Komünist Başkan, Tunceli'de Kaç Puan Önde Olduğunu Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Komünist Başkan, Tunceli'de Kaç Puan Önde Olduğunu Açıkladı

Kamuoyunda Komünist Başkan olarak bilinen TKP Tunceli Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Şu anda biz birkaç puan öndeyiz. Kazanacağız." dedi.

26.03.2019 08:10  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak bilinen Türkiye Komünist Partisi (TKP) Tunceli Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, şu an Tunceli'de birkaç puan önde olduğunu ve seçimi kazanacağını söyledi.

Tunceli Belediye Başkanlığı'na aday olan ve Ovacık Belediye Başkanlığı görevi sırasında kendisine 'Komünist Başkan' lakabı takılan Fatih Mehmet Maçoğlu, Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

"KAPİTALİZM BU İŞTE..."

Dünyanın kötü yönetildiğini belirten Maçoğlu, "Zenginler bile ülkelerini bırakıp nereye giderse gitsinler sonuç fark etmez. Kapitalizm bu işte, ben sizin temel ihtiyaçlarınızı karşıladığımda, siz de arada bir benim bağırmamı kabul ediyorsunuz. Şöyle bir anlaşma bu; bir iki zılgıt yerim ama hiç değilse aç kalmam" ifadesini kullandı.

Gürses'in devamında yönelttiği sorular ve Maçoğlu'nun bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

- İnsan onuruna aykırı bir anlaşma değil mi bu?

Hem de nasıl. Kapitalizmin yönetim anlayışı bu, seni mutlu etmek için uğraşmıyor. Seni mutsuz ediyor ama arada da bir çikolata, bir bonbon veriyor. Seni buna razı ediyor.

KOMÜNİZM KORKUSU

- İnsanları en çok 'komünizm' diye korkuttular…

"Ben de olsam korkuturdum. Çünkü tam karşıtı. Komünizm diyor ki, 'Herkesin çalışması, üretmesi lazım. Herkesin söz sahibi olma hakkı var, birlikte yöneteceksin. Herkes özgürdür, o özgürlük ekmek ve su kadar değerlidir. Eğitim ve sağlık insan hakkıdır, bunu satamazsın. Dünya insanları ile kardeşsin, onun için birkaç tane dil öğrenmek gerek.' İkisini kıyasla bakalım; açlık yok, ev var, iş var, özgürlük var. Şimdi bundan korkulmaz mı?

"BİZ 'ÜRETİM' DEDİK"

- Herkes size "romantik adam, hikaye anlatıyor" diyebilirdi… Eğer Ovacık'ta başarılı olmasaydınız…

"Ben asıl sabahtan akşama 'Park yaptık, hastane yaptık, yolu asfalt yaptık, köprü yaptık' diye anlatanlara şaşıyorum. Bir fabrika kurduk demiyor, üretim demiyor… Biz üretim dedik. Bana, "nohutçu, fasulyeci" diyorlar, desinler, hiç sorun değil. O bizim üretimimizdir, alın terimizdir. Ovacık Modeli denen şey ihtiyaçların aciliyeti ile başladı."

TUNCELİ'DEKİ İŞSİZLİK

- Nereden başladınız yani?

"Tunceli'de yüzde 63 işsiz var, Ovacık'ta yüzde 65 vardı. Belediye olarak sosyal yaşam alanları, dil, inanç, kültür meselelerini konuştuğunda "Ben açım" diyor halk. Ama işsizliği çözersen, diğer konular da gündeme gelebiliyor. Ovacık'ta konser yapmak istediğimizde, 50 kişi gelmiyordu. İstihdam sorununu yavaş yavaş çözünce konserlere geldiler. 0-6 yaş, 6-12 yaş çocuk koroları, kadın korosu kuruldu, tiyatro başladı… Yaşam daha kaliteli hale geldi."

Komünist Başkan, Tunceli'de Kaç Puan Önde Olduğunu Açıkladı
TKP Tunceli Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu

OVACIK'A YATIRIMLAR

- Ovacık küçük bir ilçe, Tunceli 10 katı onun. Orada olan model burada da başarılı olur mu?

"Ovacık daha düz, tarıma daha elverişli. Burada da şu anda bal fabrikası kuruldu. 2 Nisan'dan sonra paketleme başlayacak, farklı atölyeler açacağız. Sadece arıcılıkta 7-8 ürün çıkartabilirsiniz. Tarım ve hayvancılık da öncelikli olarak ele alacağımız iki konu. Bu şehir büyük bir kooperatif şehri olacak. Alın terinin gücü yönetecek bu şehri."

- Turizmde ne yapacaksınız?

Önemsediğimiz konulardan biri turizm. Türkiye'nin en iyi raftingi, Türkiye'nin en iyi dağ gezileri burada yapılabilir. Munzur var, doğal su kaynakları var orada. Ayrıca çok büyük bir bitki çeşitliliği olan bir bölge. Doğayı bozmayan bungalov tipi konaklama alanlarıyla turizmi geliştireceğiz. Orta ve uzun vadede bunları yapacağız.

"İNSANLARI KANDIRDILAR"

- Ovacık'ta bu anlattıklarınızı yaparken engel olmaya çalışan olmadı mı?

"Biz dirençle karşılaşmadık mı, karşılaştık… İlk bu işe girdiğimizde, sistemle halk arasında çeteleşmiş, onun kaymaklarını götüren küçük gruplar rahatsız oldu. 'Belediye Başkanı kanalizasyon yapmıyor, gitmiş arıcıkla, hayvancılıkla ilgileniyor, Rezil olacak' dediler; olmadık. Köylünün nohudunu, fasulyesini, balını alıp, parasını vermiyorlardı. 5 liraya alıyorlardı, kim bilir kaça satıyorlardı. İnsanları böyle kandırdılar ve aileleri buradan göç ettirdiler."

"BİRKAÇ PUAN ÖNDEYİZ"

- Tunceli'de HDP seçmeni sizi seviyor mu, "oyları bölüyor" diye kızıyor mu?

Ovacık'ta bir model gelişti, bunun desteklenmesi gerekir. Yurtsever ve özgürlükçü hareketlerin bizi desteklemesini bekleriz. Şu anda biz birkaç puan öndeyiz. Kazanacağız.

Komünist Başkan, Tunceli\'de Kaç Puan Önde Olduğunu Açıkladı

Son Dakika Güncel Komünist Başkan, Tunceli'de Kaç Puan Önde Olduğunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Advertisement