Konak Belediyesi 6 Ton Atık Ambalaj Topladı - Son Dakika
Güncel

Konak Belediyesi 6 Ton Atık Ambalaj Topladı

Konak Belediyesi 6 Ton Atık Ambalaj Topladı

Konak Belediyesi atık toplama ekipleri ile en kapsamlı çevre koruma projesini, Özmüşler Geri Kazanım Firması ve ÇEVKO işbirliğinde düzenli bir şekilde sürdürüyor.

17.09.2012 09:38  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ambalaj atıkları çöp değildir" sloganı ile yola çıkan Konak Belediyesi atık toplama ekipleri ile Konak İlçesi'nde en kapsamlı çevre koruma projesini Özmüşler Geri Kazanım Firması ve ÇEVKO işbirliğinde düzenli bir şekilde sürdürüyor. Şubat ayında yapılan protokolle başlatılan proje sayesinde şimdiye kadar 5 bin 850 kilogram ambalaj atığı toplandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında Alsancak, Mithatpaşa ve Güzelyalı semtlerinde ÇEVKO'nun gönüllü elemanları ev ev dolaşarak geri kazanım konusunda vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttı.

Haziran'da başlatılan çalışmada bugüne kadar 40 bin konut ziyaret edilerek 80 bin kişiye broşürler dağıtıldı. Vatandaşlar geri dönüşüme nasıl katkıda bulunacakları konusunda bilgilendirildi. Cam, plastik, metal, kağıt, karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesini amaçlayan proje Konak ilçesinin 114 mahallesinde uygulanacak. Haziran 2014 tarihine kadar sürecek olan proje kapsamında toplam 170 bin konutta 397 bin kişiye ulaşılması öngörülüyor.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çevre dostu Konak Belediyesi'nin, ambalaj atıkları toplama ve geri kazanım projesiyle tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, "Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ambalaj atıkları toplama işi; 2012 yılı itibariyle ilçe belediyelere verildi. Ambalaj atıkları toplama uygulamasında Konak Belediyesi, İzmir belediyelerine öncülük etti" dedi. Tartan sözlerine şöyle devam etti:

"Konak Belediyesi, Özmüşler Geri Kazanım Firması ve ÇEVKO arasında düzenlenen protokol ile Konak ilçe sınırları içerisinde ambalaj atıkları toplama ve geri dönüşüme kazandırma projesini başarıyla yaşama geçirdik. Türkiye'ye örnek olan bu projenin tüm ülkeye yayılmasını temenni ediyorum. Ekonomiye katkıyı tüm illerimize sağlayalım. Geri kazanım arttıkça doğa, çevre daha sağlıklı; çocuklarımızın, gençlerin geleceği daha aydınlık olacaktır. Ayrıca enerji tasarrufu sağlanıyor ve küresel ısınma yavaşlıyor. Atıklarınızı çöpe atmayarak çocuklarınızın geleceğine katkıda bulunabilirsiniz."

Atıkların konutlardan belirli gün ve saatlerde alınacağını belirten Başkan Tartan, vatandaşların atıkları sınıflarına göre ayırarak biriktirmelerini ve apartman önlerine çıkartmaları gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar "Alo Atık Hattı"nı arayarak yardım isteyebilecek.

-ATIK TOPLANACAK SEMTLER VE SAATLER-

Vatandaşların çöpleri ayrıştırarak şu saatler arasında konut dış kapısı önüne bırakmaları isteniyor.

Akdeniz Mahallesi

Salı, Perşembe, Cumartesi

Saat: 08.00-10.00 arası

Alsancak Semti

Salı, Perşembe, Cumartesi

Saat: 11.00-13.00 arası

17.00-19.00 arası

Kültür Mahallesi

Pazartesi, Çarşamba, Cuma

Saat: 11.00-13.00 arası

İsmet Kaptan Mahallesi

Pazartesi, Çarşamba, Cuma

Saat: 14.00-16.00 arası

Mimar Sinan Mahallesi

Pazartesi, Çarşamba, Cuma

Saat: 11.00-13.00 arası

17.00-19.00 arası - İzmir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Konak Belediyesi 6 Ton Atık Ambalaj Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement