Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır? - Son Dakika
Emlak

Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Özellikle mevsim geçişlerinde ve bayram öncesi büyük temizliklerde mutlaka gerçekleştirilen koltuk temizliği, koltukların özelliklerine göre farklı yöntemler ve malzemeler ile yapılır. Koltuklarınızı en iyi şekilde temizlemek için uygulanması gereken tüm adımları sizler için bu yazıda topladık: Koltuk temizliği için gerekli malzemeler Temizlik malzemelerinin koltukta kullanılan kumaşa ve materyale göre seçilmesi büyük önem taşır. Aksi halde kumaşta yıpranmalar görülebilir ve mobilyaya zarar verilebilir. Bu nedenle doğal temizleyiciler kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır.

28.05.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle mevsim geçişlerinde ve bayram öncesi büyük temizliklerde mutlaka gerçekleştirilen koltuk temizliği, koltukların özelliklerine göre farklı yöntemler ve malzemeler ile yapılır. Koltuklarınızı en iyi şekilde temizlemek için uygulanması gereken tüm adımları sizler için bu yazıda topladık:

Koltuk temizliği için gerekli malzemeler

Temizlik malzemelerinin koltukta kullanılan kumaşa ve materyale göre seçilmesi büyük önem taşır. Aksi halde kumaşta yıpranmalar görülebilir ve mobilyaya zarar verilebilir. Bu nedenle doğal temizleyiciler kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır. Beyaz sabun, arap sabunu, beyaz sirke, karbonat gibi malzemelerden birini su içerisinde eritip yumuşak bir havlu, mikrofiber ya da pamuklu bezler ile birlikte kullanabilirsiniz.

Bu malzemeler ile derinlemesine temizlik sağlayamadığınızı düşünüyor ya da var olan lekeleri temizleyemiyorsanız koltuk temizliği için özel olarak hazırlanmış kimyasal içerikli deterjanları kullanabilirsiniz.

Koltuk temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler

Koltuklar deri ya da kumaş malzeme ile kaplanabilir. Deri kaplı koltuk çeşitlerini arap sabunu ve su ile ya da deri temizliği için özel olarak üretilen deterjanlarla temizleyebilirsiniz. Temizleme ve kurulama işlemi sonrası derinin ömrünü uzatmak, çatlamalardan korumak için badem yağı ya da vazelin ile son dokunuşu yapabilirsiniz.

Kumaş koltuklarınızı (üretici tarafından özel bir yöntem uygulanması belirtilmemişse) doğal malzemeler ile gönül rahatlığı ile temizleyebilirsiniz. Eğer kimyasal içerikli bir deterjan kullanacaksanız özellikle de koyu renkli mobilyalarda renk solması gibi sorunlarla karşılaşmamak için küçük bir alanda deneme yapabilirsiniz. Eğer renkte bir açılma yoksa tüm koltuğu bu ürün ile temizleyebilirsiniz.

Koltuk yüzeylerinin aşınmaması için yumuşak bezler kullanılması ve kumaş kaplı alanların sert bir şekilde silinmemesi gerekir. Ahşap, metal gibi iskelet bölümlerinse yine materyallere uygun deterjanlar ve bakım ürünleriyle temizlenmelidir. Aksi halde bu bölümlerde de zaman içinde yıpranmalar, aşınmalar ve solmalar görülebilir.

Adım adım koltuk temizliği

Öncelikle sıcak su ve deterjan, derin bir kap içerisinde karıştırılır. Deterjan suda eridikten sonra koltuk üzerine farklı bir renk geçmemesi için beyaz renkli, pamuklu bir bez karışımla ıslatılıp iyice sıkılır. Koltuk yüzeyi bez yardımıyla ovalanarak, çok sert olmayacak şekilde silinir. Deterjanın yüzeye iyice işlemesi için 5-10 dakika kadar beklenir. Eğer hala lekeler varsa bir leke çıkarıcıdan yardım alabilirsiniz. Ardından yüzeyi deterjandan arındırmak için sadece ıslak bir bezle durulama işlemi gerçekleştirilir. Koltuk özel bakım gerektiren bir kumaş ya da materyale sahipse bu alanlar için de son işlemler yapılır ve mobilyalar kurumaya bırakılır.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'
    15:07 Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Terakki Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan müze ve sosyal tesis inşaatlarının Zonguldak'a yakışacağını belirten Bakan Özhaseki, projenin Zonguldak'ın uğrak yeri olacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern iş yerleri yapılacağını ve kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade etti.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı
    12:55 Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı

    Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Mahallesi'nde başlatılan ve tamamlandığında 2 bin 500 kişinin yeni yaşam alanı olacak Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek dairelerini tanıttı. Proje alanındaki örnek daireleri gezdiren Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, projenin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Hak sahipleri ise örnek daireleri beğendiklerini ve bir an önce teslim almayı beklediklerini ifade etti.

  • Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü
    11:11 Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü

    Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Antalya'ya göç eden yabancıların artan konut kira fiyatlarına tepki göstermesiyle birlikte fiyatlar normale döndü. Pandemi döneminde inşaat sektörünün canlanması da fiyatların geri çekilmesine katkı sağladı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, fiyatların yavaş yavaş aşağı inmeye başladığını belirtti ve 2024 yılında kira fiyatlarının enflasyona göre ilerleyeceğini söyledi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Filosuna 16 Yeni Otobüs Ekledi
    10:34 Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Filosuna 16 Yeni Otobüs Ekledi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, güvenlik kamera sistemi, alçak tabanlı ve engelli yolcu erişimine uygun 16 solo tip otobüsü filosuna ekledi. EGO Genel Müdürlüğü'nün otobüs sayısı 1879'a yükseldi.


Advertisement