Koleksiyoner Çiftten Anadolu Üniversitesi'ne 13 Eser - Son Dakika
Yerel

Koleksiyoner Çiftten Anadolu Üniversitesi'ne 13 Eser

Koleksiyoner Çiftten Anadolu Üniversitesi\'ne 13 Eser

Anadolu Üniversitesi’nde, koleksiyoner Lale ve Cengiz Akıncı çiftinin Çağdaş Sanatlar Müzesi’ne bağışlamış oldukları 13 eserin tanıtımı yapıldı.

23.02.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi'nde, koleksiyoner Lale ve Cengiz Akıncı çiftinin Çağdaş Sanatlar Müzesi'ne bağışlamış oldukları 13 eserin tanıtımı yapıldı.

Yunus Emre Kampüsü Çağdaş Sanatlar Müzesi Sergi Salonu'nda düzenlenen törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi eski rektörlerinden ve Çağdaş Sanatlar Müzesi kurucusu Engin Ataç, Çağdaş Sanatlar Sanatlar Müzesi Müdürü Sadettin Aygün, Koleksiyoner çift Lale ve Cengiz Akıncı, öğretim görevlileri ve sanatseverler katıldı.

Açılışta konuşan eski Rektör ve Çağdaş Sanatlar Müzesi kurucusu Ataç, güzel ve anlamlı bir günde bir araya geldiklerini belirtti. Ataç, "Tamamen bir rastlantı eseri Akıncı çiftini tanımanın sonucunda olay buraya kadar geldi. Keşke bütün rastlantılar bu kadar güzel olsa. Tabi Çağdaş Sanatlar Müzesi'ne bu tür bağışlar çok değerli. Akıncı koleksiyonu, 2009 yılında 19'uncu İstanbul TÜYAP resim ve heykel sergisinde koleksiyon onur ödülünü kazanmıştır. Bildiğim kadarıyla koleksiyonlarında 800 adet resim, 80 adet heykel ve 130 adet seramik bulunmaktadır. Çok ciddi bir koleksiyona sahipler. Tabi bu koleksiyonun bir faydası üniversitemize de yansımış oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

"YAPITLARI ESKİŞEHİRLİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURMAK İSTEDİK"

Sözlerine kendilerini özenle ağırlayanlara teşekkür ederek başlayan ve eşiyle birlikte müzeye 13 eser bağışlayan Cengiz Akıncı ise, "Bizler için Anadolu bozkırında açan nadide bir şehir Eskişehir. Çöldeki vaha. Bu nedenden ötürü burada bulunmak bize apayrı bir heyecan ve mutluluk veriyor. Çağdaş Sanatlar Müzesi, bizim için bu güzide kentin en seçkin ve en saygın kurumları arasında bulunmaktadır. Biz, bu sunumla ülkemizin ilk diplomalı seramikçisi ve hocası olan Prof. Vedat Ar'ın yapıtlarıyla beraber Eskişehirli sanatseverlerle buluşturmak ve bu yolla gelecek nesillere intikal etmesini arzu ettik. Bize bu şansı verenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çağdaş Sanatlar Müzesi'nin sadece üniversitenin değil tüm kent için önem taşıyan bir sanat alanı haline geldiğini söyleyen Rektör Naci Gündoğan da, müzeyi daha da güzelleştirmek adına çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koleksiyoner Çiftten Anadolu Üniversitesi'ne 13 Eser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement