Komutanı, Şehit Askerin Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Komutanı, Şehit Askerin Mezarını Ziyaret Etti

Komutanı, Şehit Askerin Mezarını Ziyaret Etti

Albay Orhan Akkurt, Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, 2009 yılında hain teröristlerce tuzaklanan mayını fark ederek arkadaşlarını kurtaran ama kendisi kaçamayıp Gabar’da şehit olan Kürşad Can’ın mezarını ziyaret ederek...

18.03.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Albay Orhan Akkurt, Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, 2009 yılında hain teröristlerce tuzaklanan mayını fark ederek arkadaşlarını kurtaran ama kendisi kaçamayıp Gabar'da şehit olan Kürşad Can'ın mezarını ziyaret ederek dua etti.

Arsuz Karaağaç Asri Şehitliği'nde düzenlenen anma tören askerler tarafından saygı atışının ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törende, şehitler için dualar edildi. Daha sonra şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakılırken, protokol üyeleri şehit aileleriyle de yakından ilgilendi.

Albay Orhan Akkurt, 2009 yılında Şırnak'ta tuzaklanan terörist mayınını fark edince arkasındaki silah arkadaşlarını uyarıp geri çekilmelerini sağlayan, ancak kendisi patlama sonucu can veren şehit Komando Uzman Onbaşı Kürşad Can'ın mezarını ziyaret etti.

Şehitleri anma törenine, TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun 39'ncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhuriyet Başsavcısı Aldulkadir Akın, Askeri erkanın yanı sıra, STK'ların temsilcileri ve şehit aileleri katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Komutanı, Şehit Askerin Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement