Köln'de Alevilerin Mitingine PKK Gölgesi Düştü - Son Dakika
Güncel

Köln'de Alevilerin Mitingine PKK Gölgesi Düştü

Köln\'de Alevilerin Mitingine PKK Gölgesi Düştü

Köln'de Alevilerin mitingine PKK gölgesi düştüHakan AYTAŞKÖLN, 13 Kasım (DHA) - Almanya'nın Köln ketinde, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu AABK'nın düzenlediği mitinge PKK gölgesi düştü.

13.11.2016 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köln'de Alevilerin mitingine PKK gölgesi düştü

Hakan AYTAŞKÖLN, 13 Kasım (DHA) - Almanya'nın Köln ketinde, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu AABK'nın düzenlediği mitinge PKK gölgesi düştü. Ren Nehri kıyısındaki Deutzer Werft Meydanı'nda, 'Özgürlüğe, Demokrasiye, Laikliğe Evet-Faşizme, Şeriata Hayır" sloganıyla düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Miting alanının ön kısmına yerleşen PKK yandaşı bir grup sık sık, 'Katil Türkiye', 'Biji Kürdistan', 'Biji Serok Apo' ve 'PKK' sloganları attı.

Grup, Abdullah Öcalan posterlerini ve PKK sembollerini indirmeleri konusunda miting görevlilerinin uyarıları dikkate almadı. Miting alanına basın için konulan masanın üzerine elinde PKK bayrağı ile çıkan yüzü kapalı bir gösterici ise görevliler tarafından masadan indirildi.

'Hak ve özgürlükler gasp ediliyor'

Türkiye'de demokratik bir rejim istediklerini belirten AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat şunları söyledi 'Onun için bir aradayız. Bakın ülkemizde Aleviler mutsuz, Kürtler mutsuz, demokratlar, laikler mutsuz, Atatürkçüler mutsuz, sosyal demokratlar mutsuz. Bugün ülkemizde insanlar yaşam tehlikesi ile karşı karşıya. Yarın ne olabileceğini bilmiyoruz. İnsanların hak ve özgürlükleri gasp ediliyor. Kim hakkını aramak için sokağa çıkıyorsa ya katlediliyor ya zindanlara atılıyor ya da sürgüne zorlanıyor.'

'Hevesleri kursaklarında kalacak'

Mitingin bir diğer konuşmacısı Hatip Dicle, 'Biliyorsunuz Türkiye'den her gün kötü haberler alıyoruz. Daha bir hafta önce HDP'nin sayın eşbaşkanları ve milletvekillerimiz bir gece yarısı operasyonuyla önce gözaltına alınıp sonra tutuklandılar. Şimdi HDP abluka altında, milletvekillerinin danışmanları tutuklanıyor. Belki yeni milletvekili ve HDP operasyonlarına zemin arıyorlar. Yine dün hepiniz izlediniz 370 dernek kapatıldı. Bunların içinde Alevi dernekleri var, kültür dernekleri var, Kürtlerin dernekleri var. Kısacası bunlar demokrat olan herkesi susturmak ve kendi diktatörlüklerine biat ettirmek istiyorlar. Ama bu hevesleri kesinlikle kursaklarında kalacak' dedi.

ALMANYA, TÜRKİYE'YE SİLAH SATIYOR

Sol Partili Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen ise konuşmasında Almanya'nın Türkiye'ye silah sattığını ve maddi destek sağladığını öne sürdü. Dağdelen, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini derhal durdurması gerektiğini de söyledi.

'Provokatif bir grup'

Mitingde PKK yanlısı grubun gösterisi konusunda AABK Basın Sözcüsü Fuat Ateş DHA'ya şu açıklamayı yaptı 'Bu mitingin çağrıcısı AABK'dır. Fakat Demokratik Güç Birliği'ne dahil olan 30'a yakın kurum da destek verdi. Mitingimizin başında yaptığımız çağrılara kulak asmayan provokatif bir grup vardı. Abdullah Öcalan posterleri ve bazı sembollerle, 70-80 bin kişilik bir kalabalıktan bahsediyoruz, sadece 150-200 kişinin provokasyonu söz konusu oldu. Ama biraz sağduyulu çağrılardan sonra mitingimize kaldığımız yerden devam ettik.'

Polis, PKK flamalarına el koydu

Köln polisi akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, mitingde Almanya'da yasak olan çok sayıda PKK flamasına el konulduğunu ve ilgililer hakkında takibat başlatıldığını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln'de Alevilerin Mitingine PKK Gölgesi Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement