Kolombiya yüzlerce çeşit kuşa ev sahipliği yapıyor - Son Dakika
Güncel

Kolombiya yüzlerce çeşit kuşa ev sahipliği yapıyor

Kolombiya, coğrafi konumu ve iklim şartlarının uygunluğu nedeniyle yüzlerce çeşit kuşa ev sahipliği yapıyor.

28.11.2022 11:16  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiya, coğrafi konumu ve iklim şartlarının uygunluğu nedeniyle yüzlerce çeşit kuşa ev sahipliği yapıyor. Humboldt Enstitüsü uzmanları, iki okyanusla çevrili Kolombiya'nın ekosisteminin farklı yaşam biçimlerine uygun olduğunu ve dünya kuş türlerinin yüzde 20'sinin Kolombiya topraklarında bulunduğunu belirtti. Bu kuşların yüzde 14'ünün ABD'den yiyecek bulma, barınma ve üreme amacıyla Kolombiya'ya göç ettiklerini ifade eden uzmanlar, Antioquia bölgesinin her yıl binlerce kuş gözlemcisinin akınına uğradığını söyledi. Bölgenin başkenti Medellin'deki Cerro el Volador'da her yıl düzenlenen kuş festivali, dünyanın dört bir yanından gelen kuş gözlemci ve meraklılarına Kolombiya'nın endemik türleriyle tanışma fırsatı verirken yerel rehberler öncülüğünde düzenlenen söyleşilerle de festivalin bilimsel temellere oturtulması amaçlanıyor.

Kuş Festivali Direktörü Carlos Iván Restrepo:

"Ulusal ve uluslararası birçok ziyaretçiyi bir araya getiren şehir etkinliği olan Medellin Kuş Festivali'nin direktörüyüm. Kolombiya, dünyada en çok kuş türüne sahip ülke. Ülkemizde 1941 çeşit kuş bulunuyor ve bununla gurur duyuyoruz. Medellin, sadece çiçekleriyle değil kuşlarıyla da "ebedi bahar şehri" olarak adlandırılır. Medellin'deki Aburrá Vadisi'ne her yıl 509 kuş türü gelir. Bütün herkesi bu güzelliklerden faydalanmak için şehrimize davet ediyoruz."

Kuş gözlem rehberi Ramon Ruiz:

"Bazı kuşları çağırmak için cep telefonunda o türün sesini bularak hoparlör vasıtasıyla cıvıltıyı kuşlara dinletiyoruz ve sese tepki veren türdeşlerin takip alanımıza girdiğini görüyoruz. Kuş meraklıları, ellerindeki dürbünlerle etrafı inceliyor. Katalog ve tabletler üzerinden gösterdiğimiz kuş türlerini, ağaç dallarında beslenirken kendi gözleriyle görme fırsatı yakalıyorlar.

Kolombiya yüzlerce çeşit kuşa ev sahipliği yapıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolombiya yüzlerce çeşit kuşa ev sahipliği yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement