere imza atacak yerlere ihtiyacı var. Bu noktada da ulaşım büyük rol oynuyor. Ankara direkt uluslararası uçuşlar hususunda yeterli değil. Büyükelçiliklerin diplomatik misyonunun da bu noktada sıkıntı çektiğini biliyorum. Paris, Londra, Ukrayna seferleri az da olsa başladı. Newyork bu noktada çok önemli." TAV ile birlikte yaptıkları fizibilite çalışmasına dair detayları da paylaşan Çınar " Paris, Londra ve Roma'nın haftada 3 gün fizibilitesi yapıldı. Bu fizibilite sonucu haftanın 3 günü uçaklar full oldu. Müşteri mevcut. Bu tamamen Türk Hava Yolları'nın vereceği karar ile ilgili. Nedense Türk Hava Yolları çok istekli değil."

"Milli araç üreticilerinin önü açılmalı"

Milli araç üretmek amacıyla 5 yatırımcı oluşturulmasının yetersiz olduğunu anlatan Çınar şunları söyledi: "1 milyar dolarlık ilk yatırım 5 şirket tarafından Sayın Cumhurbaşkanı tarafından başlatıldı. Bir yatırımcı grubu ile global dünya markası yaratmak, yumurtayı tek sepete koymak doğru değil. Alternatif yatırımcılara da devletin kucak açması lazım. Bu noktada hem kalbini hem de emeğini yıllarca bu işe vermiş olan İskender Aruoba adında üyemiz ve abimiz var. Türkiye'nin ilk ralli pilotu ve Opel'in eski CEO'su. Şu an piyasada bulunan Dacia Duster aracının ana kısmını üreten kardeşimiz. Bu abimiz 20 -30 yılını bu işe adamış. Şimdi yerli otomobil için çok küçük bir bütçeye ihtiyacı var. Bu tür insanlara devletimiz tarafından destek verilmeli."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kolejli İş İnsanları Derneği'nden Türkiye Ekonomisine 10 Milyon Dolarlık Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement