KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu'dan Haberler.com'a ziyaret - Son Dakika
Güncel

KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu'dan Haberler.com'a ziyaret

KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu\'dan Haberler.com\'a ziyaret

Son dönemlerde özellikle suç örgütlerine yaptığı operasyonlarla adından söz ettiren KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu Haberler.com'u ziyaret etti.

23.06.2022 14:30  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birçok ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla suç örgütlerinin belini kıran Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nın başındaki isim olan KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu, Haberler.com'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Çorumlu, Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve editör ekibiyle bir süre sohbet etti.

KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu'dan Haberler.com'a ziyaret

"DÜMEN" OPERASYONUNU BİZZAT YÖNETTİ

Çorumlu'nun daire başkanlığını yaptığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı son olarak 43 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Dümen" operasyonu ile adından söz ettirdi. Yüzlerce vatandaşı mağdur eden ve devleti milyonlarca TL zarara uğratan Mali Suç Örgütlerine yönelik İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında 226 kişi gözaltına alındı.

SAHİL ŞERİDİNDEKİ İLLERE "MÜSİLAJ" OPERASYONU

"Dümen" operasyonunun yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince sahil şeridindeki illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı düzenlenen "Müsilaj" operasyonunda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

4 İLDE SUÇ ÖRGÜTLERİNİN BELİ KIRILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, Tekirdağ, Gaziantep ve Edirne'de düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütlerinin hedef alındığı belirtildi.

İstanbul KOM Şube Müdürlüğünce Sancaktepe'de iş yerlerine el bombası atarak zarar verdiği ve silahla yaralama suçuna karıştığı tespit edilen "Çekdar" kod adlı Ö.B.K. liderliğindeki suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 3 kişi yakalandı. Aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 2 şarjör, 450 dolu fişek, 2 pompalı tüfek, 25 kartuş, 300 gram uyuşturucu madde ile suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi.

"TEFECİLİK" OPERASYONUN 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tekirdağ ve Edirne'de eş zamanlı "tefecilik" operasyonunda da tefecilik, kasten yaralama, kasten öldürmeye teşebbüs, kumar oynatmak için yer temini ile tehdit suçlarını işledikleri tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, kalaşnikof makineli tüfek ve 2 şarjör, 5 tabanca, av tüfeği, 7 senet, çek, 312 fişek ele geçirildi.

GAZİANTEP'TE 17 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gaziantep KOM Şube Müdürlüğünün operasyonunda ise suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak suçlamasıyla 17 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonda, 3 tabanca, tam otomatik silah, 2 av malzeme tüfeği, kurusıkı tabanca, 600 fişek, çelik yelek, 199 uyuşturucu hap ile çok sayıda senet ele geçirildi.

MÜCADELE İLE GEÇEN BİR ÖMÜR

1968 yılında Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde dünyaya gelen Mahmut Çorumlu, 1986 yılında polis kolejinden, 1990 yılında ise polis Akademisinden mezun oldu. 1990 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak göreve başlayan Çorumlu, daha sonra sırasıyla Kars, Sinop, Sivas, Kastamonu il emniyet müdürlükleri ve Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yaptı.

2019 YILINDA KOM DAİRE BAŞKANLIĞI'NA ATANDI

2008-2010 ve 2012-2013 yılları arasında Birleşmiş Milletler barış gücü bünyesinde Fildişi Sahili'nde görev yapan Çorumlu, 2017 yılında "İstihbarat ve Karşı İstihbarat Hizmetlerinin Arasındaki İlişkiler" konulu çalışması ile tezli yüksek lisansını tamamladı. 2016 yılı Ekim ayından 2019 eylül ayına kadar Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak görev yapan Çorumlu, 2019 Eylül ayında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na atandı.

Son Dakika Güncel KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu'dan Haberler.com'a ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement