Köln başkonsolosluğu, aşure günü etkinliği düzenledi - Son Dakika
Güncel

Köln başkonsolosluğu, aşure günü etkinliği düzenledi

Köln başkonsolosluğu, aşure günü etkinliği düzenledi

Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu, Aşure Günü etkinliği düzenledi.

17.09.2019 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu, Aşure Günü etkinliği düzenledi. Konsolosluk binasında düzenlenen etkinliğe, cemaat liderleri, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü, St. Dimitrios Ortadoks Kilisesi, Süryani Kilisesi, Avrupa Türk Ehlibeyt temsilcileri misafirlere hitap etti.

Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, Kerbela'nın bir utanç hadisesi ve Müslümanlar açısından tarihin en karanlık, en dehşet verici olayı olduğunu ifade etti.

Erciyes, "Hz. Peygamberin torunu, cennet çiçeği Hz. Hüseyin ve aralarında küçük çocukların da bulunduğu 70 kadar yakını katledilmiştir. Hazreti Hüseyin, Kerbela'da ümmetin birliği ve diriliği için en acımasız işkencelere direnmiştir" dedi.

Barış Ceyhun Erciyes konuşmasını şöyle sürdürdü:  "İbadet yerlerimize yönelik istenmeyen olaylar meydana gelebilmektedir. Hala toplumumuzun karşılaştığı birçok sorun mevcuttur. Bunların aşılabilmesi için birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirerek sürdürmemiz gerekiyor. Hacı Bektaşi Veli'nin dediği gibi, 'Bir olmaya diri olmaya' devam etmemiz gerekiyor. Türkiye, gözümüzü kapattığımızda hayalini kurduğu vatanımız, bu bayrak hepimizin bayrağıdır."

Köln Başkonsolosu Erciyes, yurt dışında yaşayan Alevi toplumunun dini ihtiyaçlarının karşılanması noktasında bilgi paylaşımında da bulundu. Erciyes, "Malumunuz olduğu üzere, yurtdışında yaşayan Alevi toplumumuzun talepleri doğrultusunda, 2007 yılından bu yana ülkemizden Dede, Zakir, 12 Hizmet Görevlisi olmak üzere, Alevi alan uzmanları yurtdışında çeşitli ülke ve şehirlerde görevlendirilmektedir. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülen söz konusu çalışma, bu yıl Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'mıza geçmiştir. Bu çerçevede, başta Almanya olmak üzere, toplam 8 Avrupa ve Balkan ülkesinde 54 farklı merkezde 111 Alevi alan uzmanı, bu yıl 28 Ağustos-28 Ekim tarihleri arasında çeşitli sürelerde görevlendirilmişlerdir. Söz konusu proje, Almanya'daki Alevi toplumunun, devletimizin de desteğiyle, ülkemizdeki Alevi dernekleriyle bağlarının korunması ve karşılıklı iletişimlerinin artırılması bakımından önemli fayda sağlamaktadır" dedi.

Erciyes, "Peygamberimizin çiçeği İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri'ni bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum" dedi. Aşure Günü etkinliğinin ardından davetlilere aşure ikramı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Aşure Günü etkinliğinden görüntüler
-Ziyaretçilerin yemek alması
-Başkonsolos Barış Ceyhun Erciyes'in konuşması


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln başkonsolosluğu, aşure günü etkinliği düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement