Komşu Biz Geldik! – Biliyorum. - Son Dakika
Emlak

Komşu Biz Geldik! – Biliyorum.

Komşu Biz Geldik! – Biliyorum.

Bir evin en çok göz ardı edilen unsurlarından biri olan kapı zilinde yeni çözümler akıllı ev aksesuarları piyasasında yer buluyor. Kapıyı açmak için orada olmadıklarından veya sadece kapı zili sesini duyamadıklarından dolayı kaç defa bir paket veya ziyaretçiyi kaçırılıyor? Akıllı kapı zili sistemi Ding, bunu önlemeyi vadediyor. Londra merkezli ??akıllı kapı zili sistemi üç unsurdan oluşuyor.

18.10.2017 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir evin en çok göz ardı edilen unsurlarından biri olan kapı zilinde yeni çözümler akıllı ev aksesuarları piyasasında yer buluyor. Kapıyı açmak için orada olmadıklarından veya sadece kapı zili sesini duyamadıklarından dolayı kaç defa bir paket veya ziyaretçiyi kaçırılıyor? Akıllı kapı zili sistemi Ding, bunu önlemeyi vadediyor. Londra merkezli ??akıllı kapı zili sistemi üç unsurdan oluşuyor. Dış kapı zil düğmesi, "Chime" adı verilen kumaş kaplı Wi-Fi hoparlörü ve buna karşılık gelen bir akıllı telefon uygulaması sistemi tamamlıyor.

Kapı akıllı telefon uygulaması ile kontrol ediliyor

Birisi kapıya gelip zili çaldığında Chime normal bir kapı zili olarak görev yapıyor. Ancak bu esnada ev sahibinin akıllı telefonu ile irtibata geçerek, kapı önünde bekleyen ziyaretçi ile uzaktan iletişim kuruluyor. Zarif tasarımı ve kullanımı kolaylığı, Ding'i diğer akıllı kapı zillerinden ayıran faktörler olarak dikkat çekiyor. Ding'in kurucu ortağı ve CEO'su John Nussey Dezeen yeni akıllı kapı zilini; "Ding akıllı kapı zili basit, güzel ve akıllı olacak şekilde tasarlandı. Kullanıcı deneyimi geliştirildi ve tasarımı ile modern evlerle zarif bir şekilde çalışmasını sağladı" olarak ifade ediyor.

Ding nasıl çalışıyor?

Yeni nesil kapı zili Ding'in çalışma mantığı, kapı önüne yerleştirilen düğme, hoparlör ve ücretsiz bir akıllı telefon uygulamasından oluşuyor. Herhangi bir ziyaretçi kapıya geldiğinde klasik zillerde olduğu gibi düğmeye basıyor ve zil çalmaya başlıyor. Aynı anda akıllı telefona bildirim alınıyor ve dünyanın neresinde olunursa olunsun kapının önünde bekleyen kişi ile konuşma yapılabiliyor. Böylelikle evde olunmasa dahi kapı önünde bekleyenler hakkında anında bilgi sahibi olunabiliyor ve kendileri ile hiçbir ek uğraş gerektirmeden anında sesli iletişime geçiliyor.

Ding kapı zilinin farkı nedir?

Şu anda daireyle birlikte inşaat döneminden gelen klasik ya da kullanabileceğinizden daha fazla özellik sunan teknolojik kapı zili bulunuyor olabilir. Ding ile kapı ziline bir miktar sevgi katılıyor ve tüketiciler bu zille neler yapabileceklerini düşünüyor. Ding kapı zili kurulum veya kullanım için uzun bir kullanım kılavuzuna ihtiyaç duymuyor. Bu zil güzel bir tasarım dili kullanıyor ve her türlü alana uyum sağlıyor. Ding, akıllı bir zil çünkü hayatın geri kalan kısmını sadece akıllı bir telefona sığdırıyor. Ding uygulaması ile ön kapıdan gelen çağrılar alınabiliyor, tüm ziyaretçiler takip ediliyor ve evde biraz sessiz vakit geçirilmek isteniyorsa zil sessize alınabiliyor.

Akıllı zil içeride ve dışarıda kullanılıyor

Ding yaratıcıları akıllı kapı zilinin modern evlere uyacak şekilde küçük, güzel ve çağdaş görünmesi gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden düğme ve hoparlör mümkün olduğunca şık halde üretiliyor. Kapı düğmesinde renk seçilebiliyor. Zil, küçük ve basit yapısıyla her yere sığacak kadar az hacim kaplıyor. Raf üzerine koyulabilen veya duvara monte edilebilen Chime hoparlör, tekstil seçeneği olan kumaşla kaplanıyor. Kara kalem renk şemasıyla üretimi yapılan Ding, çoğu kapıya ve iç mekana uyum sağlıyor. Ancak kampanya süresince ek bir özel seri rengi için tüketiciler oylarını vererek seçimlerini belirtebiliyor. Seçenekler arasında deniz mavisi, kobalt ve somon rengi yer alıyor.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Komşu Biz Geldik! – Biliyorum. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement