Kolombiya Yunanistan'ı Dağıttı: 3-0 - Son Dakika
Spor

Kolombiya Yunanistan'ı Dağıttı: 3-0

Kolombiya Yunanistan\'ı Dağıttı: 3-0

2014 Dünya Kupası C Grubu maçında Falcao'dan yoksun Kolombiya, Yunanistan'ı bozguna uğrattığı maçı 3-0 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı.

14.06.2014 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fildişi ve Japonya #39;nın da yer aldığı C Grubu #39;nda Gekaslı Yunanistan, turnuvada sürpriz yapabieleceği düşünülen Kolombiya #39;ya 2-0 mağlup oldu. Güney Amerika ekibinin erken golü Yunanistan #39;ın oyun planlarını alt üst ederken sağlam savunmaları sayesinde maçı gol yemeden tamamladılar.

Kolombiya #39;nın en önemli oyuncularından Fredy Guarin cezası nedeniyle bu maçta görev alamadı. Turnuvaya yetişmek için yoğun çaba gösteren Radamel Falcao da sakatlığı nedeniyle daha önce kadrodan çıkartılmıştı. Karşılaşma sırasında kıta avantajının da etkisiyle tribünlerin büyük çoğunluğunu Kolombiyalı taraftarlar doldurdular.

KOLOMBİYA GOLLE BAŞLADI

Maça müthiş bir başlangıç yapan ve üst üste pozisyonlar bulan Kolombiya, henüz 5. dakikada golü de buldu. Sağ kanattan çok etkili gelen Cuadrado, penaltı noktasına doğru yerden sert ortaladı. Gerilerden gelen Armero #39;nun gelişine şutunda topun savunmaya da teması sonrasında Yunanistan kalecisi çaresiz kaldı ve topu ağlarında buldu: 1-0

Gole hemen cevap vermek isteyen Yunanistan #39;ın sol kanattan gelişen atağında Samaras içeriye sert bir orta yaptı. Ön direğe koşu yapan Kone, uzak köşeye gelişine voleyle şutunu çekti. Top direği sıyırarak auta çıktı. 12. dakikada kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruştan Holebas #39;ın sert şutu Kolombiya barajına takıldı.

KONTROL YUNANİSTAN #39;A GEÇTİ

Golün ardından defansif bir düzene bürünen Kolombiya rakibini kendi sahasında beklemeye ve kontra atak fırsatlarını değerlendirmeye çalıştı. Bu nedenle oyun düzeni değişen Yunanistan ise oyunu kontrol ederek ve sabırla pas yaparak pozisyonlar bulmaya başladı.

Maçın 28. dakikasında Holebas #39;ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içindeki kalabalıkta iyi yükselen Torosidis kafayı vurdu. Kalecinin müdahale edemeyeceği noktaya giden top direği sıyırarak dışarı çıktı. Rakip kaleye az ama öz giden Kolombiya #39;da 37. dakikada sol kanattan Ibarbo #39;nun yaptığı yüksek ortada James Rodriguez arka direkte gelişine voleyi vurdu. Top az farkla auta çıktı.

KOLOMBİYA FARKI AÇTI

İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan Yunanistan #39;da sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Samaras yerde kaldı. Penaltı beklentisine rağmen hakem oyunu devam ettirdi. 50. dakikada ise Torosidis #39;in sağdan ön direğe etkili ortasına Gekas yetişemedi. Top kalecinin kucağında kaldı.

Karşılaşmanın 58. dakikasında James Rodriguez #39;in sağdan kullandığı kornerde ön direkte Aguilar topu ayağıyla arkaya aşırdı. Savunmanın bozulan dengesinden faydalanan eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez, kale önünde rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Teofilo, 31. milli maçında 13. golünü kaydetmiş oldu: 2-0

GEKAS ZORU BAŞARDI

İlk golde olduğu gibi yine golün ardından etkili gelen Yunanistan #39;da Torosidis #39;in ortasında Gekas yakın mesafeden kafayı vurdu. Top boş kale yerine üst direkten döndü. Bu pozisyonun hemen ardından da Gekas oyundan alınırken yerinen Kostas Mitroglou girdi. Gekas #39;ın oyundan çıkmasından sonra Yunanistan rakip kalede pozisyon bulmakta bir hayli zorlandı. Kolombiya ise skoru korumaya yönelik oynadı.

Maçta son beş dakikaya girilirken savunmadan dönen topa gelişine yay üzerinden nefis bir plase vuran Samaras #39;ın şutu direği sıyırarak auta çıktı. Yunanistan bu pozisyonda golü bulsa maça ortak olabilirdi. Maçın uzatma dakikalarında Cuadrado #39;nun şık topuk pasında kaleyi karşısına alan James Rodriguez, yerden düzgün bir vuruşla maçın skorunu belirledi: 3-0

Bu galibiyetle birlikte Kolombiya maç fazlasıyla grup liderliğine yükseldi. Yunanistan ise averajla ve maç fazlasıyla son sıraya düştü.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Kolombiya Yunanistan'ı Dağıttı: 3-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement