Kolombiya'da 22 asker masumlara karşı şiddet kullanmakla suçlandı - Son Dakika
Güncel

Kolombiya'da 22 asker masumlara karşı şiddet kullanmakla suçlandı

Kolombiya\'da 22 asker masumlara karşı şiddet kullanmakla suçlandı

Kolombiya'da barış anlaşması çerçevesinde oluşturulan Özel Barış Hukuku (JEP) tarafından yürütülen soruşturmalarda 22 asker, masum kişilere karşı şiddet kullanmakla suçlandı.

26.07.2022 06:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiya'da barış anlaşması çerçevesinde oluşturulan Özel Barış Hukuku (JEP) tarafından yürütülen soruşturmalarda 22 asker, masum kişilere karşı şiddet kullanmakla suçlandı.

Kolombiya basınında yer alan habere göre, JEP, ordunun şiddetin yoğun olduğu 2005-2008 yıllarında "yanlış pozitif" olarak adlandırılan suçlar işlediğini ve 22 askerin şiddete karıştığını öne sürdü.

Söz konusu şiddetin sadece askerler tarafından işlenmediği, paramiliter ve silahlı grupların da bu suçlara ortak olduğu iddia edildi.

JEP, suç örgütlerinin savunmasız insanlara yönelik suikastlar düzenlediğini, olaylarla ilgisi bulunmayan 18 ile 35 yaş arasındaki 303 gencin mağdur edildiğini kaydetti.

Yürütülen soruşturmalarda 10 kadının da cinsel şiddete maruz kaldığının belirlendiğine dikkati çeken JEP, "yanlış pozitif suçlarını" kabul etmeyen bu kişilerin 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceklerini belirtti.

JEP, neyi amaçlıyor?

Eski Devlet Başkanı Juan Manuel Santos hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki Barış Anlaşması çerçevesinde kurulan JEP, temel amacı mağdurların haklarını koruyan ve silahlı çatışmalarda yaşanan tüm olayların araştırılarak hesap verilebilirliği sağlayan sistem olarak kabul edildi.

JEP, üyelerinin yetki alanları içinde müdahil bulunan üçüncü tarafların soruşturulduğu ve yargılandığı geçiş dönemi adalet mekanizması olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolombiya'da 22 asker masumlara karşı şiddet kullanmakla suçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor
    15:37 İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin, Gazze'deki kadın ve çocuklar için hazırladığı oyuncak, battaniye ve kışlık giysileri taşıyan tır, Mersin Limanı'na hareket etti. Yardım tırı, dualarla Mersin Limanı'na uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Filistinlilerin yaşadığı acıyı hafifletmek adına ellerinden geldiğince Gazze'ye yardıma devam edeceklerini belirtti.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı
    15:35 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2-6 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı. Valilik, ilgili kanun maddelerine dayanarak alınan kararın, tüm açık alan etkinliklerini kapsadığını belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı
    15:34 Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

    Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yağma suçundan aranan G.H. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi. Şahıs, 42 yıl 5 ay 8 gün hapis cezasıyla aranıyordu.


Advertisement