Kolombiya'da 170 Kişilik Tekne Battı: 133 Yolcu Kurtarıldı, En Az 6 Ölü! - Son Dakika
Dünya
BBC

Kolombiya'da 170 Kişilik Tekne Battı: 133 Yolcu Kurtarıldı, En Az 6 Ölü!

Su sporlarıyla meşhur Guatepe kenti yakınlarında, limana yakın bir noktada batan teknede yolculardan 6'sı öldü, 16'sı kayboldu. En az 133 yolcu da tekneler tarafından kurtarıldı.

26.06.2017 07:21  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiya'nın kuzeybatısındaki bir baraj gölünde, Almirante adlı dört katlı yolcu teknesinin batması sonucu en az 6 kişi öldü, 16 kişi kayboldu. Su sporlarıyla bilinen bir tatil noktası olan Guatepe kenti yakınlarında meydana gelen kazadan en az 133 kişi de kurtarıldı.

"5 DAKİKADAN KISA BİR SÜREDE BATTI"

Kaza sırasında teknede 170 kişinin bulunduğu kaydedilirken, görgü tanığı Juan Quiroz, teknenin beş dakikadan kısa sürede battığını anlattı. Civardaki gezinti teknelerinin ve yatların çabuk müdahalesiyle çok sayıda kişinin sudan ve batan teknenin tepesinden alındığı ifade edildi.


CUMHURBAŞKANI ÖLÜ SAYISINI AŞAĞI ÇEKTİ!

Olay yerine giden Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santoz, daha önce yetkililer tarafından 9 kişinin öldüğü açıklanan bilançoyu aşağı çekip, ölü sayısının 6 olduğunu söyledi.


LİMANA ÇOK YAKIN BİR YERDE BATTI!

Kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye yetkilisi Lois Bernardo Morales, teknenin limana çok yakın bir yerde battığını söyledi. Morales, "Mekanik bir arıza mı, fazla yükleme mi yoksa akıntı mı buna yol açtı bilmiyoruz" dedi.

Kolombiya\'da 170 Kişilik Tekne Battı: 133 Yolcu Kurtarıldı, En Az 6 Ölü!
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Kolombiya'da 170 Kişilik Tekne Battı: 133 Yolcu Kurtarıldı, En Az 6 Ölü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement