Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Liderler Zirvesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Liderler Zirvesi Tamamlandı

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Liderler Zirvesi bildirisinde, BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan yaptırım uygulanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

15.09.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Liderler Zirvesi bildirisinde, BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan yaptırım uygulanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de düzenlenen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Liderler Zirvesi tamamlandı.

Rusya'nın NATO'su olarak adlandırılan KGAÖ Liderler Zirvesi'nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bir araya geldi.

KGAÖ kapsamındaki askeri işbirliği, bölgesel tehditler ve terörizm konularının gündeme geldiği toplantıda, bazı anlaşmalar imzalanırken, kurumun dönem başkanlığı Tacikistan'dan Ermenistan'a geçti.

Zirve sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, üye ülkeler arasında askeri araçların taşınmasına yönelik anlaşma imzalandığını bildirdi.

Demiryollarının teknik bakımı için tek sistemin oluşturulması yönündeki protokol süresinin de uzatıldığını belirten Sarkisyan, KGAÖ'nün 2016 bütçesinin onayladığını söyledi.

Diğer uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Sarkisyan, terör, bölücülük, neofaşizm ve şovenizm gibi akımlarla mücadelede işbirliği niyetinde olduklarını kaydetti.

-Yaptırımlara karşı çıkıldı

Zirvede kabul edilen bildiride ise "BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan yaptırım uygulanması ve yeni ayrıştırıcı sınırlar oluşturulması, sınırların kapatılması kabul edilemez" ifadeleri yer aldı.

KGAÖ üyesi devletlerin, küresel politikada birleştirici gündem oluşturulmasını talep ettiği kaydedilen bildiride, Örgütün mevcut sorun ve çatışmalara barışçıl ve diplomatik yollardan çözüm bulmaya katkı sunduğu savunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Liderler Zirvesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement