Kolluk Gözetim Komisyonu Kuruluyor - Son Dakika
Politika

Kolluk Gözetim Komisyonu Kuruluyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa'daki terör saldırısına ilişkin, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan söz konusu. Sadece bu öldü.

27.04.2016 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa'daki terör saldırısına ilişkin, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan söz konusu. Sadece bu öldü." dedi.

Kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışlarıyla ilgili Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmasına ilişkin tasarı, Genel Kurul'da görüşülüyor.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Ankara Garı önündeki patlamaya ilişkin İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca işlemler yapıldığını ve Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Güvenlik Şube Müdürü Adem Arslanoğlu ve İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy'un görevden uzaklaştırıldığını anımsatarak, soruşturmaların hala devam ettiğini aktardı.

Şanlıurfa'daki elektrik kesintileri ve bunun tarımsal sulamaya etkisi konusundaki bir soru üzerine Eroğlu, bu konuda geçen günlerde temaslarda bulunduklarını, sulama ve elektrik konusunda çeşitli kesimlerle görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Veysel Eroğlu, "Özellikle borcu olanlar 300-400 metre derinlikte kuyulardan su çeken vatandaşlar. Borçları ödenmemiş. Şirketlere biz dedik ki en azından gece saatlerinde sulama yapsınlar. Fakat vatandaş gündüz saatlerinde sulama yapıyor. Elektrik sayacı da yok. Orada vatandaşlar da mağdur olmasın diye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın desteklerinden bir kısmının borçlara mahsup edilmek kaydıyla, elektrik şirketinin kesinti yapmaması konusunda mutabakata vardık." diye konuştu.

Ancak vatandaşların, sayaç olmadığı takdirde lüzumsuz su kullandığını ve arazinin çoraklaştığını belirten Eroğlu, bu nedenle elektrik sayaçlarının kullanılmasının gündeme geldiğini söyledi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'dan Mardin'e kadar giden 221 kilometre uzunluğunda muhteşem bir suni nehir var ve 200 metreküp/saniye suyu iletecek kapasitede. Bunun tamamı bitti. Şimdi aşağı yukarı Viranşehir'den başlayarak, Mardin'e doğru, oradaki bütün ihaleleri de büyük ölçüde yaptık. Bir kısmı da ihale yapılıyor. İnşaatların hızlandırılması, dolayısıyla pompajla sulanan alanların mutlaka önümüzdeki bir iki yıl zarfında cazibeyle Şanlıurfa'daki ana kanaldan sulanması konusunda mutabakata vardık. Vatandaşlar çok memnun oldu."

Geçen günlerde Niğde'de bulunduklarını ve burada yapılacak göletlerin bir kısmının da temelini attıklarını hatırlatarak, "Niğde'de söz verdiğim bütün göletler tamamlanacak." dedi.

İstanbul'a zaman zaman kurak dönemlerde Melen Çayı'ndan su verildiğini dile getiren Eroğlu, "İstanbul'daki barajlarda şu anda yeteri kadar su var. Bir problem yok." ifadesini kulladı.

Eroğlu, 1994 öncesinde nüfusu 6,5 milyon olan İstanbul'da haftada bir gün su verildiğinde vatandaşların memnun olduğunu anımsatarak, "Kerbela'ya dönmüştü ama şu anda gururla ifade ediyorum, İstanbul'un 2071 yılına kadar suyu planlandı. Melen Barajı da bittiği zaman hiçbir problem kalmayacak." diye konuştu.

Düzce'de ise şu anda modern bir katı atık bertaraf tesisinin kurulduğunu, atıksu arıtma tesislerinin yapıldığını aktaran Eroğlu, "Hatta Melen Barajı yapılıyor şu anda, bitmeden bir ana kolektörden bunun havza dışına atılması çalışmaları yapılıyor. Lütfen Düzce'deki çalışmaları bir görün, ondan sonra hakkı teslim edin." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık konusunda çok mesafe katedildiğini belirten Eroğlu, bununla birlikte doktor eksiğinin bulunduğunu söyledi.

Eroğlu, Bursa'daki terör saldırısına ilişkin "Çok üzüldük. Bursa'da bugün elim bir hadise meydana geldi. Saat 17.26'da Bursa Orhangazi ilçesi Ulu Cami'nin batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldi. İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan söz konusu. Sadece bu öldü." değerlendirmesinde bulundu.

Emniyet ve istihbarat teşkilatlarının çok iyi çalıştıklarını belirten Eroğlu, "Yani biz tabii burada yakalananları söylemiyoruz. Bu şekildeki hadiselerin, yakalayamadığımızın dışında belki onun yirmi katı... Bunları tabii söylemiyoruz ama hakikaten Emniyet Teşkilatı bu gibi hususlarda çok iyi çalışıyor. Ben bütün Emniyet Teşkilatımızı, güvenlik güçlerimizi gerçekten tebrik ediyorum. Bakın sadece Türkiye'de olmuyor. İnşallah daha da dikkatli şekilde çalışacaktır." dedi.

Orman kadastrosu çalışmasının geçmişte yapılmadığını anımsatan Eroğlu, bakan olmasının ardından bu konuyla ilgili bir kanun çıkartıldığını ve kadastro işlemlerinin yüzde 95'inin tamamlandığını, bunların yüzde 75'inin de tapusunun alındığını anlattı.

Bununla birlikte bazı ihtilaflı hususların bulunduğunu dile getiren Eroğlu, "Biz vatandaş mağdur olmasın diye bu konuda şunu yapıyoruz: Eğer eskiden beri burayı kullanıyorsa buralara gelir getirici türler dikerek, üç yıl bakımı ve masrafları bakanlığa, geliri 49 yıllığına vatandaşa ait olmak üzere bunları karşılıyoruz. Vatandaşla güzel bir diyalog halindeyiz" diye konuştu.

- AK Parti'li iki milletvekili özür diledi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bolu Milletvekili Tanju Özcan konuştuğu sırada kürsüye yürüyen AK Parti milletvekilleri hakkında işlem yapılmasını talep ettiklerini anımsatarak, AK Parti sıralarından hakaretlerde bulunulduğunu savundu ve taleplerini yineledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Başkanvekili Ahmet Aydın'ın tarafsız davranmadığını ileri sürerek, kürsüye yürüyen milletvekilleriyle ilgili bir karar verilmediğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, kürsüdeki CHP Bolu Milletvekili Özcan sözlerini bitirmeden AK Partili milletvekillerinin kürsüye yürümesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, her türlü fikirin kürsüde dile getirilmesi gerektiğini belirterek, bugüne kadar ağır eleştirilerin de kürsüde seslendirildiğini anımsattı. Ancak hakaret ve tahkirin bu çerçevede değerlendirilemeyeceğini ifade eden Çakır, bugün yaşanan hadisenin böyle bir durum olduğunu savundu.

"Hala şu anda İçtüzüğün 163. maddesinin dördüncü fıkrasına göre hatip özür dilediğinde bu geçici çıkarma cezasının kıymeti harbiyesi kalmayacaktır. Çünkü bizim bidayetindeki talebimiz de buydu nihayetindeki talebimiz de budur. Dolayısıyla asla ve kata birine karşı bir numara çekmek, bir dolap çevirmek, böyle bir şey bizim işimiz değildir, olamaz." ifadesini kullanan Çakır, kürsüye yürünmesini ise hiçbir arkadaşının ve kendisinin tasvip etmediğini belirtti.

Birleşime verilen aranın ardından söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın kürsüdeki konuşması sırasında kullandıkları ifadeler nedeniyle özür diledi.

Başkanvekili Aydın, Genel Kurul'da hem kötü ve yaralayıcı sözlerin kullanılmasını istemediklerini hem de fiili durumların kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kolluk Gözetim Komisyonu Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement