Konak 8 Mart'a damga vuracak - Son Dakika
Güncel

Konak 8 Mart'a damga vuracak

Konak 8 Mart\'a damga vuracak

Konak Belediyesi, hazırladığı "Kadın Doğmak" adlı proje ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde fark oluşturacak.

25.02.2020 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi, hazırladığı "Kadın Doğmak" adlı proje ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde fark oluşturacak. 16 kadını kamera önünde bir araya getiren proje ile Konak, Dünya Kadınlar Gününde şiddete "Dur" diyecek.

Kadına yönelik şiddet her gün can almaya devam ederken, şiddetin önlenmesi gerektiğine dikkat çekmek amacıyla Konak'ta İzmirli kadınları kamera önünde bir araya getiren bir proje hazırlandı. Kadınlar Günü için hazırlanan "Kadın Doğmak" adlı projede iş, sanat ve siyaset dünyasından 16 kadın şiddete uğrayan kadınların sesi oldu. Plastik makyaj uygulaması ile kadınların maruz kaldığı şiddetin tüm gerçekliğiyle gözler önüne serildiği projede sırayla kamera karşısına geçerek kadına yönelik şiddete kesin bir dille "Hayır" dedi.

Projede Konak Belediyesi Meclis Üyeleri Aslı Gündüz, Nesrin İlkutlav, Nurten Serhadbeyi ve Nazlı Kurt, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Türkiye'nin en genç kadın meclis üyesi Dila Koyurga, Stand-up'çı Benan Bilek, köşe yazarı Selen Almaç Deniz, yazar Canan Tan, TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalp Sezer, ressam Melis Korkmaz, sanatçı Nurhan Damlacıoğlu, Türk Halk Müziği Koro Şefi Bahar Almaç, iş kadını Tülay Bayır, iş kadını Gönenç Bilgen Yücel, iletişim uzmanı Gözde Gruşçu yer aldı. Proje için hazırlanan videoya Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda da destek verdi. Projeye katılan kadınlara yanık, kesik, kezzap, darbe gibi şiddet ve darp izleri özel efekt malzemeleri kullanılarak uygulandı. Makyaj uygulamalarını Ege üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Füsun Aşkar yaparken fotoğraf sanatçısı Sibel Demirçivi de kamera karşısına geçen proje üyeleri ile özel fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdi. Proje kapsamında sosyal medyada yer alacak video ve hazırlanan görseller ile kadın dayanışmasının önemine ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi gerektiğine dikkat çekilecek.

Konak Belediye Meclisi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Aslı Gündüz, hazırlanan projenin kadına yönelik şiddeti önlemek adına ses getireceğini ifade ederek, "Kadına şiddet, gün geçtikçe daha büyük savaşlar verdiğimiz, farkındalık oluşturmak için en büyük çabaları harcadığımız konulardan biri haline geldi. Biz de 8 Mart'ta bunu dile getirelim ve daha fazla etki oluşturalım istedik" dedi.

"Kadına yönelik şiddet görmezden gelinmesin"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da yerel yönetimlerin, kadınları destekleyen, güçlendiren proje ve çalışmalar gerçekleştirmesinin önemini vurgulayarak, "Kadına yönelik şiddet kabul edilemez ve görmezden gelinemez düşüncesinden hareketle hazırlanan 'Kadın Doğmak' projesi ile Kadınlar Gününde farkındalık oluşturmak için projeyi hayata geçiriyoruz. Bu proje ile kadına yönelik şiddete karşı tavrımızı koyarak herkesi bu konuda harekete geçirmek için fitili ateşlemeyi ve çözüm yollarının bir an önce üretilerek uygulamaya konması gerekliliğini dile getirmeyi amaçlıyoruz. Projede yer alan tüm kadınları kutluyor ve kadınlara desteğimizi her zaman onların yanında olarak, omuz omuza yürüyerek gösteriyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konak 8 Mart'a damga vuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi
    17:30 Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel'in konuşmacı olarak katıldığı '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, akademik ve idari çalışanlar ile Adıyaman'da görev yapan öğretmenler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Özcan Demirel, 21. yüzyılda öğretmen yetiştirmek için eğitim fakültelerinin önemine değindi ve öğretmenlerin sahip olması gereken özellikleri paylaştı.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü
    17:30 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • Samsun'da tankerden akaryakıt çalan 2 kişi suçüstü yakalandı
    17:29 Samsun'da tankerden akaryakıt çalan 2 kişi suçüstü yakalandı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Gazi Mahallesi Ayvacık yolunda bir tankerden akaryakıt çalan R.Ö. ve İ.Ö. suçüstü yakalandı. Zanlılar, gözaltına alınarak 'Güveni kötüye kullanma' suçundan soruşturma başlatıldı. Ayrıca Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Yalı Mahallesi'nde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, bir kurusıkı tabanca ve mühimmat ele geçirildi.

  • YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı
    17:29 YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili yapılan itirazları değerlendirmesi sonucunda Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli-Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde seçimlerin iptalini kararlaştırdı. Seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

  • Aydın'da Ragbi Yıldızlar Grup Müsabakaları Başladı
    17:28 Aydın'da Ragbi Yıldızlar Grup Müsabakaları Başladı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen Ragbi Yıldızlar Grup Müsabakaları, 11 ilden 350 sporcunun katılımıyla başladı. Belediye Başkanı ve Kaymakam da açılış seremonisine katıldı.

  • Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor
    17:27 Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor

    Bingöl'de bahar aylarının gelmesiyle birlikte, ovalar içinde bulunan menderesler görsel şölen sunuyor. Solhan ilçesi ve Muş ili sınırları arasında bulunan ovadaki akan menderesler, dron ile görüntülendi. Akan mendereslerin etrafında otlanan hayvanlar ile yeşil doğalın birleşmesi görsel şölen sunuyor.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonu
    17:27 Şanlıurfa'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonu

    Şanlıurfa'da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda farklı özelliklerde uyuşturucu madde ile ruhsatsız tabancalar ele geçirildi. Operasyonda 3 kilo 350 gram skunk maddesi, 90 gram esrar, 27 gram metamfetamin maddesi, 50 adet uyuşturucu hap, 2 adet hassas terazi ve 2 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Gözaltına alınan 5 zanlı emniyete götürülürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kaymakam Kılıç'tan şehit ailesine ziyaret
    17:27 Kaymakam Kılıç'tan şehit ailesine ziyaret

    Taşova Kaymakamı Efe Kılıç, Şehitler Haftası dolayısıyla şehit mezarlarını ve ailelerini ziyaret etti. Kılıç, Şırnak Uludere'de şehit olan jandarma Onbaşı Bekir Özdemir'in mezarı ile Bilecik'te şehit olan jandarma Er Musa Kavi'nin ailesini ve mezarını ziyaret etti. Ziyarette Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

  • Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, 'Geleceğe Miras Projesi' ile Yeniden Ayağa Kalkacak
    17:25 Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, 'Geleceğe Miras Projesi' ile Yeniden Ayağa Kalkacak

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Geleceğe Miras Projesi' kapsamında kazı ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden canlanacak. Bakanlık tarafından 60 milyon 480 bin TL ödenek ayrılan antik kentte yapılacak çalışmalar, Sütunlu Cadde, Persistili Avlu ve Ortaçağ Kalesi gibi alanları kapsayacak. Bu projelerle birlikte Gazipaşa'nın turizm potansiyeli artacak.

  • Ayvalıklı Milli Atlet Şahin Şenoduncu, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Hazırlanıyor
    17:23 Ayvalıklı Milli Atlet Şahin Şenoduncu, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Hazırlanıyor

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yetişen milli atlet Şahin Şenoduncu, Antalya'da düzenlenecek olan Bireysel ve Takımlar Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Şenoduncu, altın madalya ve kupa kazanmayı hedeflediği şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek.


Advertisement