Kömürlü Peeling Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? - Son Dakika
Kadın

Kömürlü Peeling Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Kömürlü Peeling Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Yüzünüze hiç kömürlü peeling yaptırdınız mı? Belki bu soru sizi şaşkına çevirebilir ancak son günlerde kömürlü peeling yöntemi, özellikle kadınlar tarafından çok fazla deneniyor. Kömürlü peeling (kömür maskesi) içerdiği aktif bileşenler sayesinde cildinizin arınmasına ve daha genç görünmesine yardımcı oluyor. Sizde kömürlü peeling nasıl yapılır, kömürlü peeling ne gibi faydalar sağlar diyorsanız işte cevapları…

16.02.2018 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kömürlü peeling son zamanlarda özellikle kadınlar tarafından oldukça merak ediliyor. Ancak kömürlü peelinge direk kömür madeni alınıp cilde uygulanmıyor. Kömürlü peeling çeşitli bileşenlerle karıştırıldığında cilt için oldukça faydalı bir maske haline geliyor.

Kömürlü peeling aynı zamanda her gün kullanılan bir maske türü veya peeling yöntemi değildir. Cilt tipine göre haftada bir veya 2 gün kullanılması önerilir. Kömürlü peeling kullanma talimatı yağlı ciltlerde haftada 2 gün, karma ciltlerde ise sadece haftada 1 gün uygulanmalıdır.

Kömürlü peeling cildimize ne gibi faydalar sağlar?

Normal cilt tipleri için kömürlü peeling

Kömürü önemli bir bileşen olarak kullanan bir çok kozmetik firması ve güzellik merkezi vardır. Ancak kömürün kozmetik alanlarda kullanılmasının veya farklı makyaj ürünlerinin kömür ile ilişkisi tam olarak bilinmiyor.

Kömürün diğer bileşenlerden farklı olarak şaşırtıcı bir özelliği bulunmaktadır. Kömürlü peeling, cilt yağ dengesini kontrol altına alabilir. Ciltte bulunan yabancı maddelerin kısa süre içerisinde cildinizden atılmasını sağlayarak gözeneklerin temizlenmesini sağlar.

Böylece özellikle normal cilt tipine sahip olanların cildini derinlemesine temizlemeye yardımcı olmaktadır.

Yağlı cilt tipleri için uygundur

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz cildinizde sürekli meydana gelen yağlanmayı kömürlü peeling ile azaltabilirsiniz. Kömürlü peeling cildinizdeki aşırı yağdan kurtulmanızı sağlarken, cildinizin yağ dengesini korumasına yardımcı olmaktadır.  Böylelikle daha dinç ve parlak cilt tipine kavuşmuş olursunuz.

Büyüyen gözenekleri küçültür

Kirli ve tıkanmış gözenekler zamanlar gözeneklerinizin büyümesine neden olabilir. Gözeneklerinizin küçülmesini sağlamak için kömürlü peeling ten yardım alabilir. Gözeneklerinizin küçülmesini sağlayabilirsiniz.

Akneli ciltler

Akneli ciltlerde birçok ilaç ve tedavi yöntemi kullanılır.  Ancak kömürlü peeling cilt üzerinde biriken toksinleri temizleyerek, cildinizin kısa süre içerisinde akneden kurtulmasını sağlar. Aynı zamanda kömürlü peeling, akne izlerini de azaltamaya yardımcı olmaktadır.

Cildinizde zımpara görevi görür

Cildi sakinleştirici ve ölü derileri arındırıcı etkisi olan kömürlü peeling,  ölü derilerden ve siyah noktalardan arındırarak cildinizi pürüzsüzleştirmeye yardımcı olmaktadır.

Normal cilde sahip olanlar siyah noktalarından kurtulmak için haftada 1 defa kömürlü peelingi uygulayabilirler.

Yaşlanma belirtilerini azaltır

Birçok kişinin karşılaştığı problemler arasında cilt kırışıklığı problemi yer alır. Özellikle 30 yaş sonrasında cildin belirli bölgelerinde ince çizgiler kendini göstermeye başlar.

Kömrülü peeling cildinizdeki deformasyonu engelleyerek, cildinizdeki ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Lekelerden kurtulmanıza yardımcı olur

Akne lekeleri, güneş lekeleri gibi cildinizde meydana gelen problemleri kömürlü peeling yöntemiyle en aza indirebilirsiniz.  Güneş ışığı, soğuk hava, hava kirliliğinin yaratmış olduğu cilt lekelenmesini kömürlü peeling ile azaltabilirsiniz.

Tüm cilt tipleri için uygundur

Kömürlü peeling yöntemi tüm cilt tipleri için uygundur. Çnkü cildi besler, nemlendirir aynı zamanda da kuru cilde sahip olanların da cildini tozdan ve tıkanmış gözeneklerden arındırır.

Ancak kızarık ve hassas cilt tipine sahip olanların bir uzmana danışarak kullanmaları tavsiye edilir.

Evde kömürlü peeling( kömür maskesi ) nasıl yapılır?

Evinizde de kömürlü peeling( kömür maskesi ) tarifini kolayca hazırlayabilirsiniz. Bunun için sizlere kömürlü peeling yapabileceğiniz iki ayrı tariften bahsedeceğiz.

İşte evde hazırlayabileceğiniz kömürlü peeling tarifi

Tarif 1:

Malzemeler

2 adet aktif kömür kapsülü

2 yemek kaşığı benotit kili

aldığı miktarda su

Nasıl yapılır?

Kömür kapsülünü açın ve bir kasenin içerisine boşaltın. Malzemeleri eşit bir şekilde kaseye boşaltıp macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımı göz ve dudak bölgenize gelmeyecek şekilde yüzünüze uygulayın.  5  dk boyunca yüzünüzü kömürlü peeling ile ovduktan sonra yüzünüzü kurulayın.  Nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.

Tarif 2:

Malzemeler

Aktif kömür tozu

Gül suyu .

Aloe Vera jeli.

Birkaç damla çay ağacı yağı.

Nasıl uygulanır?

Çay ağacı yağı hariç bütün malzemeleri karıştırın, çünkü çay ayağı yağı isteğe bağlı bir bileşen olup az miktarda kullanılmalıdır. Fazla miktarda kullanılan çay ağacı yağı cildinize zarar verebilir. Malzemeler kısmında miktar vermemenizin nedeni de karışımı macun kıvamında ayarlamanız gerektiğindendir.

Bileşenleri 1 çorba kaşığı su ile birleştirip yüzünüze uygulayabilirsiniz.  Karışımı yüzünüze uygulayın. Yüzünüz kuruduktan sonra karışımı yıkayabilirsiniz.

Nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Kömürlü Peeling Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü
    18:21 Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

    Ankara'da 36 yaşındaki bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi Yonca Kazan Coşkun'a oğlunun telefonundan "Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum" mesajı gönderdi. Oğlunun yanına gitmek üzere kapıyı açan Yonca Kazan Coşkun, bu sırada içeri giren boşanma aşamasındaki eşi tarafından önce tecavüze uğradı, daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    18 Nis Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    18 Nis Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    18 Nis İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    18 Nis Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    18 Nis Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    18 Nis Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.


Advertisement