Komutanınıza 'Yarınki Yemeğinizi Yapacak Adamlar Geldi.' Diyin" - Son Dakika
Güncel

Komutanınıza 'Yarınki Yemeğinizi Yapacak Adamlar Geldi.' Diyin"

Komutanınıza \'Yarınki Yemeğinizi Yapacak Adamlar Geldi.\' Diyin"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Bu¨yu¨kşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal girişimi ve buralarda yaşanan olaylara ilişkin 7'si tutuklu 28 şüpheli hakkında hazırlanan...

23.02.2017 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Bu¨yu¨kşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal girişimi ve buralarda yaşanan olaylara ilişkin 7'si tutuklu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, merkeze alınmayan müdür yardımcısı Ömer Tunç'un, kapıda bekleyen askerlere "Komutanınıza 'yarınki yemegˆinizi yapacak adamlar geldi.' diyin" dediği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin hazırlanan 206 sayfalık iddianamede, o gece merkezde yaşananlar anlatıldı.

İddianamede, 21.30-22.00 sıralarında eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un oğlu, Lojistik Destek Merkezi Mu¨du¨r Yardımcısı O¨mer Tunç'un, mutfak amiri olarak go¨rev yapan mu¨s¸teki Ku¨rs¸at Demir'i arayarak acil bir durum oldugˆunu, kendisinin ve bu¨tu¨n as¸c¸ıların lojistigˆe gitmesini istediği belirtildi. Tunç'un, ihtilal olduğunu belirterek, Demir'den bunu kimseye söylememesini istediği aktarıldı.

Mu¨s¸teki Demir'in, O¨mer Tunç'a ihtilalin kesin olup olmadıgˆını sorduğu, Tunç'un da kesin oldugˆunu ve askerlerin geldigˆini fakat nereye geldigˆini bilmedigˆini so¨ylediği anlatıldı. Bu doğrultuda Demir'in merkezde as¸c¸ı bas¸ı olarak go¨rev yapan mu¨s¸teki Lu¨tfu¨ C¸ay'ı arayıp as¸c¸ıları toplayıp is¸e gelmesini so¨ylediği kaydedilen iddianamede, Tunç'un merkezde bina amir yardımcısı olarak go¨rev yapan mu¨s¸teki Mehmet Zeynel Abidin'i de saat 22.00 sıralarında arayarak ihtilal oldugˆunu ve lojistigˆe gitmesini so¨ylediği, Abidin'in de amiri mu¨s¸teki I·brahim Sağlam'ı arayarak durumu aktarıp, lojistigˆe gec¸tigˆi kaydedildi.

"Yarınki yemeğinizi yapacak adamlar geldi"

İddianamede, Ömer Tunç'un Lojistik Destek Merkezi'ne geldiği, kapıdaki şüphelilere içeri girmek istediğini bildirdiği, şu¨phelilerin yasak oldugˆunu belirtmesi üzerine, "Komutanınıza O¨mer Tunç'un geldigˆini so¨yleyin." dediği anlatıldı.

S¸u¨pheli erlerin hala ic¸eri almaması u¨zerine Tunç'un "Komutanınıza 'yarınki yemegˆinizi yapacak adamlar geldi.' diyin" dediği ifade edilen iddianamede, kapıdaki s¸u¨phelilerin, s¸u¨pheli O¨zgu¨r Araz ile konus¸tuktan sonra O¨mer Tunç'un telefonunu almak istedikleri ancak Tunç'un "Komutanınıza so¨yleyin, benim telefonum alınmaz." dedikten sonra telefonunu bırakmadan ic¸eri girdiği vurgulandı.

İddianamede, şüphelilerin müşteki Kürşat Demir'in de bir su¨re sonra telefonunu alarak ic¸eri girmesine izin verdikleri, mu¨s¸teki Mehmet Zeynel Abidin'in merkez ana giris¸ine geldigˆinde kapıdaki s¸u¨phelilerce durdurulduğu kaydedildi. Kapıda go¨revlendirilen s¸u¨pheli Üstegˆmen Ayhan Bağdat'ın mu¨s¸tekinin kim olduğunu öğrendikten sonra şüpheli O¨zgu¨r Araz'ı arayarak "Komutanım bina amir yardımcısı Mehmet Zeynel Abidin gelmis¸ ic¸eri alalım mı?" diye sorduğu, daha sonra Abidin'in içeri alındığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Komutanınıza 'Yarınki Yemeğinizi Yapacak Adamlar Geldi.' Diyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement