Konak Belediyesi'nin Dergisi Knk Kent Konak Yine Dopdolu - Son Dakika
Yerel

Konak Belediyesi'nin Dergisi Knk Kent Konak Yine Dopdolu

Konak Belediyesi\'nin Dergisi Knk Kent Konak Yine Dopdolu

Her sayısıyla İzmir’in tarihi dokusunu, sokaklarındaki hikayeleri, kentin geleceğine yön veren isimleri sayfalarına taşıyan KNK Kent Konak Dergisi yeni sayısıyla raflardaki yerini aldı.

04.02.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her sayısıyla İzmir'in tarihi dokusunu, sokaklarındaki hikayeleri, kentin geleceğine yön veren isimleri sayfalarına taşıyan KNK Kent Konak Dergisi yeni sayısıyla raflardaki yerini aldı.

Konak Belediyesi'nin kent yaşamına ışık tutan dergisi KNK Kent Konak 18'inci kez okuyucusuyla buluştu. Yılda dört kez yayımlanan ve her mevsime farklı bir renk getiren KNK Kent Konak'ın 18'inci sayısının kapak konusu ise İzmir'in tarihi semti Basmane oldu.

Ayavukla Kilisesi'nin kapılarını aralayan kapak fotoğrafıyla dikkat çeken derginin sayfalarını çevirdikçe heyecan dolu bir serüven başlıyor. Yaşar Aksoy, güçlü kalemiyle 'tarihi, kültürü, gizemi ve hüznüyle bir eski sevgili' dediği 'Bizim Basmane'yi anlatıyor. Bir çırpıda okunan sayfalarda ilerledikçe daha farklı öyküler karşılıyor okuyucuyu. Vefa ve gönül insanı Sancar Maruflu, Dr. Behçet Uz'un bilinmeyenleri ve vereme yenik düşen kızının gözleri yaşartan öyküsünü paylaşıyor. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın İzmir Erkek Lisesi'ne yaptığı ziyaretler ise Ahmet Gürel'in cümleleriyle taşınıyor dergiye. Tufan Atakişi, yakın zamanda kaybettiğimiz usta sanatçı Fikret Tartan'la son röportajı da KNK Kent Konak'ta yer alıyor. Basmane'nin her noktasını ezbere bilen Orhan Beşikçi, hemen burnumuzun dibinde kent içinde yer alan Tepecek höyüğünü anlatıyor. İzmir'in başarılarla dolu spor tarihinin eşsiz anlatıcısı Gürkan Ertaç, Metin Oktay'a doğumunun 78'inci yıl dönümünde 'Bu kalpler seni unutur mu?' diye seslenirken Tayyar Özdemir de İzmir futbolunun tarihi isimlerini anlattığı 'Unutulmayanlar' serisinin yeni bölümüyle derginin sayfalarındaki yerini aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak Belediyesi'nin Dergisi Knk Kent Konak Yine Dopdolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement